Απόλλων Σμύρνης: Γιόρτασε την έξοδο στο Champions League

Την κορυφαία στιγμή στην ιστορία του βιώνει ο Απόλλων Σμύρνης. Η ομάδα του Γιάννη Κατρουζανάκη εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο Champions League της επόμενης περιόδου και θέλησε να το γιορτάσει αναλόγως!

Η ενημέρωση της ομάδας αναφέρει:

«Όμορφα, ενωτικά και οικογενειακά. Με απλά λόγια… Απολλωνιστικά! Οι λέξεις που περικλείουν στο νόημά τους το κλίμα στη χθεσινoβραδινή

(30/5) γιορτή του τμήματος υδατοσφαίρισης του Απόλλωνα Σμύρνης με οικοδεσπότη τον μεγάλο χορηγό της ομάδας, Σταμάτη Βελλή.

Σύσσωμη η ομάδα, τα μέλη του διοικητικού Συμβουλίου του Γυμναστικού Συλλόγου και φίλαθλοι της «ελαφράς ταξιαρχίας» (μεταξύ τους μέλη της «Αναγέννησης» και των Basso Rango) γιόρτασαν στον πολύ όμορφο χώρο του Ray Pablo στο Μαρούσι την τεράστια εφετινή ιστορική επιτυχία της κατάκτησης της 3ης θέσης του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών και της εξασφάλισης για πρώτη φορά της εξόδου στην Ευρώπη και μάλιστα στο Champions League.

Μια επιτυχία που είναι ιστορική, καθώς επιτεύχθηκε μόλις στον 5ο χρόνο από την επανίδρυση του τμήματος και μόλις στη δεύτερη συμμετοχή στη μεγάλη κατηγορία και η οποία δείχνει ότι ο Απόλλων Σμύρνης δεν… ήρθε απλά για να μείνει, αλλά για να εξελιχθεί και σε μία παραδοσιακή δύναμη του αθλήματος.

Σταμάτης Βελλής: «Περήφανος γι’ αυτό που πέτυχε ο Απόλλων»

Τα χαμόγελα και οι συζητήσεις σε χαλαρό κλίμα… έδιναν κι έπαιρναν με τους παρευρισκόμενους να μην χάνουν την ευκαιρία για μια κουβέντα με τον Σταμάτη Βελλή, ο οποίος τόνιζε τα αισθήματα συγκίνησης που του προσέφερε η εφετινή πορεία της ομάδας. Ο χορηγός του τμήματος Υδατοσφαίρισης αρκέστηκε σε μία περιεκτική δήλωση: «Είμαι περήφανος γι’ αυτό που πέτυχε ο Απόλλων. Κατάφερε με την επιτυχία του να εκπλήξει όλο τον κόσμο του πόλο»!

Γιώργος Αφρουδάκης: «Είδα ανθρώπους δακρυσμένους και συγκινήθηκα»

Ο άνθρωπος που είχε το όραμα για τη δημιουργία του τμήματος Υδατοσφαίρισης του Απόλλωνα Σμύρνης και το υλοποίησε το 2014 με την αρωγή του Σταμάτη Βελλή, του αδερφού του Ζάχου και του πατέρα τους Πόλυ, όπως και του Ερασιτέχνη είναι ο Γιώργος Αφρουδάκης. Είναι ο άνθρωπος που έχει την ευθύνη της οργάνωσης του τμήματος, το οποίο στην παρούσα φάση αριθμεί 500 παιδιά στις ακαδημίες του και φυσικά σε επίπεδο Ανδρών ετοιμάζεται για την παρθενική του παρουσία στην Ευρώπη!

Κάνοντας έναν μίνι απολογισμό της χρονιάς και των συναισθημάτων που αυτή του άφησε ο Γιώργος Αφρουδάκης δήλωσε: «Νομίζω ότι πετύχαμε για άλλη μια χρονιά κάτι που ήταν πάνω από τις αρχικές μας βλέψεις, τον αρχικό μας στόχο. Στον αθλητισμό και στη ζωή είναι ευτυχία να καταφέρνεις να ξεπερνάς τους στόχους σου. Είμαι διπλά χαρούμενος γιατί δώσαμε χαρά στους Απολλωνιστές, καθώς, άλλωστε, αυτός ήταν ο λόγος της δημιουργίας της ομάδας. Την Παρασκευή (σ.σ. στο τελευταίο νικητήριο ματς επί του Εθνικού Πειραιώς) ήμουν πολύ συγκινημένος βλέποντας ηλικιωμένους ανθρώπους που είχαν δακρύσει για όλη αυτήν την προσπάθεια.

Όσες ώρες και να ασχολούμαι – και είναι αρκετές – αξίζουν. Αυτή η ηθική ικανοποίηση που ένιωσα και με την επιτυχία της ομάδας και με τον κόσμο με κάνει να αισθάνομαι ότι αξίζει όλη αυτή η προσπάθεια που κάνω.

Βέβαια το έχουμε ξαναπεί. Οσες γνώσεις και να έχω εγώ και όσο και να προσπαθήσω αν δεν υπήρχε ο χρηματοδότης της ομάδας, ο Σταμάτης Βελλής, να χρηματοδοτεί την όλη προσπάθεια τίποτα δεν θα είχε γίνει. Η εμπειρία και η γνώση είναι στοιχεία σημαντικά, αλλά δεν λένε τίποτα αν δεν έχεις πίσω έναν άνθρωπο σαν τον Βελλή να σε βοηθάει σε αυτά που σχεδιάζεις και σκέφτεσαι.

Να μην ξεχάσουμε να ευχαριστήσουμε και τον Ερασιτέχνη Απόλλωνα που ήταν κοντά μας, άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο. Το κομμάτι του… περισσότερου ανήκει στον Έφορο του τμήματος, τον Σπύρο Μίντζη, ο οποίος ακούραστος όλη τη χρονιά βοήθησε πάρα πολύ την ομάδα. Να ευχαριστήσουμε πάρα πολύ τους φιλάθλους μας, που είχαν πολυπληθή παρουσία στους αγώνες μας, δίνοντάς μας τεράστια δύναμη ώστε να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό το ότι θα παίξει η ομάδα στην Ευρώπη. Είναι πάρα πολύ συμβολικό για τον Απόλλωνα και την ιστορία του. Θα είμαστε εκεί και θα προσπαθήσουμε για την όσο το δυνατό υψηλότερη διάκριση, αλλά είναι ακόμη πολύ νωρίς για να πω κάτι για του χρόνου και το που μπορούμε να φτάσουμε. Θα το κάνουμε όταν έρθει η ώρα για την καθιερωμένη παρουσίαση της ομάδας.

«Μόνο κερδισμένο το πόλο με την παρουσία του Απόλλωνα»

Αν πάμε στα αρνητικά κομμάτια της σεζόν, θα συμπεριλάβω σε αυτά κάποια παράπονα από τις ανώτατες αρχές για τη συμπεριφορά εις βάρος του Απόλλωνα. Ολοι πρέπει να καταλάβουν ότι μόνο κερδισμένο βγαίνει το πόλο με την ύπαρξη του Απόλλωνα στις τοπ ομάδες της ελληνικής υδατοσφαίρισης. Πρέπει να το καταλάβουν γιατί είχαμε σε κάποια σημεία άδικη συμπεριφορά από τη διαιτησία και σε κάποια κομμάτια από τους αλητάρχες των αγώνων. Ίσως δεν το πίστευαν το που μπορούμε να φτάσουμε».

«Άθλος η νίκη επί της Βουλιαγμένης. Ύψωσε το ανάστημά μας»

Τέλος, ο Γιώργος Αφρουδάκης, στάθηκε στη σημασία της νίκης επί της Βουλιαγμένη στη σειρά των ημιτελικών, εκεί όπου ο Απόλλων έχασε στο 3ο ματς στο γκολ την πρόκριση στον Τελικό της Α1 των Ανδρών:

«Δεν έχει σημασία μόνο η πορεία που είχαμε και το ότι πετύχαμε κάτι παραπάνω από τους αρχικούς μας στόχους. Έχει τεράστια σημασία ότι βάλαμε δύσκολα στη Βουλιαγμένη και ότι κοντράραμε μια ομάδα που πήγε και κέρδισε τον Ολυμπιακό. Αυτό είναι το σημαντικότερο. Η νίκη που μας μεγάλωσε σαν ομάδα και ψήλωσε το ανάστημά μας είναι η νίκη επί της Βουλιαγμένης. Αν μου έλεγες τι κρατάς απ’ όλη τη σεζόν θα σου έλεγα αυτήν τη νίκη. Ούτε την πρόκριση στην Ευρώπη.. Η νίκη επί της Βουλιαγμένης είναι σχεδόν άθλος. Μου έκανε εντύπωση ότι μετά από τη νίκη μας στον 2ο ημιτελικό, δεν είχαμε στο 3ο ματς τόσο κόσμο στην πισίνα όσο στα άλλα παιχνίδια. Με περισσότερο κόσμο θα μπορούσαμε να είχαμε περάσει στον τελικό. Αυτή η σειρά των αγώνων με τη Βουλιαγμένη επιβεβαίωσε την καλή μας παρουσία και ότι ήμασταν ομάδα με βάθος, που άξιζε το ότι βρισκόταν εκεί που βρισκόταν. Ο αποκλεισμός ήρθε με εμάς να παλεύουμε στα ίσια. Στο πρώτο ματς παίξαμε χωρίς τον Γαλανίδη και στον 3ο ημιτελικό παίξαμε στο τελευταίο 8λεπτο χωρίς τον Μοσκόφ. Ισως να μην ήμασταν έτοιμοι για τον Τελικό, αλλά αν κάποιος έχει ένα ψιλοπαραπονάκι έτσι όπως εξελίχθηκε η σειρά των ημιτελικών είμαστε εμείς. Αυτή η σειρά μας μεγάλωσε για τα επόμενα χρόνια και η νίκη που κάναμε ήταν νίκη ορόσημο για τον Απόλλωνα».

Κατρουζανάκης: «Να γίνουμε παραδοσιακή δύναμη του πόλο»

Ο προπονητής των συνεχόμενων επιτυχιών του Απόλλωνα Σμύρνης τα τελευταία τρία χρόνια (σ.σ. κι αφού κρέμασε το σκουφάκι τους ως παίκτης του Απόλλωνα) είναι ο Γιάννης Κατρουζανάκης. Στο διάστημα που έχει το… τιμόνι οδήγησε την αμφίβιια «ελαφρά ταξιαρχία» στην άνοδο από την Α2, στην εξαιρετική πρώτη χρονιά στην Α1 πέρυσι και στην ονειρική πορεία εφέτος. Ο ίδιος δήλωσε: «Τα πάντα γίνονται σε συνάρτηση με τον Γιώργο (σ.σ Αφρουδάκη). Διότι αν δεν είχαμε ομοιογένεια, αν δεν τα πηγαίναμε καλά, αν δεν είχαμε το ίδιο σκεπτικό δεν θα μπορούσε να είχε επιτυχία αυτό που κάνουμε. Από εκεί ξεκινούν όλα. Έχουμε χημεία στα θέλω και στο στήσιμο της ομάδας πρώτα απ’ όλα.

Ο στόχος μας αρχικά ήγαν η έξοδος στην Ευρώπη. Από παιχνίδι σε παιχνίδι μαζεύαμε βαθμούς, βλέπαμε ότι δεν χάναμε και ότι παραμέναμε κοντά στη Βουλιαγμένη. Γνωρίζοντας σε τι επίπεδο είναι οι δύο πρώτοι σε σχέση με τους υπόλοιπους θέλαμε να αποδείξουμε ότι είμαστε μεταξύ του 2 και του 3. Θέλαμε να αποδείξουμε ότι έχουμε ξεφύγει από το γκρουπ κάτω από το 2 και ότι είμαστε άξιοι διεκδικητές τόσο του να πάμε στον τελικό όσο και του να κατακτήσουμε την 3η θέση, όπως και τελικά έγινε.

Ο στόχος άλλαξε τότε που πηγαίναμε από νίκη σε νίκη. Ηθελα να φτιάξω μια ομάδα που θα βρίσκεται στο κυνήγι της 2ης θέσης, όχι τόσο για να το πετύχω όσο για να κρατήσω σε εγρήγορση του παίκτες.

Φτάνοντας, μάλιστα, προς το τέλος και βλέποντας ότι δεν απειλείται η 3η θέση μαθηματικά, η ομάδα ξεκίνησε την προετοιμασία για τα πλέι οφ στοχοποιώντας τα παιχνίδια των ημιτελικών με τη Βουλιαγμένη και ρισκάροντας, βέβαια, να βρεθούμε προ εκπλήξεως στα ματς με τον ΠΑΟΚ.

Πίστευα, όμως, ότι εύκολα ή δύσκολα θα την παίρναμε την πρόκριση στα ημιτελικά και φτάνοντας εκεί αποδείξαμε ότι το πετύχαμε άξια.. Ακόμη και στον πρώτο χαμένο ημιτελικό αν είχαμε στη διάθεση μας τον Κώστα Γαλανίδη η εξέλιξη θα μπορούσε να είναι διαφορετική. Αποδείξαμε στους άλλους δύο ημιτελικούς ότι ήμασταν η ομάδα που μπορούσε να κοντράρει τη Βουλιαγμένη, την ιστορία της οποίας στο άθλημα τη γνωρίζουμε όλοι.

Εγώ αυτό που έχω δηλώσει είναι ότι όσα χρόνια θα βρίσκομαι στον Απόλλωνα θα έχω ως κύριο στόχο να φτιάξω μια ομάδα που θα είναι σταθερά στην Α’ Εθνική. Που δεν θα είναι φωτοβολίδα και που θα φτιάχνει το όνομά της ταυτόχρονα, ώστε να γίνει μια παραδοσιακή δύναμη του αθλήματος. Όπως μιλάμε για Ολυμπιακό και Βουλιαγμένη ή για ομάδες όπως η Χίος, τα Χανιά, ο ΠΑΟΚ .

Θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας με στόχο να είμαστε σταθεροί και σιγά σιγά αν τα έχουμε πετύχει όλα θα είναι πολύ σημαντικό να αποκτήσουμε το δικό μας κολυμβητήριο (σ.σ. και για την ομάδα των Ανδρών, καθώς ο Απόλλων έχει ήδη το δικό του κολυμβητήριο Ακαδημιών στη Ριζούπολη). Αν καταφέρουμε κάτι τέτοιο θα ολοκληρωθεί η προσπάθειά μας και ο Απόλλων, όπως τον θέλουμε να είναι, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα. Θα έχει καθιερωθεί και θα βγάζει και αθλητές δικούς του.

Θέλω, τέλος, να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου. Τον Χρήστο Μπάκα στον οποίο στηρίχθηκε το κολυμβητικό πλάνο από πλευράς φυσικής κατάστασης, τους βοηθούς μου Γιώργο Ιντζέ και Θεόδωρο Μπερδέ, όπως φυσικά και τον κ. Πόλυ (σ.σ. Αφρουδάκη) και τον κ. Σπύρο (σ.σ. Μίντζη), οι οποίοι ήταν ακούραστοι σε όλη τη διάρκεια της σεζόν δίπλα μας».

Παναγιώτης Καταβέλος: «Δεν είναι ένας απλός Σύλλογος ο Απόλλων»

Ο Πρόεδρος του Γυμναστικού Συλλόγου Απόλλων Σμύρνης, Παναγιώτης Καταβέλος, πανευτυχής από την επιτυχία του τμήματος Υδατοσφαίρισης τόνισε στο μήνυμά του:

«Φέτος ζήσαμε ως Απόλλων μια πολύ μεγάλη χαρά και ευτυχία. Στη δεύτερή μας χρονιά στην Α1 βγήκαμε τρίτοι με εξαιρετική πορεία και πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος τον Μοσκόφ, κατορθώνοντας να εξασφαλίσουμε την έξοδο στην Ευρώπη και το Τσάμπιονς Λιγκ. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές μας, στον προπονητή Γιάννη Κατρουζανάκη και τους βοηθούς του, στον Έφορο κ. Σπύρο Μίντζη και σε όλη την οικογένεια Αφρουδάκη, που στάθηκε οργανωτής και ψυχή του τμήματος με προεξάρχοντα τον Γιώργο, αρωγό τον αδερφό του Ζάχο και ψυχή Απολλωνιστική τον πατέρα τους, Πόλυ Αφρουδάκη. Ακόμη ήταν χαρά που όλοι οι Απολλωνιστές έδειξαν τη συμπαράστασή τους και την εκτίμησή τους στην προσπάθεια αυτή χωρίς διαχωρισμούς, κατηγορίες κ.τ.λ.

Η επιτυχία ολοκληρώθηκε με την υπέροχη γιορτή που οργάνωσε ο μέγας χορηγός Σταμάτης Βελλής στα μέλη του ΔΣ, τους αθλητές και τους φιλάθλους του Απόλλωνα. Η ευγνωμοσύνη όλων των Απολλωνιστών για τον Σταμάτη Βελλή είναι μεγάλη και διαρκής και ευελπιστούμε σε ευχάριστη συνέχεια με επιτυχίες στο τμήμα και συσπείρωση όλων των Απολλωνιστών . Επισημαίνουμε ότι ο Απόλλων Σμύρνης δεν είναι ένας απλός αθλητικός Σύλλογος, αλλά κουβαλάει μια τεράστια ιστορία, την αγάπη και τα οράματα των ανθρώπων που ήρθαν από τη Μικρά Ασία και που εγκαταστάθηκαν εδώ στην Ελλάδα, των απογόνων τους, αλλά και πολλών άλλων υγιώς σκεπτόμενων στην πλειοψηφία τους φιλάθλων. Για κάθε χαρά του Απόλλωνα χαίρεται τουλάχιστον το ¼ των Ελλήνων. Με ευχές για υγεία σε όλους αγάπη και επιτυχίες».

Σπύρος Μίντζης: «Συγκλονιστική η στήριξη του κόσμου»

Ακούραστος εργάτης, ένας άνθρωπος με πολύτιμη συνεισφορά από την 1η μέρα δημιουργίας του τμήματος, είναι ο Σπύρος Μίντζης. Το μέλος του ΔΣ του Γυμναστικού Συλλόγου, ο Έφορος του πόλο, που έχοντας κι εκείνος (όπως και οι υπόλοιποι) ατελείωτες ώρες δουλειάς στην… πλάτη εξιστορεί αυτό το «μαγικό» για όλους τους Απολλωνιστές ταξίδι:

«Ποιος το φανταζότανε όταν ξεκινήσαμε υλοποιώντας την ιδέα, το όραμα του Γιώργου Αφρουδάκη, ότι θα καταφέρναμε μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα κάτι που έμοιαζε «ακατόρθωτο», ξεκινώντας από το μηδέν.

Πεντέμισι χρόνια μετά την επανίδρυση, η ομάδα μας στην δεύτερη συμμετοχή της στην Α1 κατηγορία τερμάτισε τρίτη μετά και τη λήξη των play offs, εξασφαλίζοντας την συμμετοχή της στο Europa Champions League.

Μια ομάδα του ΓΣ “Απόλλων Σμύρνης”, του Ερασιτέχνη Απόλλωνα, να αγωνίζεται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!!!

Αρωγός αυτής της πορείας, από το ξεκίνημα της, ο κ. Σταμάτης Βελλής, που χωρίς την οικονομική του βοήθεια, δεν θα είχαμε καταφέρει τίποτα από τα παραπάνω.

Για μένα προσωπικά, είναι ένα πολύ όμορφο “ταξίδι”, γεμάτο εμπειρίες, χαρές, αγωνίες, συγκλονιστικές στιγμές και συναισθήματα που τελικά μόνο ο καλώς εννοούμενος αθλητισμός μπορεί να προσφέρει.

Συνταξιδιώτες όλα αυτά τα χρόνια σε αυτό το ταξίδι, εκτός του Γιώργου, υπέροχοι αθλητές προσωπικότητες όπως ενδεικτικά ο Ρέππας, ο Τσίκλος, ο αδελφός του Γιώργου Ζάχος, ο Δερμιτζάκης και βέβαια ο Γιάννης Κατρουζανάκης, σήμερα προπονητής της ομάδας μας.

Ιδιαίτερα όμως θέλω να αναφερθώ στην ομάδα του “σήμερα”, σε όλους τους αθλητές μας που πέτυχαν τον άθλο και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια όπως στον αρχηγό μας, εντός και εκτός πισίνας, Γιώργο Παπαδόπουλο, στον τερματοφύλακα Κώστα Γαλανίδη που κλήθηκε στην Εθνική Ανδρών, στους Αχιλλέα Γραμματικό και Στάθη Παπαγεωργίου που κλήθηκαν στην Εθνική Νέων, στον Διονύση Μητρόπουλο, στον Λεωνίδα Μαυρωτά, στον φουνταριστό μας Μιχάλη Σαρτζετάκη, στον Δημοσθένη Δερμιτζάκη, στον Διονύση Παπαλουκά, στον Αλέξανδρο Αλαμάνο, στον Αντώνη Γιαννουρή, στον Αλέξανδρο Κουμή, στον Σταύρο Ξανθόπουλο, στον Άρη Μαυρωτά, στον Διονύση Αναγνωστόπουλο και στους δύο ξένους μας τον Τσάνσελόρ Ραμίρεζ και ιδιαίτερα στον Νίκολα Μοσκόφ που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος.

Τελειώνοντας θέλω να κάνω δύο επισημάνσεις που μου έδωσαν ιδιαίτερη χαρά σε αυτή την εξαιρετική πορεία μας. Αυτές είναι αφενός η δουλειά που γίνεται στις Ακαδημίες μας στο κολυμβητήριο μας κάτω από τις κερκίδες στη θύρα 8 στο γήπεδο στην Ριζούπολη – μην ξεχνάμε την τρίτη θέση που κατέλαβε η ομάδα Νέων του Συλλόγου μας στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα αποτελούμενη και από αθλητές που ξεκίνησαν από τις Ακαδημίες μας- και αφετέρου η συγκλονιστική στήριξη της ομάδας από τον κόσμο, που ήταν ένας από τους βασικούς παράγοντες για την επιτυχία μας. Στους φιλάθλους μας αξίζουν πολλά ευχαριστώ».

The post Απόλλων Σμύρνης: Γιόρτασε την έξοδο στο Champions League appeared first on sportime.gr.

Keywords
champions league, league, απολλων, league, συμμετοχή, rango, ray, γκολ, ολυμπιακος, ΠΑΟΚ, χανια, ελλαδα, play, europa, αξια, europa league, Καλή Χρονιά, ολυμπιακοί αγώνες, τελος του κοσμου, γιορτη σημερα, γνωση, δουλεια, εθνικη, εξοδος, ευχες, ηθικη, οροσημο, παιχνιδια, υγεια, χημεια, χιος, ωρα, αγαπη, αγωνες, αθλητισμος, αξιζει, ανθρωπος, αξιζε, απλα, αρωγη, ασια, αχιλλεα, βγαινει, βοηθεια, βρισκεται, γκολ, γινει, γινεται, γινονται, γηπεδο, διαστημα, δυναμη, δηλωση, δειχνει, εγινε, εγρηγορση, ευκαιρια, ευκολα, ευτυχια, εκτιμηση, ενημερωση, εξελιξη, επιτυχια, ευθυνη, ευρωπη, ζωη, ιδεα, ιδιο, κυνηγι, κλιμα, ληξη, μαθηματικα, μηδεν, μινι, νικη, νοημα, ξεκινημα, ομαδα, παντα, οικογενεια, ονομα, οραμα, οραματα, οτι αξιζει, παιδια, παμε, παρουσιαση, πισινα, ψυχη, ρεππας, σεζον, συνεχεια, σειρα, συγχαρητηρια, συμμετοχή, σκεφτεσαι, τμημα, τρια, τριτη, φυσικα, φορα, χαρα, ωρες, αφρουδακης, ανηκει, europa, γιορτη, γνωσεις, ιδιαιτερα, κομματι, λεξεις, μεινει, ομαδες, παιχνιδι, play, ray, σπυρος, ταξιδι, θελω να, υπεροχη, χαιρεται, ξεκινησε, ζαχος
Τυχαία Θέματα