Αποκάλυψη για Ερντογάν: Τουρκικό σχέδιο για αναγνώριση των Κατεχομένων από τουρκόφωνες χώρες

Ο νέος άτυπος σύμμαχος του Ερντογάν, Ντογκού Περιτσένκ πρόεδρος ενός μικρού αλλά ισχυρού εθνικιστικού κόμματος, που συμφώνησε να στηρίξει μυστικά το ΑΚΡ, αποκαλύπτει τα ύποπτα σχέδια της Άγκυρας για την αναγνώριση της αποκαλούμενης «ΤΔΒΚ», με την βοήθεια των συμμάχων της Τουρκίας και όλων των τουρκόφωνων χωρών του Καυκάσου.

Ο ίδιος αναφέρει: «Η Τουρκία αποτελεί απειλή για τον άξονα ΗΠΑ-Ισραήλ. Η απειλή επικεντρώνεται στην Ανατολική Μεσόγειο. Εκεί βλέπουμε ότι οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ

υλοποιούν συγκεκριμένο σχέδιο μετά την παρέμβαση της Γερμανικής φρεγάτας εναντίον του τουρκικού εμπορικού πλοίου. Αυτή η πράξη συνιστά πειρατεία και είναι η αρχή, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα.

Η Ανατολική Μεσόγειος είναι στον πυρήνα της συμμαχίας Τουρκίας-Ρωσίας, ενώ σε αυτήν περιλαμβάνεται και το Ιράν.

Χρειαζόμαστε προσωπικό για να υπερασπιστούμε την “Γαλάζια Πατρίδα” στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ ετοιμάζουμε και την αναγνώριση της ΤΔΒΚ.

Η αναγνώριση της ΤΔΒΚ θα είναι η πιο αποτελεσματική πρακτική για την κινητοποίηση της συσσώρευσης διεθνών συμμαχιών ενάντια στις απειλές που δεχόμαστε στην Ανατολική Μεσόγειο.

*Μπορεί η Ρωσική Ομοσπονδία να αναγνωρίσει την ΤΔΒΚ;

*Μπορεί η Δημοκρατία της Αμπχαζίας και  το Αζερμπαϊτζάν;

*Μπορεί το Ιράν και  Ουγγαρία;

*Μπορεί η Λιβύη και  το Κατάρ;

*Μπορεί το Ιράκ, η Συρία και ο Λίβανος να την αναγνωρίσουν;

*Μπορεί η Βενεζουέλα, το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές να την αναγνωρίσουν;

*Μπορεί η Κούβα και τα τουρκόφωνα κράτη της Κεντρικής Ασίας;

*Μπορεί η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας να το αναγνωρίσει;

*Μπορεί η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας να την αναγνωρίσει;

Ναι, όλες αυτές οι χώρες ή μέρος αυτών, είναι πιθανό να το πράξουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελληνοτουρκικά: Έλληνες στρατιώτες τρολάρουν Τούρκους

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήσαμε με τον κ. Devletabadî, έναν από τους πιο σημαντικούς πολιτικούς της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στην Άγκυρα, συμφωνήσαμε σε αυτό το θέμα.

Δεν μπορούμε να επιβάλουμε αναγνώριση της ΤΔΒΚ σε κανένα κράτος. Η συνεργασία και οι συμμαχίες στην εξωτερική πολιτική όμως βασίζονται σε κοινά συμφέροντα.

Για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια μας στο σχέδιο Γαλάζια Πατρίδα, πρέπει να μάθουμε με ποιον έχουμε κοινά συμφέροντα.

Το κόμμα Vatan παρήγαγε τη στρατηγική ασφάλειας βάσει κοινών συμφερόντων. Μπορούμε να το δούμε αν ρίξουμε μια ματιά στο περιεχόμενο του Σχεδίου Φιλίας και Ειρήνης της Μαύρης Θάλασσας-Μεσογείου.

Ξεκινήσαμε από την Αμπχαζία, επειδή η περιοχή αυτή είναι στην αυλή  της Ρωσίας. Όταν η Αμπχαζία αναγνωρίσει την ΤΔΒΚ, η Ρωσία θα την ακολουθήσει. Μετά από αυτό, και οι υπόλοιπες χώρες. Έτσι θα εφαρμοστεί το σχέδιο “Γαλάζια Πατρίδα”.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης τον Δεκέμβριο του 2019 στον Πρόεδρο της Αμπχαζίας, κ. Raul Khajimba, τον Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης και τον πρωθυπουργό, καταφέραμε ο Πρόεδρος της Αμπχαζίας να συναντηθεί ξεχωριστά με τον ειδικό εκπρόσωπο του πρωθυπουργού της ΤΔΒΚ Χούσεϊν Μακίτ Γιουσούφ. 

Αυτή η συνάντηση πραγματοποιήθηκε για να ανοίξει την “πόρτα” στις σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών.

Η Εθνοσυνέλευση της Αμπχαζίας εξέδωσε κοινή δήλωση. Το άρθρο 2 της κοινής δήλωσης είχε ως εξής:

«Αναγνώριση της Δημοκρατίας της Αμπχαζίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου από όλα τα περιφερειακά και παγκόσμια κράτη …».

Η κοινή δήλωση που υπογράψαμε με τη Δημοκρατία της Αμπχαζίας έγινε δεκτή από τη Ρωσική Ομοσπονδία, δημιουργώντας το σχέδιο φιλίας και ειρήνης στη Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα.

Συμφωνήσαμε για την αναγνώριση της ΤΔΒΚ, την αναγνώριση της Αμπχαζίας, το τέλος της αρμενικής κατοχής στο Καραμπάχ, την αποδοχή της Κριμαίας υπό την κυριαρχία της Ρωσικής Ομοσπονδίας και άλλα σημαντικά ζητήματα που αφορούν την περιοχή.

Πρέπει να ξεκινήσουμε από την Μαύρη Θάλασσα, την πολιτική για την Ανατολική Μεσόγειο.

Ο πρώτος εταίρος της ασφάλειας μας στη Μεσόγειο είναι η Ρωσική Ομοσπονδία, η οποία διαθέτει ένα πολεμικό ναυτικό που έχει την δυνατότητα αποτροπής των ατλαντικών απειλών στη Μεσόγειο.

Για τον σκοπό αυτό οφείλουμε να πράξουμε: 

Την εξάλειψη όλων των βάσεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που απειλούν την ειρήνη και την ανάπτυξη στην περιοχή του Εύξεινου Πόντου και υποστηρίζουν την καταπολέμηση της αυτονομιστικής και της φανατικής τρομοκρατίας.Αναγνώριση της Δημοκρατίας της Αμπχαζίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου από όλα τα περιφερειακά και παγκόσμια κράτη.Η αποδοχή της Κριμαίας ως εδάφους της Ρωσικής Ομοσπονδίας.Την διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας και ειρήνης στη Συρία.Τον τερματισμός της καταπίεσης τουπαλαιστινιακούλαού.Την διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας και ειρηνικής λύσης στη Λιβύη.Αμπχαζία και Τουρκία, μαζί με Ρωσία και Ιράν, θα δημιουργήσουν ζώνη ελεύθερου εμπορίου μεταξύ τους.Εξάλειψη των εμποδίων στην ελεύθερη μεταφορά, επικοινωνία, τουρισμό, οικονομική και πολιτιστικήανάπτυξη μεταξύ του Εύξεινου Πόντου και των χωρών της Μεσογείου», καταλήγει ο ίδιος Τούρκος νέος σύμμαχος του Ερντογάν.

Άρα τα σχέδια της Άγκυρας έχουν μεγάλο βάθος και δεν αποτελούν μια ευκαιριακή προκλητική στάση, για αυτό όλες οι χώρες της Α.Μεσογείου( Ελλάδα-Ισραήλ-Αίγυπτο-Κύπρο) θα πρέπει να δημιουργήσουν έναν αμυντικό άξονα το ταχύτερο δυνατό αφού το παιχνίδι «χοντραίνει» επικίνδυνα πλέον.



Πηγή: Pentapostagma.gr

Το άρθρο Αποκάλυψη για Ερντογάν: Τουρκικό σχέδιο για αναγνώριση των Κατεχομένων από τουρκόφωνες χώρες εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα