ΑΕΛ – Πανιώνιος 2-0: Νίκη και 5η θέση οι Θεσσαλοί! (vids)

Μετά από δύο σερί ήττες (από Ολυμπιακό και Ατρόμητο) και μία ισοπαλία (Αστέρας Τρίπολης), η ΑΕΛ επέστρεψε στις νίκες. Στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Super League, οι Θεσσαλοί  επικράτησαν με 2-0 του Πανιωνίου στο «AEL FC Arena». Με 10 παίκτες από το 28′ οι «κυανέρυθροι».

Στους 22 βαθμούς πλέον  η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου, πέρασε (έστω και προσωρινά) στην

5η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Από την πλευρά του ο Πανιώνιος, μετά τη 10η ήττα του στο πρωτάθλημα, παρέμεινε στους 6 βαθμούς.

ΑΕΛ – Πανιώνιος: Δείτε εδώ το 1-0

ΑΕΛ – Πανιώνιος: Δείτε εδώ το 2-0

Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης ήταν πολύ «χορταστικό». Κοινώς τα είχε όλα. Δύο γκολ, ένα πέναλτι, μία αποβολή και αρκετή ένταση.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 17’ , από εκτέλεση πέναλτι του Φατίον. Από το 12’ υπήρχε φάση στην οποία ο Παπαγεωργίου είχε κάνει χέρι μέσα στην περιοχή μετά από εκτέλεση φάουλ του Κάτσε και τακουνάκι του Μόρα. Αφού ο διαιτητής Γκορτσίλας συμβουλεύθηκε το VAR καταλόγισε σωστά την εσχάτη των ποινών.

Στη συνέχεια ο Πανιώνιος βρήκε μπροστά και λίγο έλειψε να ισοφαρίσει στο 23’ όταν μετά από σουτ του Οικονομίδη ο Κρίστινσον προέβη σε μεγάλη επέμβαση. Πέντε λεπτά αργότερα οι ισορροπίες άλλαξαν, καθώς οι φιλοξενούμενοι έμειναν με παίκτη λιγότερο για σκληρό μαρκάρισμα στον Φατιόν

Η εξέλιξη αυτή έδωσε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού στην ΑΕΚ,  οποία διπλασίασε τα τέρματά τις στο 38΄. Σκόρερ ο Ουάρντα με κεφαλιά, μετά από σέντρα-λουκούμι του Καρανίκα.

Φάσεις για περισσότερα γκολ η ΑΕΛ

Ουσιαστικά ο νικητής της αναμέτρησης είχε κριθεί από το πρώτο μέρος. Στο δεύτερο 45λεπτο, η ΑΕΛ διατηρούσε την πρωτοβουλία των κινήσεων (τα ποσοστά κατοχής ξεπέρασαν το 70%), παίζοντας τον Πανιώνιο σαν τη «γάτα με το ποντίκι». Οι Θεσσαλοί μάλιστα είχαν ακόμη τρεις – τέσσερις καλές στιγμές, για μεγαλύτερο σκορ. Συγκεκριμένα δύο σουτ με τον Ουάρντα (στο 51’ και το 59’ ), με τον Αιγύπτιο να «σερβίρει» και μια ωραία ασίστ στον Ντάουντα ο οποίος όμως δεν την εκμεταλλεύτηκε.

Επίσης στο 79’ Μιλοσάβλιεβιτς έχασε τετ α τετ, μετά από ωραία πάσα του Καρανίκα. Από την πλευρά του ο Πανιώνιος που είχε προχωρήσει και στις 3 αλλαγές του ως το 66’ (Παπανικολάου, Σαραμαντάς, Εμμανουηλίδης), είχε να σουτ με τον Λυμπεράκη στο 62’.

Σκόρερ:  17’ πεν. Φατιόν 38’ Ουάραντα

Κίτρινες: 39′ Ουάρντα, 46′ Μπούστος, 66′ Φατιόν, 69′ Στάνκοβιτς, 87′ Μόρας – 42′ Σταυρόπουλος,

Κόκκινες: – 28’ Οικονομίδης

Διαιτητής: Eυστάθιος Γκορτσίλας (Μακεδονίας)

VAR: Γεώργιος Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Βοηθοί: Λάζαρος Δημητριάδης ( Μακεδονίας), Γεώργιος Στεφανής ( Καρδίτσας)

ΑΕΛ (Γρηγορίου): Kρίστινσον, Μιχαήλ, Ουάρντα, Μιλοσάβλιεβιτς (84′ Μπάλλας), Ντάουντα, Μόρας, Καρανίκας, Κάτσε, Μπουστος (75’ Φιλίποβιτς), Φατιόν (70’ Σεσέροβιτς), Στάνκοβιτς είναι η ενδεκάδα των γηπεδούχων.

Πανιώνιος (Παπαβασιλείου): Κότνικ, Ντομίνγκεζ, Σταυρόπουλος, Παπαγεωργίου, Οικονομίδης, Μασούρας, Κόρμπος, Τσιλούλης (56’ Σαραμαντάς), Λυμπεράκης (66’ Εμμανουηλίδης), Γρίβας (55’ Παπανικολάου), Αραμπουλί.

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

The post ΑΕΛ – Πανιώνιος 2-0: Νίκη και 5η θέση οι Θεσσαλοί! (vids) appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα