Βόμβα από τα «σκοτεινά σχέδια» του Ινφαντίνο

Η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung έβαλε «βόμβα» στα θεμέλια του Παγκοσμίου Ποδοσφαίρου, μιας και στην σαββατιάτικη (17/11) έκδοση της αποκαλύπτει τα σχέδια του προέδρου της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο να πουλήσει δικαιώματα της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας σε μια κοινοπραξία με συνδέσεις με τη Σαουδική Αραβία.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι έχει στην διάθεση της όλα τα απαραίτητα έγγραφα που το αποδεικνύουν.

Στο
ρεπορτάζ που υπογράφουν οι Claudio Catuogno και Thomas Kistner αναφέρεται ότι εδώ και καιρό ο Ινφαντίνο πιέζει για την δημιουργία δύο νέων ποδοσφαιρικών διοργανώσεων.

Ενός νέου Παγκοσμίου Κυπέλλου κι ενός Κυπέλλου Συλλόγων με 24 ομάδες.

Ειδικότερα, ο ισχυρός άνδρας της Ομοσπονδίας φέρεται να έχει συμφωνήσει με την εταιρεία SB Investment Advisers Limited και την Centricus Partners LP να παραχωρήσει όλα τα δικαιώματα που ελέγχει η Ομοσπονδία, συμπεριλαμβανομένων των μελλοντικών Μουντιάλ.
Κι όλα αυτά για τα επόμενα 12 χρόνια αντί ποσού που πλησιάζει τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η γερμανική εφημερίδα το προχωράει ακόμη περισσότερο καθώς υποστηρίζει ότι ο Ινφαντίνο έχει συμφωνήσει να πουληθούν όλα τα ψηφιακά και αρχειακά δικαιώματα, ταινίες και βίντεο, δορυφορικές και διαδικτυακές εκπομπές , εμπορεύματα, σήματα και δικαιώματα αναπαραγωγής, οποιαδήποτε μορφή παιχνιδιών 3-D σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, αλλά και οποιαδήποτε άλλη μορφή εικόνας ή τεχνολογίας που μπορεί ν’ αναπτυχθεί τα επόμενα χρόνια!!!

Οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της FIFA είναι εντονότατες καθώς σε μια τέτοια περίπτωση η Παγκόσμια Ομοσπονδία θα μετατραπεί ουσιαστικά σε ένα άδειο κέλυφος, πέραν φυσικά της άκρατης εμπορευματοποίησης του ποδοσφαίρου.

Οι νέοι εταίροι που προτείνει η FIFA μέσω του Ινφαντίνο φυσικά, είναι ο βρετανικός σύμβουλος επενδύσεων SB Investment Advisers Limited (SBIA) και η επενδυτική εταιρεία Centricus Partners LP με έδρα το Λονδίνο. Η SBIA είναι θυγατρική που ανήκει εξ ολοκλήρου στην ιαπωνική εταιρεία SoftBank Group, μια κοινοπραξία που διατηρεί στενούς δεσμούς με τη Σαουδική Αραβία.

Η Centricus έχει πρόσβαση στα μεγαλύτερα ιδιωτικά κεφάλαια στον κόσμο, ιδίως στους SoftBank και στους Saudi επενδυτές. Αυτό υποδηλώνει πάντα σύμφωνα με την Süddeutsche Zeitung , την υποψία ότι οι επενδυτές δεν ασχολούνται μόνο με την εμπορία του ποδοσφαίρου, αλλά ότι πίσω από την προσφορά βρίσκονται μεγάλα γεωπολιτικά κίνητρα και συμφέροντα.

Βασικές αποφάσεις θα μπορούσαν να ληφθούν στο μέλλον με τη συμμετοχή της Σαουδικής Αραβίας, στο ζήτημα της διεξαγωγής των μελλοντικών Παγκοσμίων Κυπέλλων λόγου χάρη.

Το σχέδιο αυτό σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα, είχαν επεξεργαστεί στην FIFA δύο δικηγόροι της, οι Marco Villige και ο αναπληρωτής του Jörg Vollmüller κάνοντας αρνητική εισήγηση στον Ινφαντίνο, χαρακτηρίζοντας το μάλιστα «καταστροφικό» για το μέλλον του ποδοσφαίρου.

Αμφότεροι δεν εργάζονται πλέον στην FIFA.

Όπως γίνεται κατανοητό, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η αντίδραση του Ινφαντίνο σε όσα του καταλογίζει η γερμανική εφημερίδα. Πιθανότατα και εντός της ημέρας.
Keywords
Τυχαία Θέματα