ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Παναθηναϊκός 97-77: Κρίθηκε από νωρίς (vids)

Για την 13η αγωνιστική της Euroleague, η ΤΣΣΚΑ επικράτησε του Παναθηναϊκού με 97-77 και πανηγύρισε μια…εύκολη νίκη. Ο Παναθηναϊκός, δεν είχε την απαιτούμενη ενέργεια που έδειξε σε άλλα παιχνίδια, κυρίως στην άμυνα, ενώ επιθετικά αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα, με

πολλά χαμένα σουτ. Η ΤΣΣΚΑ είχε εξαιρετικό Σβεντ και Αντόνοφ που τιμωρούσαν τους “πράσινους” από την γραμμή του τρίποντου.

Στο πρώτο δεκάλεπτο, η ΤΣΣΚΑ, μπήκε με το πόδι στο…”γκάζι” δημιουργώντας προβλήματα στον Παναθηναϊκό. Ο Σβεντ ήταν απλά ανίκητος σημειώνοντας 9 πόντους με 3/3 τρίποντα ενώ η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη αντιμετώπιζε πρόβλημα στο ριμπάουντ. Σαφώς αυτό που έλλειπε από τον Παναθηναϊκό την πρώτη περίοδο, ήταν καλύτερη αμυντική προσήλωση, ωστόσο επιθετικά δεν ήταν κακός, ολοκληρώνοντας την πρώτη περίοδο με 22 πόντους.

Ο Αντόνοφ και ο Σβεντ με τρίποντα έφεραν τη διαφορά στους 9 με Νέντοβιτς και Έβανς να μειώνουν σε 29-22.

Ο Γκριγκόνις σκόραρε για να κλείσει την πρώτη περίοδο με 31-22.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός φάνηκε να προσπαθεί να βελτιώσει την κατάσταση στην άμυνα του, ωστόσο απέναντι του είχε την ΤΣΣΚΑ, που ήταν εύστοχη!

Η ομάδα του Ιτούδη, συνέχισε να πιέζει σε όλο το γήπεδο, να μην επιτρέπει στον Παναθηναϊκό να φτάσει σε εύκολους πόντους.

Οι”πράσινοι” έκαναν αρκετά βιαστικά σουτ, δεν έβρισκαν διαδρόμους κόντρα στην ΤΣΣΚΑ που βελτιώθηκε ακόμη περισσότερο στην άμυνα σε σχέση με το πρώτο δεκάλεπτο. Ωστόσο ο Παπαγιάννης με εντυπωσιακό κάρφωμα μείωσε σε 36-26

Ο Μπόλομπόι ήταν πολύ καλός και έφερε τη διαφορά στους 13 (41-28)

Η Ρωσική ομάδα συνέχισε να είναι εύστοχη και με τον Κλάιμπερν έκανε το 47-30 ανεβάζοντας την διαφορά στους 17! Ο Γουάιτ έκανε το 50-38 με τον Ούκοφ να σημειώνει τρίποντο για το 53-38 που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Η ΤΣΣΚΑ είχε 9/14 τρίποντα, ποσοστό 64,3%, με τον Σβεντ να μετράει 12 πόντους. Ο Παναθηναϊκός είχε 2/12 δηλαδή 15,4% στα τρίποντα.

ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΙ ΣΤΟ ΓΚΑΖΙ Η ΤΣΣΚΑ

Η ΤΣΣΚΑ συνέχισε με φόρα, ότι έκανε στο πρώτο ημίχρονο! Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη με σερί 9-0 με τον Αντόνοφ να τιμωρεί από το τρίποντο. Η διαφορά γρήγορα “ξέφυγε” με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται πίσω με 24! (62-38). Ο Έβανς σχεδόν μετά από 4 λεπτά πέτυχε τους πρώτους πόντους για τον Παναθηναϊκό κάνοντας το 62-43.

Σβεντ και Κλάιμπερν έκαναν το 66-46 με τον Νέντοβιτς να σημειώνει τρίποντο για το 66-49. Ο ΓΚριγκόνις σημείωσε και αυτός τρεις πόντους για το 71-51!

Ο Παναθηναϊκός, μέσα σε όλα τα θέματα, έχανε και βολές(με τον Νέντοβιτς) βάζοντας δύσκολα στον εαυτό του. Η διαφορά για την τρίτη περίοδο έκλεισε στους 21 πόντους, 75-54.

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΑΛΛΑ…

Στην τέταρτη περίοδο ο Παναθηναϊκός, κατάφερε να πάρει πόντους στα πέντε πρώτα λεπτά! Παπαγιάννης, Ουάιτ, και Σαντ Ρος, έκαναν το 79-65 κατεβάζοντας τη διαφορά στους 14!

Ο Μιλουτίνοφ με καλάθι και φάουλ έκανε το 82-65. Ο Αντόνοφ που έκανε μεγάλη ζημιά στον Παναθηναϊκό, συνέχισε να βρίσκει ελεύθερα σουτ και με τρίποντο σημείωσε το 85-67. (+18).

Ο Σαντ Ρος, με τρίποντο και φάουλ πέτυχε έμμεσο τετράποντο για το 87-71!

Σβεντ και Μιλουτίνοφ μετά από σπουδαία συνεργασία έκαναν το 89-71, όμως ο Παναθηναϊκός συνέχισε να παλεύει! Ο Παπαγιάννης με εντυπωσιακό κάρφωμα έκανε το 89-75 μειώνοντας στους 14 όμως ο Σβεντ πλήγωσε και πάλι τον Παναθηναϊκό με τρίποντο 92-75.

Ο Κλάιμπερν έκλεισε με 16 πόντους όσους είχε και ο Αντόνοφ, ενώ ο Σβεντ σημείωσε 17. Για τον Παναθηναϊκό ο Έβανς είχε 15 και ο Γουάιτ 19.

Κλάιμπερν Έβανς και Λούντεμπεργκ διαμόρφωσαν το τελικό 97-77.

Διαιτητές: Μιγκέλ Άνχελ Πέρεθ, Μιλιβόγιε Γιόβτσιτς, Μίλαν Νέντοβιτς.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα στο Match Center του Novasports.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα