ΑΕΚ: Διπλό… γκολ σε ΕΠΟ-Super League

Σε μια κρίσιμη χρονικά στιγμή για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τις ισορροπίες του, η ΑΕΚ έδειξε ξανά τη δύναμη της.

Η εκλογή του Μηνά Λυσάνδρου πρώτα από όλα είναι κέρδος για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τις ομάδες, καθώς αναλαμβάνει ένας άνθρωπος που αγαπά το ποδόσφαιρο, εργάζεται σε αυτό πολλά χρόνια, έχει ιδέες και διάθεση να βοηθήσει παρά την απαξιωμένη εικόνα του. Εν συνεχεία σε μια δεύτερη «ανάγνωση» της εκλογής του, δείχνει πόσο δυνατή είναι η ΑΕΚ,

σε μια περίοδο που ο ΠΑΟΚ έδειχνε-διαφήμιζε ότι ελέγχει τα πάντα ελέω Ιβάν Σαββίδη. Η Ενωση «δουλεύοντας» ώριμα και με ορθό τρόπο την υποψηφιότητα Λυσάνδρου κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι σε ομάδες που στηρίζουν ανοιχτά τον ΠΑΟΚ σε όλα τα επίπεδα (Ατρόμητος, Ξάνθη, Παναιτωλικός…).

Η Ενωση ουσιαστικά χθες στην Super League έβαλε διπλό… γκολ απέναντι στον ΠΑΟΚ. Λίγους μήνες μετά την εκλογή του Λεωνίδα Λεουτσάκου στην προεδρία της Football League με την στήριξη της ΑΕΚ, έρχεται η εκλογή του Μηνά Λυσάνδρου σε ένα σημαντικό όργανο του ελληνικού ποδοσφαίρου που έχει χάσει την αίγλη του και παράλληλα αποκτά η Ενωση μια σημαντική θέση στην ΕΠΟ. Αυτή του α’ αντιπροέδρου στην εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας, καθώς πλέον αλλάζουν οι συσχετισμοί και η ΑΕΚ θα έχει εκ νέου σημαίνοντα ρόλο.

ΕΠΟ, Super League και Football League

Παράλληλα με την ισχυροποίηση της ΑΕΚ έχοντας δυνατή θέση σε ΕΠΟ, Super League και Football League, ο Λυσάνδρου είναι και το μόνο στέλεχος του ποδοσφαίρου που μπορεί να δώσει λύσεις στα πολλά προβλήματα. Αρχικά να λυθεί οριστικά το θέμα της αναδιάρθρωσης με την προοπτική των πλέι οφ για ανάδειξη πρωταθλητή και παραμονή στην κατηγορία (δηλαδή να μην υπάρχει αδιάφορη ομάδα μέχρι και το τέλος), την αναβάθμιση της εικόνας της Λίγκας σε όλα τα επίπεδα, στην εμπορική αξιοποίηση της διοργανώτριας αρχής για να έχει έσοδα και να μην την… ζουν οι ομάδες, καθώς και η απόκτηση ισχυρής θέσης απέναντι σε θεσμούς και φορείς εντός και εκτός συνόρων. Διότι σήμερα η θέση της μοιάζει πιο απαξιωμένη από ποτέ. Και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ έχοντας πλέον την προεδρία και ομάδες να τον εμπιστεύονται, είναι έτοιμος να αλλάξει σελίδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ενα στέλεχος που στα 39 του είναι αυτοδημιούργητος, δεν έχει εχθρούς, δεν βγήκε στην επιφάνεια μέσω… οικογενειακών σχέσεων ή συλλόγους, αλλά αποκλειστικά με τη δουλειά του και τις γνώσεις του. Και αυτόν εμπιστεύτηκαν οι σύλλογοι για να αναβαθμιστεί το προϊόν. Οπότε καταρρέει και το αφήγημα της… συμμαχίας ΑΕΚΟλυμπιακούΠαναθηναϊκού.

Συμμαχίες… ανέκδοτο

Aλλωστε ο ΟΣΦΠ ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να ψηφίσει τον άνθρωπο (Γκαγκάτση) που απαγόρευσε στον Βαγγέλη Μαρινάκη να μπει στην Τούμπα και ήθελε από τον έτερο υποψήφιο να προχωρήσει άμεσα στην αποπομπή του Βασίλη Γκαγκάτση από την Super League.

Ο ΠΑΟ, από την πλευρά του, θεωρούσε χρέος του να στηρίξει τον Λυσάνδρου, με την ΑΕΚ πέρυσι να του έχει δώσει χέρι βοηθείας στα δύσκολα για να παραμείνει στην κατηγορία μέσω της αλλαγής του κανονισμού για τον υποβιβασμό. Στο φινάλε άλλωστε είναι… ανέκδοτο να αναφέρουμε ότι υπάρχει συμμαχία του Δημήτρη Μελισσανίδη με το μπλοκ Μαρινάκη-Αλαφούζου.

Η αγκαλιά του Μηνά στον Μάκη

Παρά τις εντάσεις και τους διαξιφισμούς, ο Μηνάς Λυσάνδρου εξ’ αρχής έδειξε την ενωτική διάθεση του και πως θέλει να λειτουργήσει ως πρόεδρος της Super League. Ετσι, μετά τη διαδικασία της ψηφοφορίας και την ανάδειξη του νέου προέδρου ο Μηνάς Λυσάνδρου πριν αναλάβει τη νέα του θέση, έκανε μια κίνηση που ελάχιστοι έχουν κάνει μέχρι σήμερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και είναι ενδεικτικό των προθέσεων και των σκέψεων του για την Super League. Ο Λυσάνδρου σηκώθηκε από την θέση του και πήγε αμέσως να αγκαλιάσει τον Μάκη Γκαγκάτση, έτερο υποψήφιο, αλλά μεγάλο χαμένο, όμως καλό του φίλο όλα αυτά τα χρόνια.

The post ΑΕΚ: Διπλό… γκολ σε ΕΠΟ-Super League appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα