Google Doodle: Πρώτη ημέρα στο σχολείο

Η σχολική χρονιά στην Ελλάδα αρχίζει και το Doodle της Google είναι αφιερωμένο στην πρώτη ημέρα στο σχολείο!

Η πρώτη μέρα στο σχολείο είναι η πρώτη μέρα του σχολικού έτους. Αυτή πέφτει συνήθως τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο στο Βόρειο Ημισφαίριο και τον Ιανουάριο ή το Φεβρουάριο στο Νότιο Ημισφαίριο, αλλά διαφέρει από χώρα σε χώρα.

Η πρώτη

ημέρα στο σχολείο στην Ελλάδα είναι η 11η Σεπτεμβρίου ή η πρώτη επόμενη Δευτέρα μετά το σαββατοκύριακο εάν η 11η Σεπτεμβρίου πέφτει Σάββατο ή Κυριακή.

Πρώτη ημέρα στο σχολείο: Άλλες χώρες

Η πρώτη μέρα στο σχολείο για τα δημόσια σχολεία στην Αγγλία και την Ουαλία ποικίλλει ανάλογα με την τοπική αρχή και μερικές φορές από το σχολείο, αλλά σχεδόν πάντα συμβαίνει κατά την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, ή περιστασιακά κατά τη δεύτερη εβδομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ατζέντα της ημέρας (11/9)

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η εκπαιδευτική πολιτική καθορίζεται κυρίως σε πολιτειακό επίπεδο και στο επίπεδο των επιμέρους σχολικών επαρχιών. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει μία συγκεκριμένη ημέρα όπου αρχίζουν τα σχολεία. Κατά τη διάρκεια μεγάλου μέρους του 20ου αιώνα, ήταν σύνηθες για τα σχολεία να αρχίζουν σύντομα μετά την Ημέρα της Εργασίας (αρχές Σεπτεμβρίου) και σε ορισμένες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών αυτό εξακολουθεί να υφίσταται μέχρι σήμερα. Ωστόσο, η αρχή του σχολείου σε νωρίτερη ημερομηνία γίνεται όλο και πιο συνηθέστερη, δηλαδή τον Αύγουστο ή ακόμα και στα τέλη Ιουλίου. Για παράδειγμα, στην Ενοποιημένη Σχολική Επαρχία του Σαν Ντιέγκο στο Σαν Ντιέγκο στη Καλιφόρνια, η πρώτη μέρα του σχολικού έτους 2017-18 ορίστηκε στις 28 Αυγούστου.

Τα σχολεία στη Ρωσία ιστορικά αρχίζουν στις 1 Σεπτεμβρίου. Η ακριβής ημερομηνία για την χώρα επικυρώθηκε με Διάταγμα του Συμβουλίου των Επιτρόπων του Λαού το 1935 και καθορίστηκε επίσημα με Διάταγμα του Ανωτάτου Σοβιέτ της Σοβιετικής Ένωσης αρ. 3018-Χ το 1980. Το 1984, η 1η Σεπτεμβρίου ορίστηκε επίσημα ως Ημέρα της Γνώσης. Αν η 1η Σεπτεμβρίου πέφτει Κυριακή, τα περισσότερα σχολεία επιλέγουν να διεξάγουν μια παραδοσιακή τελετουργική γιορτή, η οποία σηματοδοτεί συμβολικά την έναρξη του σχολικού έτους, και τα πραγματικά μαθήματα αρχίζουν τη Δευτέρα. Παραδοσιακά οι μαθητές φέρνουν λουλούδια για τους καθηγητές.

Κάνε follow το Sportime στο Instagram και like στο Facebook

The post Google Doodle: Πρώτη ημέρα στο σχολείο appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα