Grand Prix Μόντζα. Η ΜακΛάρεν έκανε το ένα – δύο

Το Grand Prix της Μόντζα (Monza), μαζί με το Σπα (Spa) και το Σίλβερστόουν (Silverstone) αποτελούν τις παραδοσιακές πίστες της Φόρμουλα 1. Η ομάδα που έκανε το ένα – δύο είναι η ΜακΛάρεν (McLaren), με τους πιλότους της Ρικιάρντο και Νόρρις να κάνουν έναν υπέροχο αγώνα. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Πέρεζ με Red Bull αλλά λόγω ποινής 5 δευτερολέπτων, στο πόντιουμ ανέβηκε ο τέταρτος Βάλτερι Μπότας με Μερσέντες (Mercedes).

Οι καμπάνες του Μαρανέλλο σκούριασαν. Η Φερράρι (Ferrari) έχει να κερδίσει στη Μόντζα

από το 2019 με τον Λεκλέρκ. Τα προβλήματα της ομάδας είναι γνωστά, δεν έχουν την ταχύτητα που τους χαρακτήριζε τα προηγούμενα χρόνια. Το μονοθέσιο δεν πρόκειται να βελτιωθεί, αφού όλες οι προσπάθειες της ομάδας βλέπουν το 2022. Χθες (σσ. 12/9/2021) η Φερράρι βρέθηκε στην 4η και 6η θέση της κατάταξης.

Το Grand Prix της ΙταλίαςΈναρξη

Οι δύο πιλότοι της Red Bull και Mercedes αντίστοιχα, έχουν βρεθεί από νωρίς να πρωταγωνιστούν με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους. Οι κόντρες τους γνωστές κι άλλη μία είδαμε και χθες στην Ιταλία. Όλα ξεκίνησαν νωρίς όταν είχαν μια επαφή νωρίς στη μάχη για τη δεύτερη θέση. Βρέθηκαν δίπλα και ακούμπησαν οι τροχοί τους, με συνέπεια ο Χάμιλτον να περάσει εκτός πίστας και να βγει τρίτος, όπως κι ήταν. Ο Ρικιάρντο οδηγούσε το σιρκουί, αφού στην εκκίνηση είχε πάρει την πρωτιά από τον Φερστάπεν.

Ο αγώνας πήγαινε με τα νερά της ΜακΛάρεν. Ο Ρικιάρντο πρώτος και ο Νόρρις κατάπινε τους αντιπάλους τους. Ο Σάιθ ακουμπά με τον Τζιοβινάτσι της Άλφα Ρομέο και ο δεύτερος βγαίνει εκτός και χτυπά το μονοθέσιό τους στις μπάρες. Η Τζιοβινάτσι λίγο πριν είχε χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και βιαζόταν να μπει στην πίστα, χωρίς να προσέξει τον Σάινθ. Κρίμα για τον πιλότο της Άλφα Ρομέο που έδειξε πολύ καλά στοιχεία στη Μόντζα.

Στον 12ο γύρο ξεκινά η μάχη Νόρρις και Χάμιλτον για την τρίτη θέση. Ο Χάμιλτον επιτίθεται αλλά ο Λάντο υπερασπίζεται θαυμάσια τη θέση του. Μας έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον πως οι νέοι οδηγοί μπορούν να λειτουργούν με ωριμότητα. Φέτος, βλέπουμε και τον Φερστάπεν να δείχνει τα ίδια στοιχεία και να έχει αποκτήσει την ωριμότητα πρωταθλητή.

Οκόν και Φέτελ είχαν τις κόντρες τους, μια επαφή των τροχών ταρακούνησε και τους δύο, αλλά δεν είχαμε κίτρινη σημαία. Κίτρινη σημαία είχε ο Φερστάπεν στα πίτς που κόλλησε ο πίσω αριστερός τροχός κατα την αλλαγή. Ο χρόνος που χάθηκε ήταν πολύτιμος. Την ίδια στιγμή ο Χάμιλτον περνά τον Νόρρις, αλλά ότι κέρδισε το έχασε κι αυτός στα πιτς.

Οι πρώτοι βγαίνουν εκτός

Στην έξοδο των πιτς, ο Νόρρις είναι μπροστά, ο Χάμιλτον βγαίνει δίπλα στον Φερστάπεν. Οι δυό τους παίρνουν την πρώτη δεξιά στροφή, αλλά στην αριστερή ο Φερστάπεν βρίσκεται πάνω στον Χάμιλτον και ο αγώνας τελειώνει για τους δύο. Στο τέλος του αγώνα ο Φερστάπεν πήρε μία ποινή, αλλά δεν είχε ουσία, αφου δεν πήραν βαθμούς αμφότεροι.

Ο Λάντο Νόρρις σε δηλώσεις αργότερα, είπε πως έβλεπε τους καθρέπτες τους, γιατί δεν ήθελε να χάσει τη μάχη αυτή. Ποιος θα ήθελε;

Ο αγώνας συνεχίστηκε μετά την κίτρινη σημαία και ο Λεκλέρκ που ήταν πρώτος, βρέθηκε στην 5η θέση μετά από προσπεράσεις. Η αδυναμία της Φερράρι είναι έκδηλη, αλλά οι πιλότοι της ομάδας έχουν αποδείξει πως θα πρωταγωνιστήσουν τα επόμενα χρόνια.

Η ομάδα της καρδιάς μας, η Χάας (Haas), κατάφερε να βρεθεί όπως άλλοτε να ψάχνεται για την λογική των πιλότων της. Μαζέπιν και Σουμάχερ κατάφεραν να έχουν επαφή, αλλά χωρίς υπερβολικό δράμα.

Το τέλος του αγώνα βρήκε το συμπαθέστατο Ρικιάρντο να πανηγυρίζει μία νίκη, μετά από το Μονακό. Του άξιζε, και την πήρε. Ευτυχώς λόγω Covid-19 δεν ήπιαν από το παπούτσι του!

Κερδισμένοι και ΧαμένοιΚερδισμένοιΜακΛάρεν που έκανε το ένα – δύοΦερράρι που κρατήθηκε ψηλάΒάλτερι Μπότας, που απέδειξε πως έχει πολλά ακόμα να δώσειΧαμένοιΦερστάπεν, το ξέρει πως θα πρωταγωνιστήσει, αλλά η κόντρα του με τον Χάμιλτον τον κρατά πίσωΧάμιλτον, νιώθει τη δύση του άστρου του και τον κάνει να οδηγεί νευρικά

Δείτε τα highlights μέσα από το επίσημο κανάλι της Formula1

Περισσότερα από το Sportime

Ο καιρός από τον Σάκη Αρναούτογλου

US Open Τζόκοβιτς – Μεντβέντεφ 0-3

Λευτέρης Παυλίδης για το sportime.gr. - sportime.gr - Αθλητικό portal με όλα τα τελευταία αθλητικά νέα, ειδήσεις για όλα τα σπορ από την Ελλάδα και τον κόσμο

Keywords
Τυχαία Θέματα