Άρης – Παναθηναϊκός 1-1: Τρία πέναλτι, δύο γκολ, κανένας νικητής

Το αλα-Πανένκα πέναλτι του Τάσου Χατζηγιοβάνη στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων χάρισε στον Παναθηναϊκό τον βαθμό (1-1) στο «Κλ. Βικελίδης» απέναντι στον Άρη.

Καλύτεροι οι «κίτρινοι» στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς, κέρδισαν δύο πέναλτι στο πρώτο τέταρτο (το δεύτερο ανύπαρκτο), άνοιξαν το σκορ με τον Χαμζά Γιουνές και άγγιξαν τη νίκη, ιδίως όταν ο Φεντερίκο Μακέντα αποβλήθηκε στο 89′.

Δύο πέναλτι, ένα γκολ

Σε διάταξη 4-2-3-1 που πολλές φορές μετατρεπόταν σε 4-4-2 παρέταξε τον Άρη ο Σάββας Παντελίδης,

ο οποίος είχε αντιμετωπίσει το «τριφύλλι» και στις 6/10 ως προπονητής του Αστέρα Τρίπολης.

Στον αντίποδα, ο Γιώργος Δώνης προτίμησε το 3-4-3, με τον Σωκράτη Διούδη κάτω από τα δοκάρια και τους Δημήτρη Κουρμπέλη, Έργκους Κάτσε στα χαφ.

Η εικόνα του α’ ημιχρόνου ήταν η εξής: οι «κίτρινοι» πίεζαν πολύ ψηλά τους «πράσινους», οι οποίοι αδυνατούσαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα και έκαναν αρκετά λάθη.

Το 63% κατοχής του Παναθηναϊκού ήταν ανούσιο, αφού με εξαίρεση 2-3 περιπτώσεις, ο Χουλιάν Κουέστα και οι αμυντικοί του δεν αισθάνθηκαν άγχος.

Ο Νικολά Ντιγκινί πλαισίωνε συχνά τον Χαμζά Γιουνές, οι Μπρούνο Γκάμα και Ματέο Γκαρσία άλλαξαν ως συνήθως πλευρά και γενικώς ο Άρης είχε «μπλοκάρει» το «τριφύλλι».

Η διαιτησία έπαιξε τον ρόλο της στη διαμόρφωση του σκορ του α’ ημιχρόνου, αφού έδωσε ένα ανύπαρκτο πέναλτι στους γηπεδούχους (το μετουσίωσε σε γκολ στο 15′ ο Γιουνές), κι ενώ είχε προηγηθεί ακόμη ένα στο 6′ που απέκρουσε ο Διούδης (εκτελεστής ο Γκάμα).

Σε 4-3-3 και 3-5-2 ο Δώνης

Ο τραυματισμός του Ματίας Γιόχανσον και η είσοδος του Χ. Δώνη ώθησε τον Γ. Δώνη ε αλλαγή διάταξης (4-3-3), με τον Αχιλλέα Πούγγουρα να μετακινείται πιο δεξιά.

Ο Άρης εξακολουθούσε να πιέζει ψηλά και στο β’ ημίχρονο, είχε δύο καλές στιγμές μέχρι το 60′ και στη συνέχεια επικεντρώθηκε στην αμυντική λειτουργία, καθώς ο Χαβιέρ Ματίγια πέρασε αντί του Ντιγκινί και ο Μέργκιμ Μάβραϊ αντί του Γκαρσία.

Ο Δώνης, από την πλευρά του, μετέτρεψε το 4-3-3 σε 3-5-2, ρίχνοντας στη μάχη τους Ηλίας Χατζηθεοδωρίδη και Αργύρη Καμπετσή στη θέση των Φάνη Μαυρομμάτη και Έργκους Κάτσε αντίστοιχα.

Οι «πράσινοι» κέρδισαν μέτρα, αλλά αδυνατούσαν να απειλήσουν και στο τέλος όλα έδειχναν ότι θα ηττηθούν, ασχέτως αν στο 84′ ο Φραν Βέλεθ σημάδεψε δοκάρι και όχι δίχτυα με προβολή.

Η δίκαιη αποβολή του Μακέντα στο 89′ έγειρε ακόμα περισσότερο την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων, ωστόσο σε μία ανύποπτη φάση λίγα δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε, ο Γιάννης Μπουζούκης κέρδισε πέναλτι από τον Μανώλη Σιώπη, ο Χατζηγιοβάνης ευστόχησε και χάρισε τον βαθμό στον Παναθηναϊκό.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE

MVP: Ο Σωκράτης Διούδης. Απέκρουσε ένα πέναλτι και κατέγραψε μερικές καίριες επεμβάσεις. Ας μην ξεχνάμε πως έπαιξε για πρώτη φορά μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, συν ότι είχε το ψυχολογικό φορτίο της αντιμετώπισης του συλλόγου που τον ανέδειξε.

UP: Το συναρπαστικό φινάλε. Δοκάρι, κόκκινη, πέναλτι στο τελευταίο λεπτό, απόδραση της ομάδας που έπαιζε με παίκτη λιγότερο… Κινηματογραφικό στόρι με «πράσινο» χάπι εντ.

DOWN: Το δεύτερο πέναλτι υπέρ του Άρη. Έδωσε από το πουθενά το προβάδισμα στους γηπεδούχους, οι οποίοι σημειωτέον είχαν ήδη κερδίσει ένα πέναλτι.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: O Γιώργος Τζοβάρας υπέδειξε δύο πέναλτι υπέρ του Άρη στο πρώτο τέταρτο. Το πρώτο στο 6′ (το κέρδισε ο Γκάμα από τον Ινσούα) έχει βάση, αφού υπήρξε επαφή. Το δεύτερο στο 14′ (σέντρα του Μενέντες) ήταν λανθασμένο και έχει ευθύνη ο βοηθός Νικολακάκης, καθώς η μπάλα βρήκε στον μηρό και όχι στο χέρι του Γιόχανσον. Δύσκολη φάση και στο πέναλτι του Παναθηναϊκού (ήταν μακριά), πιθανότατα ήταν σωστή η κρίση του.

ΓΚΟΛ: 15 πέν. Γιουνές – 90+3′ πέν. Χατζηγιοβάνης

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 85′ Ματίγια, 90+2′ Σιώπης – 18′ Μακέντα, 35′ Ινσούα, 85′ Κουρμπέλης, 90+4′ Χατζηγιοβάνης

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 89′ Μακέντα (2η κίτρινη)

ΑΡΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Βέλεθ, Δεληζήσης, Μενέντες, Κωνσταντινίδης, Σιώπης, Μπάσα, Γκάμα, Γκαρσία (79′ Μάβραϊ), Ντιγκινί (73′ Ματίγια), Γιουνές.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον (33′ Χ. Δώνης), Ινσούα, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης (74′ Χατζηθεοδωρίδης), Πούγγουρας, Κάτσε (74′ Καμπετσής), Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης, Μακέντα.

The post Άρης – Παναθηναϊκός 1-1: Τρία πέναλτι, δύο γκολ, κανένας νικητής appeared first on SportimeGreece.

Keywords
Τυχαία Θέματα