World Athletics: έδωσε παράταση στους Ρώσους!

Η World Athletics, αποφάσισε να παρατείνει την καταληκτική ημερομηνία που πρέπει η Ρωσική ομοσπονδία στίβου να πληρώσει το πρόστιμο.

Η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου(world athletics), έλαβε υπόψιν της την δυσκολία που αντιμετωπίζει η Ρωσική ομοσπονδία στίβου αναφορικά με την καταβολή του χρηματικού προστίμου των 10.000.000 Ευρώ. Για το σκάνδαλο ντόπινγκ. Και έτσι κρίνοντας σχεδόν αδύνατον να να καταφέρουν οι Ρώσοι να μαζέψουν ένα τόσο σημαντικό ποσό σε διάστημα ενός μήνα(η προθεσμία ήταν 31 Αυγούστου-30 Σεπτεμβρίου). Τους έδωσε παράταση και πλέον η καταληκτική ημερομηνία καταβολής

του συγκεκριμένου ποσού είναι η 1η Μαρτίου του 2021.

Φυσικά, μέχρι τότε, θα ισχύσει κανονικά για τους Ρώσους αθλητές που θέλουν να αγωνιστούν σε διεθνείς αγώνες στο εξωτερικό το καθεστώς του ανεξάρτητου αθλητή(ΑΝΑ). Θα αγωνίζονται κανονικά δηλαδή οι Ρώσοι. Χωρίς όμως, να έχουν το δικαίωμα να εκπροσωπούν την χώρα τους.

Να θυμίσουμε, το ότι για να επιτραπεί στους Ρώσους να αγωνιστούν στους ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο το 2021, είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν τα 10 εκατομμύρια Ευρώ στην World Athletics. Αφού, σε αντίθεση με τα διεθνή μίτινγκς, στους ολυμπιακούς αγώνες δεν θα ισχύσει το καθεστώς του ανεξάρτητου αθλητή.

Το άρθρο World Athletics: έδωσε παράταση στους Ρώσους! εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα