Απηύδησαν με τον Ερντογάν οι Γάλλοι: «Ζητάμε κυρώσεις κατά της Τουρκίας»

Έτοιμη να ζητήσει κυρώσεις κατά της Τουρκίας του ακραίου Ερντογάν δηλώνει η Γαλλία. Η γειτονική χώρα το έχει παρακάνει με τις προκλήσεις και την παρανομία της τόσο κατά της Ελλάδας όσο και της Ευρώπης γενικότερα, με τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να θέλει να βάλει ένα «φρένο» στον παραλογισμό των Τούρκων.

Αυτό ήταν το νόημα όσων δήλωσε σήμερα (28/10) ο Κλεμάν Μπον, υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων της Γαλλίας.

«Θα

πιέσουμε υπέρ (της επιβολής) ευρωπαϊκών μέτρων σθεναρής αντίδρασης, μεταξύ άλλων το πιθανό εργαλείο των κυρώσεων», είπε ο Μπον ενώπιον της γαλλικής Γερουσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 28η Οκτωβρίου: Παρά τις απαγορεύσεις οι Έλληνες τίμησαν το «ΟΧΙ» (vid)

«Το τελευταίο επεισόδιο, με τον πρόεδρο Ερντογάν, που ξεπερνά κάθε ημέρα τα όρια του απαράδεκτου, ο οποίος προσέβαλε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, είναι χαρακτηριστικό μιας συνολικής στρατηγικής της Τουρκίας να πολλαπλασιάζει τις προκλήσεις προς πάσα κατεύθυνση», συμπλήρωσε.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας κάλεσε τη Δευτέρα τους συμπολίτες του να μποϊκοτάρουν τα γαλλικά προϊόντα, λίγες ημέρες αφότου το Παρίσι ανακάλεσε τον πρέσβη του στην Άγκυρα, αφού ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους έθεσε υπό αμφισβήτηση την «ψυχική υγεία» του Γάλλου ομολόγου του.

«Ο στόχος είναι πάντα ο ίδιος: να ασκεί μέγιστη πίεση στους γείτονές της και ειδικά στην ΕΕ. Υπήρξαμε για παρά πολύ καιρό αφελείς», επισήμανε ο Μπον.

Το άρθρο Απηύδησαν με τον Ερντογάν οι Γάλλοι: «Ζητάμε κυρώσεις κατά της Τουρκίας» εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα