ΑΕΚ – Λάρισα 3-0: Τρία made in Portugal

ΑΕΚ – Λάρισα 3-0: Με μια εμφάνιση που δεν εντυπωσίασε, αλλά είχε ουσία απέναντι σε μια ακίνδυνη ομάδα, η Ενωση κέρδισε εύκολα με 3-0 στο ΟΑΚΑ την ΑΕΛ.

Οι Θεσσαλοί ήταν εντελώς ακίνδυνοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ΑΕΚ-Λάρισα,

έπαιζαν μαζική άμυνα με 5 πίσω και τρία χαφ μπροστά τους, αλλά ήταν μαθηματικό βέβαιο όταν κάποια στιγμή θα έμπαινε γκολ από την ΑΕΚ που είχε ελλείψεις, αλλά είχε έναν Νέλσον Ολιβέιρα σε καλή μέρα. Ο Πορτογάλος σέρβιρε στον Σιμόες στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου και ο συμπατριώτης με τακουνάκι άνοιξε το σκορ σε ένα καίριο χρονικά σημείο. Από εκεί και πέρα ο Ολιβέιρα με ωραία προσπάθεια έκανε το 2-0 στο 50’ και στο 62’ ο τρίτος Πορτογάλος της παρέας με ωραίο πλασέ έβαλε το τρίτο γκολ. Στα δύο τελευταία γκολ είχε συμμετοχή και ο Πέτρος Μάνταλος που έφτιαξε τις φάσεις.

Πλέον, η ΑΕΚ κοιτά το ματς της Τετάρτης στο Βόλο, ενώ σε μία εβδομάδα υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ στο ντέρμπι πρωταθλήματος.

Το ματς

Η ΑΕΚ ξεκίνησε με 3-5-2 και η ΑΕΛ αντίστοιχα με πεντάδα στα μετόπισθεν. Αποτέλεσμα αυτού η Ενωση στο πρώτο κομμάτι του ματς να δυσκολεύεται όχι μόνο να επιτεθεί, αλλά και να αναπτυχθεί με οποιοδήποτε τρόπο. Η Λάρισα σχετικά εύκολα κρατούσε το μηδέν, την ώρα που η τριάδα για την ΑΕΚ στην άμυνα έμοιαζε πολυτέλεια.

Η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα αδυνατούσε να βρει χώρους, ο Βέρντε ήταν ο μόνος που απειλούσε με σουτ, την ώρα που Ολιβέιρα-Μάνταλος είχαν κλειστεί καλά από τον Μιχάλη Γρηγορίου. Η ΑΕΛ ήταν ναι μεν ακίνδυνη μπροστά, όμως αμυντικά έκανε τη δουλειά της με σχετική ευκολία σε όλο το πρώτο 45λεπτο.

Όμως στην τελευταία φάση του α’ ημιχρόνου, με την πολύ καλή ενέργεια του Ολιβέιρα από δεξιά και το τακουνάκι του Σιμόες στο πρώτο δοκάρι η ΑΕΚ πέτυχε το γκολ που έκανε τη διαφορά σε ένα τόσο κλειστό ματς.

Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου, η ΑΕΚ έκανε όλα όσα έπρεπε απέναντι σε μια ακίνδυνη ομάδα. Στο 50’ και στο 62’ σκόραρε με τον Ολιβέιρα και τον Λόπες και «καθάρισε» το ματς δίχως να ιδρώσει πολύ. Με το 3-0 ο Καρέρα έκανε διαχείριση. Έβγαλε τον Ολιβέιρα και έβαλε το Μπότο, ο οποίος δοκιμάστηκε πίσω από τον Μάνταλο-Βέρντε, ενώ λίγη ώρα μετά μπήκε και ο Γιούσης για να πάρει χρόνο συμμετοχής αντί του Μάνταλου.

Το LIVE του αγώνα

MVP: Ο Νέλσον Ολιβέιρα έκρινε πολλά στο ματς. Έφτιαξε το πρώτο γκολ με ατομική ενέργεια από το πλάι, ενώ στο δεύτερο ξανά με προσωπική ενέργεια έστειλε την μπάλα στην αντίθετη γωνία από ότι περίμενε ο Κρίστινσον. Εφτασε τα 9 γκολ στο πρωτάθλημα ο Πορτογάλος και παραμένει… ζεστός.

UP: Ο Αντρέ Σιμόες σε μια περίοδο παρατεταμένου ντεφορμαρίσματος κατάφερε με μια… βραζιλιάνικη ενέργεια στο 1-0 να δώσει στην ΑΕΚ ότι της έλειπε. Είδε την κίνηση του Ολιβέιρα, πάτησε περιοχή, πήγε στο πρώτο δοκάρι και με φοβερό τακουνάκι έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ.

DOWN: Ο Αμίρ Ουάρντα είχε στο μυαλό του περισσότερο πως θα προκαλέσει τον κόσμο και τους αντιπάλους του και λιγότερο στον αγώνα. Αποτέλεσμα να είναι κάκιστος στο 90λεπτο, δίχως μία καλή ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ο Διαμαντόπουλος από την Αρκαδία πέρασε απαρατήρητος. Και αυτό ήταν ότι καλύτερο κατάφερε σήμερα στο ΟΑΚΑ.

ΓΚΟΛ: 45’+2 Σιμόες, 50’ Ολιβέιρα, 62’ Λόπες

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 45’ Μπέρτος, 57’ Μιλοσάβλιεβιτς, 51’ Ολιβέιρα

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΑΕΚ – Λάρισα 3-0

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα, 3-5-2): Μπάρκας, Βράνιες (85’ Βασιλαντωνόπουλος), Οικονόμου, Σβάρνας, Μπακάκης, Σιμόες, Κρίστισιτς, Λόπες, Μάνταλος (78’ Γιούσης), Βέρντε, Ολιβέιρα (68’ Μπότος)

Λάρισα (Μ. Γρηγορίου, 3-5-2): Κρίστινσον, Μπράλιτς (55’ Μπούστος), Μιχαήλ, Μόρας (68’ Ζίζιτς), Μπέρτος (78’ Μπάλλας), Μιλοσάβλιεβιτς, Σεσέροβιτς, Κάτσε, Καρανίκας, Ουάρντα, Παπάζογλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χουλτ: Η ΑΕΚ έκανε πρόταση ανανέωσης!

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

The post ΑΕΚ – Λάρισα 3-0: Τρία made in Portugal appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα