Αμερικανικές Φρεγάτες: Mε SM2 πυραύλους αξίζει να τις πάρουμε

Αμερικανικές Φρεγάτες: Mε τους Τomahawk να αργούν οι άμεσα διαθέσιμοι SM2 κάνουν υπερδύναμη η Ελλάδα στο Αιγαίο αν επιλέξουμε τα αμερικανικά πλοία.

Οι αμερικανικές φρεγάτες της Lockheed Martin μπορεί να μην έχουν τα ανθυποβρυχιακά και αντιεροπορικά συστήματα που χρειάζεται η Ελλάδα (σ.σ. αντίστοιχα με τον [email protected]) αφού ο ρόλος τους στο αμερικανικό ναυτικό είναι

άλλος, όμως γίνεται να εξοπλιστούν στα στάνταρ που απαιτεί η Ελλάδα (σ.σ. οι Αμερικανοί τις δίνουν χωρίς τους πυραύλους μεγάλης εμβέλειας SM-2MR/ER) και να γίνουν υπερόπλα στα χέρια της Αθήνας.

Ελληνοτουρκικά: Ξεκίνησε την μελέτη αντιμετώπισής F-35 και Rafale η Τουρκία

Ειδικά αυτό που θα εκτοξεύσει την απόδοση του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού είναι η ύπαρξη επί των αμερικανικών φρεγατών των πυραύλων Tomahawk (σ.σ. αργούν ακόμα) και των πυραύλων αεράμυνας SM2.

Ο SM2 έχει εμβέλεια 90 ναυτικά μίλια, από την Ρόδο μπορεί δηλαδή να πλήξει την τουρκική ναυτική βάση του Ασκάζ.

Σε κάθε περίπτωση, η επιλογή της Αθήνας φαίνεται (σ.σ. με την γερμανική πρόταση να μην έχει καεί ακόμα) πως θα είναι οι αμερικανικές φρεγάτες.

Η Ελλάδα άσχετα με την πρόταση αγοράς φρεγατών στην οποία θα καταλήξει, υπάρχει η σκέψη να αναβαθμίσει τις φρεγάτες των χωρών των οποίων τις φρεγάτες έχει στην κατοχή της αλλά δεν θα προτιμήσει για αγορά (π.χ. γερμανικές ή ολλανδικές αν αγοράσει τις γαλλικές) ώστε να μετριάσει την απογοήτευση των συμμάχων της.

Eλληνοτουρκικά: Τι θα γίνει αν πάρει η Τουρκία τα Su-35 με τους S-400

Στα υπέρ της αμερικανικής πρότασης ότι οι ΗΠΑ είναι θετικές να μεταφέρουν το έργο σε οποιοδήποτε ελληνικό ναυπηγείο (σ.σ. Ελευσίνας και Σύρου είναι αμερικανικών συμφερόντων), κατασκευάζοντας τα τρία πλοία στην Ελλάδα.

Το άρθρο Αμερικανικές Φρεγάτες: Mε SM2 πυραύλους αξίζει να τις πάρουμε εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα