Απόλλων – Παναιτωλικός 0-1: Νίκησε χωρίς να εντυπωσιάσει

Η νίκη που έψαχνε το τελευταίο διάστημα ο Παναιτωλικός ήρθε τελικά στη Ριζούπολη, όπου οι Αγρινιώτες επικράτησαν 1-0, με πέναλτι του Μπαΐροβιτς.

Οι φιλοξενούμενοι μετρούσαν συνεχόμενα άσχημα αποτελέσματα κι ήθελαν μία νίκη, αφενός για εξασφαλιστούν και τυπικά κι αφετέρου για να επιστρέψουν τα χαμόγελα.

Οι παίκτες του Δέλλα μπορεί να μην έθελξαν με την απόδοσή τους, αλλά πήραν το αποτέλεσμα που ήθελαν. Καλό παιχνίδι έκανε και ο Απόλλων Σμύρνης, που του έλειψε απλά το γκολ.

Ο Παναιτωλικός ήθελε από την αρχή να πάρει

τα ηνία του αγώνα και να πιέσει τον Απόλλωνα, ώστε να πετύχει γρήγορα γκολ.

Πάντως, οι γηπεδούχοι έδειξαν να πατούν μία χαρά στο γήπεδο και δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα από τους φιλοξενούμενους στα πρώτα λεπτά.

Πίεσε και βρήκε το γκολ

Σιγά-σιγά όμως, ο Παναιτωλικός ανέβασε ρυθμό και πλησίασε την εστία του Χουάντερσον. Στο 15’ ο Γκούγκα έκανε ένα καλό σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Ο ίδιος παίκτης στο 27’ απέτυχε να σκοράρει, σχεδόν σε κενό τέρμα, έπειτα από λάθος διώξιμο του Χουάντερσον και πάσα του Ντίας.

Ότι δεν έγινε εκεί όμως, έγινε στο 30’, όταν ο Κοντοές ανέτρεψε τον Ντουάρτε και ο Γρατσάνης έδειξε σωστά το σημείο του πέναλτι.

Ο Μπαΐροβιτς έκανε εξαιρετική εκτέλεση, μην αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στον Χουάντερσον κι έγινε το 1-0 για τον Παναιτωλικό, που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναιτωλικός μπήκε για να πετύχει και δεύτερο τέρμα, ώστε να… καθαρίσει το παιχνίδι.

Μάλιστα στο 47’ δικαιούταν και δεύτερο πέναλτι, όταν ο Βαφέας ανέτρεψε τον Ντίας, αλλά ο Γρατσάνης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Έπεσε ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο

Πάντως, στη συνέχεια ο ρυθμός δεν ήταν καλός κι έπεσε πολύ, αφού ο Παναιτωλικός έκανε πιο πίσω κι έδωσε χώρο στους γηπεδούχους.

Το παιχνίδι δεν είχε τη μεγάλη φάση και ο Απόλλων πίεζε για την ισοφάριση, αφού έβλεπε ότι ο Παναιτωλικός δεν είχε τις ίδιες επιθετικές τάσεις όπως το πρώτο ημίχρονο.

Τα τελευταία λεπτά κύλησαν χωρίς τη μεγάλη φάση και το τελικό σφύριγμα από τον Γρατσάνη βρήκε τον Παναιτωλικό να πανηγυρίζει τη νίκη.

MVP: Ο Ντουάρτε εξελίσσεται σε αποκάλυψη για τον Παναιτωλικό. Ο νεαρός ήταν εξαιρετικός στα καθήκοντα κι αποτέλεσε απειλή για την άμυνα του Απόλλωνα. Μάλιστα κέρδισε και το πέναλτι που σκόραρε ο Παναιτωλικός

UP: Ο Ενέα Μιχάι έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι στα μετόπισθεν. Ήταν σταθερός, απέφυγε τα λάθη και βοήθησε τα μέγιστα για να πάρει ο Απόλλων τη νίκη.

DOWN: Ο Ελ Χέλβε έκανε ακόμη ένα κακό παιχνίδι με τη φανέλα του Απόλλωνα. Ο Λιβανέζος επιθετικός δεν μπόρεσε να κάνει αισθητή την παρουσία του και δικαίως έγινε αλλαγή στο ημίχρονο.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Έκανε λάθη ο Ευάγγελος Γρατσάνης. Ο διαιτητής από το σύνδεσμο Τρικάλων μπορεί να έδωσε το ένα πέναλτι στον Παναιτωλικό, αλλά αρνήθηκε τουλάχιστον ακόμη ένα στους φιλοξενούμενους. Επίσης επέτρεψε το δυνατό παιχνίδι, κυρίως από την πλευρά των γηπεδούχων.

ΓΚΟΛ: 31’ πέν. Μπαΐροβιτς

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 20’ Ναζλίδης, 92’ Αγρόδημος – 42’ Ντουάρτε, 82’ Ντίας, 86’ Τσιγγάρας

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Λευτέρης Βελέντζας): Χουάντερσον, Βαφέας, Κοντοές, Ναδάλες, Ρώσση (72’ Βάρκας), Στάθης (84’ Οικονομόπουλος), Αγρόδημος, Μπεντινέλι, Ντούρσο, Ελ Χέλβε (46’ Ντεφεντερίκο), Ναζλίδης.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Τσιγγάρας, Λιάβας, Μαλής, Αμαράλ (73’ Μάρκος Πάουλο), Λουσέρο, Ντίας, Γκούγκα (90’ Μπελεβώνης), Μπαϊροβιτς (82’ Παρράς), Ντουάρτε, Μιχάι.

The post Απόλλων – Παναιτωλικός 0-1: Νίκησε χωρίς να εντυπωσιάσει appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα