Αγορά καφέ: Αλλάζουν όλα, μας περιμένει… χαράτσι!

12:49 2/9/2020 - Πηγή: Sportime
Είναι η κλασική ελληνική συνήθεια. Και εικόνα. Ένα πλαστικό ποτήρι στο χέρι και πας παντού! Αυτό θα αλλάξει. Άρδην!

Ένας νέος νόμος, που θα ισχύσει από τον Ιανουάριο του 2022 έρχεται να αλλάξει τα πάντα στην αγορά του καφέ.

Και αυτό γιατί επιβάλλει περιβαλλοντικό τέλος στα πλαστικά ποτήρια και στα καπάκια τους. Το τέλος έχει ύψος 0,05 ευρώ και θα επιβάλλεται χωριστά για το ποτήρι ή τον περίεκτη και το καπάκι του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Mad Clip – Μήνυμα σε Ερντογάν: «Ρε άι σιχτίρ από εδώ ρε bro» (vid)

Υπάρχει λύση

και γι’ αυτό, ωστόσο. Όσοι δεν επιθυμούν να πληρώσουν το τέλος, τότε θα είναι υποχρεωμένοι να φέρουν στο κατάστημα το δικό τους ποτήρι!Όχι μιας χρήσεως, αλλά αυτά που υπάρχουν στο εμπόριο και είναι επαναχρησιμοποιούμενα.

Στο ίδιο νόμο προβλέπεται η κατάργηση πώλησης πλαστικών μίας χρήσης από τα καταστήματα σε λιγότερο από ένα χρόνο από σήμερα ( 3 Ιουλίου του 2021).

Ανάμεσα στα προϊόντα που καταργούνται είναι τα πλαστικά μαχαιροπίρουνα μίας χρήσης, τα πιάτα, τα καλαμάκια, τα τάπερ μίας χρήσης, το πλαστικό στις μπατονέτες, ακόμη και τα πλαστικά στηρίγματα μπαλονιών.

Τέλος από το 2023 οι εταιρείες που πωλούν νερό και αναψυκτικά μέσω καταστημάτων θα πρέπει να δημιουργήσουν σύστημα επιστροφής των συσκευασιών όπου ο πελάτης είτε θα λαμβάνει χρήματα για τις συσκευασίες που επιστρέφει είτε κάποια έκπτωση για τις επόμενες αγορές του.

Πηγή: Dikaiologitika.gr

Το άρθρο Αγορά καφέ: Αλλάζουν όλα, μας περιμένει… χαράτσι! εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα