Basket League: Πλάνο για PlayOff και PlayOut με αγωνιστικές!

Ένα πολύ ενδιαφέρον πλάνο για την Basket League έπεσε στο τραπέζι κατά τη διάρκεια του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ. Θα συζητηθεί στην επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση, την Πέμπτη 1/10. Εκεί, προφανώς, θα τεθεί και η υπόθεση του Πανιωνίου.

Το πλάνο λοιπόν για την Basket League, περιλαμβάνει περισσότερους αγώνες. Κάτι που φυσικά και θα αρέσει στην ΕΡΤ η οποία έχει τα δικαιώματα του πρωταθλήματος. Τι περιλαμβάνει;

Μετά το τέλος της Κανονικής Περιόδου, αγώνες PlayOff που θα κρίνουν τον πρωταθλητή αλλά και PlayOut που θα κρίνουν την παραμονή.

Πριν βιαστείτε να μας πείτε ότι πάντα μέσω PlayOff κρινόταν ο τίτλος άρα η μόνη καινοτομία είναι τα PlayOut, θα σας εξηγήσουμε το εξής:

Μιλάμε για αγωνιστικές και όχι για σειρά αγώνων πλέον. Δηλαδή όσοι θα βρίσκονται από τις θέσεις 1-6 της βαθμολογίας της Κανονικής Περιόδου θα ξαναπαίζουν σε μίνι πρωτάθλημα 10 αγωνιστικών προκειμένου να κριθεί ο τίτλος. Το ίδιο και με τις ομάδες από την 7η θέση και κάτω, για παραμονή και υποβιβασμό.

Αυτό, πέρα από τους πολλούς αγώνες δίνει και κίνητρο στις ομάδες σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Και σαφώς απαγορεύει τις όποιες απώλειες για… οικονομία καθώς πλέον δε θα υπάρχει αδιάφορη ομάδα από ένα σημείο και μετά! Θα υπάρχει στόχος μέχρι το τέλος της Basket League.

Αυτό είναι το πλάνο που έπεσε στο τραπέζι και θα συζητηθεί διεξοδικά στο προγραμματισμένο για την Πέμπτη (1/10) ΔΣ του ΕΣΑΚΕ.

Τότε θα συζητηθεί και ο καταμερισμός των χρημάτων της ΕΡΤ κι αυτό το θέμα αγγίζει και την υπόθεση του Πανιωνίου. Όπως σας αναφέραμε πριν, οι Νεοσμυρνιώτες κέρδισαν κάποιες ημέρες αλλά αυτό δε σημαίνει τίποτα.

Απλώς φανταστείτε τι πρόκειται να γίνει αν ο Πανιώνιος τελικά αποχωρήσει από το πρωτάθλημα. Θα έχουμε νέα κλήρωση (δε γίνεται να υπάρχουν δύο ρεπό), νέες αγωνιστικές αλλά και λιγότερες (22 αντί για 26). Άρα τέσσερις εβδομάδες λιγότερες…

Όπως αντιλαμβάνεστε αυτό μπορεί να καλυφθεί με τα PlayOff και τα PlayOut που εξασφαλίζουν επιπλέον 10 αγωνιστικές!!!

Το άρθρο Basket League: Πλάνο για PlayOff και PlayOut με αγωνιστικές! εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα