ΑΕΚ – Νέβα 29-27: «Κιτρινόμαυρη» πρόκριση στους «4» του EHF European Cup!

Η ΑΕΚ επικράτησε της στη ρεβάνς τη Νέβα με 29-27 και πήρε τη μεγάλη πρόκριση στους «4» του EHF European Cup.

Η ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ νίκησε και στο δεύτερο παιχνίδι τη Νέβα με 29-27 και προκρίθηκε στην ημιτελική φάσητου EHF European Cup

Η Ένωση επικράτησε και στη ρεβάνς της προημιτελικής φάσης του EHF European Cup της Νέβα, αυτή τη φορά με 29-27. Άλλωστε η ΑΕΚ

επικράτησε στο πρώτο παιχνίδι με 21-30, έχοντας μεγάλο πλεονέκτημα πρόκρισης.

Το ξεκίνημα δεν ήταν ιδανικό για τους «κιτρινόμαυρους», καθώς βρέθηκαν πίσω με τρία τέρματα (1-4). Οι φιλοξενούμενοι «πάτησαν γκάζι» για να καλύψουν τη διαφορά του πρώτου αγώνα. Το ημίχρονο βρήκε μπροστά τη Νέβα με 14-12.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ βρήκε το δρόμο της. Ανέβασε ρυθμό στην αμυντική και επιθετική της λειτουργία και έτσι περιόρισε τις κινήσεις των Ρώσων. Η Ένωση προηγήθηκε και κρατούσε το προβάδισμα, μέχρι το παιχνίδι να πάει στο 26-26.

Εκεί, οι παίκτες του Δημητρούλια έδειξαν πιο ψύχραιμοι και πήραν τη δεύτερη νίκη τους, σε συνδυασμό με την πρόκριση.

Τα πεντάλεπτα: 0-4, 4-5, 5-8, 9-10, 9-11, 12-14 (ημχ.), 14-17, 18-18, 21-19, 22-21, 25-24, 29-27.

ΑΕΚ (Δημητρούλιας): Μπάουερ, Αραμπατζής 1, Τζηράς 3, Δομπρής, Νικολαΐδης, Ρέινα 3, Κοσάνοβιτς, Μυλωνάς, Φλορίδο 5, Λέμος 5, Παπαδιονυσίου 6, Νούιτς, Αραπακόπουλος, Καλόμοιρος, Μπουνέτα 3, Κεδέρης 3.

Νέβα (Τοργκοβάνοφ): Εμελυανένκο, Κοβαλένκο 2, Στολιάροβ 2, Σιμάνσκι, Τουάρεβ 5, Γκόρντεεβ, Σολοντόβνικοβ 5, Σίνκελ 1, Αρκατόβ 2, Βορονίν 5, Ντιατσένκο, Τσακαρίας 3, Γκριμπκόβ 2.

Διαιτητές: Σ. Γιόντσεφ- Ζ. Γιόντσεφ (Βουλγαρία), Παρατηρητής: Μίγκας (Ελλάδα), Κόκκινη: 59:27 Στολιάροφ (τρία δίλεπτα), Δίλεπτα: 3-5, Πέναλτι: 2/6-3/4.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Δημήτρης Δημητρούλιας δήλωσε:

«Έπρεπε να δοκιμάσουμε κι άλλα πρόσωπα κι άλλα στοιχεία στο παιχνίδι μας. Ώστε περισσότεροι παίκτες να πάρουν χρόνο και να γίνουν πιο παραγωγικοί. Η δική μας σκέψη για το χθεσινό ματς και ο εγωισμός του αντιπάλου μας, έπαιξαν τον ρόλο τους για την εικόνα του πρώτου μέρους. Στην επανάληψη, η επιθετική άμυνα μας έδωσε τη νίκη.

Η αγωνιστική μας αστάθεια και το σοκ από τον τραυματισμό του Plaza, μάς καθιστά ανέτοιμους. Αλλά εμείς θα πάμε για τον τίτλο, ακόμα και αν χάσουμε κι άλλους 2 παίκτες για οποιοδήποτε λόγο στη συνέχεια. Θα δούμε τι δεν κάναμε καλά στη ρεβάνς με την Neva και θα τα διορθώσουμε. Ώστε να δουλέψουμε όπως πρέπει στον ένα μήνα που μας απομένει περίπου μέχρι τα παιχνίδια μας στα ημιτελικά και να παρουσιαστούμε όπως πρέπει με βάση τις δυνατότητες μας“.

από το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα