Tουρκία: Δέος για την Ελλάδα – Γαλλικά αεροσκάφη, γερμανικά θωρακισμένα και ισραηλινοί πύραυλοι

19:56 7/1/2021 - Πηγή: Sportime

Τουρκία: Με δέος παρακολουθούν οι Τούρκοι το εξοπλιστικό κρεσέντο της Ελλάδας ενώ παραδέχονται πως ο ιδιαίτερα ικανός στρατός τής θα γίνει ακόμα ικανότερος.

Σύμφωνα με τους Τούρκους, με τα νέα εξοπλιστικά της βήματα, η Ελλάδα θα «αυξήσει τη στρατιωτική της δύναμη».

Όπως τονίζουν, η Ελλάδα

σχεδιάζει να αυξήσει τη στρατιωτική της δύναμη με νέα οχήματα που θα προμηθευτεί από τη Γαλλία και τη Γερμανία.

«Η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας σχετικά με την αγορά 18 μαχητικών Rafale έληξε. Με τις υπογραφές των υπουργών Άμυνας των δύο χωρών, η συμφωνία θα γίνει επίσημη», αναφέρουν οι Τούρκοι.

Σύμφωνα με τους Τούρκους η Ελλάδα θα αντιπαραθέσει εναντίον της Τουρκίας, νέα όπλα. Η ελληνική Πολεμική Αεροπορία, η θα αγοράσει τα Rafale, καθώς και ανταλλακτικά για τα F-16 και Mirage 2000-5, με το βλέμμα της στραμμένο στα F-35.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται από την Τουρκία στην συμφωνία της Ελλάδας για την αγορά 36 νέων γερμανικών τορπιλών βαρέως τύπου για υπερσύγχρονα υποβρύχια τύπου 214, ενώ η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης τον εκσυγχρονισμό ορισμένων παλαιότερων τορπιλών SUT που βρίσκονται στα ελληνικά υποβρύχια.

Ο ελληνικός στρατός, σύμφωνα με τους Τούρκους, είναι γνωστό ότι διαθέτει ήδη υπερσύγχρονα οπλικά συστήματα, «αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ανάγκη για έξυπνα όπλα υψηλής τεχνολογίας και εκσυγρονισμός των υπαρχόντων όπλων».

Στην κορυφή της λίστας αναγέννησης του ελληνικού στρατού είναι η αντικατάσταση του όπλου G3 και η αντικατάσταση των διάσημων οχημάτων της Mercedesμε καινούργια. «Η διαδικασία αγοράς περισσότερων από 1.000 θωρακισμένων οχημάτων M1117 βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Ο στρατός ήταν έτοιμος να αγοράσει 80 οχήματα Mercedes με πλήρη επιχειρησιακή ικανότητα από τη Γερμανία, αλλά η άφιξη των οχημάτων καθυστέρησε λόγω του κορονοϊού», τονίζεται.

Ταυτόχρονα, ένα από τα οπλικά συστήματα στα οποία το Γενικό Επιτελείο έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον είναι οι αντιαρματικοί πύραυλοι του Ισραήλ Spike.

Το φορητό σύστημα πυραυλικών πυραύλων Spike, που αναπτύχθηκε από την Rafael Advanced Defense Systems υπό το Ισραηλινό Υπουργείο Άμυνας, χρησιμοποιήθηκε σε περιοχές πολέμου όπως ο Λίβανος, το Αφγανιστάν και το Ιράκ.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: Φόβοι για θερμό επεισόδιο με την Τουρκία λόγω των ταραχών στις ΗΠΑ

Άγιος Παΐσιος: Από τα έξι μίλια στο Αιγαίο θα ξεκινήσει ο πόλεμος με την Τουρκία

Το άρθρο Tουρκία: Δέος για την Ελλάδα – Γαλλικά αεροσκάφη, γερμανικά θωρακισμένα και ισραηλινοί πύραυλοι εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα