Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Μαθήματα προσωπικότητας (vid)

00:13 5/3/2021 - Πηγή: Sportime
Κανείς δεν περίμενε πως το ΆρηςΟλυμπιακός θα αποτελούσε ένα εύκολο ματς για τους «ερυθρόλευκους».

Ό,τι και να λένε ορισμένοι, όπως και αν θέλουν να περάσουν κάποια πράγματα το ΆρηςΟλυμπιακός ήταν το πιο δυνατό ζευγάρι της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.

Άλλωστε τόσο στο πρόσφατο ματς του πρωταθλήματος στο Καραϊσκάκη, όσο όμως και τα παιχνίδια του Κυπέλλου, ήταν αγώνες που έβαλαν στη θέση τους όσοι μίλησαν ακόμη και σε επίσημες δηλώσεις περί «φιλικών».

Και καλό θα είναι προπονητές και ποδοσφαιριστές να μην μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία δηλώσεων περί «φιλικών», διότι θα χάσουν την μπάλα. Το τι κάνουν και λένε οι παράγοντες είναι διαφορετικό, οι πρωταγωνιστές είναι όσοι πατούν το χορτάρι.

Ας τα αφήσουμε όμως αυτά στην άκρη και να προχωρήσουμε στον αγώνα ΆρηςΟλυμπιακός και τον επαναληπτικό των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας. Στο πρώτο ματς οι «ερυθρόλευκοι» είχαν παραταχθεί και πάλι με αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα τους. Απέναντι σε έναν Άρη με μόλις δύο αλλαγές από το προηγούμενο ματς που είχε απέναντι στον Παναθηναϊκό. Άρα στο Καραϊσκάκη παρατάχθηκε με βασική ενδεκάδα. Νίκησαν οι Πειραιώτες με 2-1 και πήραν ένα προβάδισμα για τα ημιτελικά.

Το ίδιο έγινε και μέσα στο «Κλ. Βικελίδης». Ο Ολυμπιακός με πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα του και ο Άρης με βασικούς.

Η αλήθεια είναι ότι προσωπικά μετά από τον αγώνα πρωταθλήματος με το Βόλο περίμενα και πάλι ότι θα παίξει ο Πέδρο Μαρτίνς με βασικούς στη Θεσσαλονίκη. Και θα προχωρούσε σε ροτέισον στο επόμενο ματς πρωταθλήματος με τη Λαμία.

Έπεσα έξω, αφού και από το ρεπορτάζ μία ημέρα πριν τον αγώνα «έβγαινε» ότι θα πάει με αλλαγές στο Βικελίδης ο Ολυμπιακός.

Αν εξαιρέσει κανείς το πρώτο δεκάλεπτο του ματς, η συνέχειά του ήταν από τα παιχνίδια… σούπα! Χωρίς ευκαιρίες, παιχνίδι κέντρου, με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να κάνει παιχνίδι και τον Άρη να αμύνεται και να «χτυπήσει» στο κατάλληλο σημείο.

Ο Άρης πάντως αυτό που ήθελε το κατάφερε. Πήγε το ματς εκεί που το ήθελε, πήρε ένα πέναλτι, προσωπική μου άποψη είναι πως δεν υπάρχει παράβαση και αν υπάρχει είναι εκτός περιοχής. Έκανε το 1-0 που ήταν σκορ πρόκρισης και προσπάθησε μετά, λανθασμένα, να το κρατήσει. Ο Άρης μετά το δικό του 1-0 το πήγε το ματς περισσότερο στη λογική της «επιβίωσης». Να μπορέσει να κρατήσει αυτό το 1-0 παρά να βγει μπροστά και να συνεχίσει να κάνει το παιχνίδι που είχε μέχρι εκείνο το σημείο.

Ο Ολυμπιακός άλλαξε το σύστημά του με τις αλλαγές που έκανε ο Πέδρο Μαρτίνς, βγήκε όλος μπροστά αφού εκμεταλλεύτηκε τα μέτρα που του έδωσε ο Άρης. Κάποια μεγάλη ευκαιρία δεν είχαν οι «ερυθρόλευκοι», αλλά η πίεση που έβγαζαν ήταν μεγάλη.

Μέχρι που φτάσαμε σε αυτό το σπάνιο και πανέξυπνο γκολ του Μπουχαλάκη!

Ένα γκολ στο οποίο άποψή μου είναι πως ήταν ένα μάθημα προσωπικότητας ποδοσφαιριστή.

Ένας παίκτης ο οποίος έχει κριθεί αρκετές φορές, περισσότερο γιατί είναι Έλληνας ποδοσφαιριστής και όχι ξένος. Γιατί οι ποδοσφαιρικές του ικανότητες έχουν αποδειχθεί αρκετές φορές μέσα στο γήπεδο ότι είναι μεγάλες. Δεν είναι ένας απλός παίκτης που συμπληρώνει το ρόστερ.

Αλλά είναι ποδοσφαιριστής ο οποίος δίνει μεγάλες λύσεις στην ομάδα του και όχι σε οποιαδήποτε ομάδα, αλλά στην καλύτερη της Ελλάδας! Έχοντας πάρει και τον «αέρα» του Άρη μέσα στο γήπεδό του, αφού και τα τρία φετινά γκολ του Ολυμπιακού στο «Κλ. Βικελίδης» τα έχει σημειώσει ο ίδιος!

Το πιο σημαντικό όμως ήταν αυτό του Κυπέλλου, γιατί έδωσε πρόκριση στους Πειραιώτες.

Δείχνοντας ότι διαθέτει μεγάλη ποδοσφαιρική προσωπικότητα. Ήταν από την αρχή του ματς μέσα στο γήπεδο, άρα είχε μία κούραση από τα συνεχή τρεξίματα. Είχε την πίεση του αποτελέσματα, αφού μέχρι το γκολ ο Ολυμπιακός έμενε εκτός Κυπέλλου.

Παρόλα αυτά όμως είχε το «καθαρό» μυαλό σε εκείνο το σημείο να κάτσει πίσω από τον Κουέστα και να του τη… φέρει! Αυτή η κίνηση που έκανε δείχνει πολλά. Δεν είναι ένα απλό γκολ.

Δεν κερδίζει η ομάδα του 3-0 και απλά λέει «κάτσε να το δοκιμάσω και αυτό». Είναι κάτι που το σκέφτεται και δίνει πρόκριση…

Επίσης και η εκτέλεση δεν είναι καθόλου εύκολη. Ναι μεν κλέβει εύκολα την μπάλα από τον Κουέστα, αλλά γυρνάει μονοκόμματα το κορμί του και χωρίς να κοιτάξει πλασάρει και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Δείχνοντας έτσι ότι έχει πλήρη αντίληψη του γηπέδου!

Όλα τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν την προσωπικότητα του Ανδρέα Μπουχαλάκη, αλλά και τη γενικότερη προσωπικότητα παικτών που διαθέτει ο Ολυμπιακός στο ρόστερ του…

ΥΓ: Η εμφάνιση κάποιων στο ματς Κυπέλλου, θα πρέπει να προβληματίσει τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές και όχι τον Πέδρο Μαρτίνς…

Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Η επινόηση του Μπουχαλάκη έσωσε την πορεία προς το νταμπλ (vids)

Το άρθρο Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Μαθήματα προσωπικότητας (vid) εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα