Τρίτος στη Βουδαπέστη ο Καραλής

Ο Εμμανουήλ Καραλής κατέκτησε την τρίτη θέση στο μίτινγκ «Ιστβάν Γκιουλάι Μεμόριαλ» της Βουδαπέστης, το οποίο εντάσσεται στη σειρά αγώνων Continental Tour 2026, ολοκληρώνοντας τον αγώνα του με καλύτερο άλμα στα 5,90 μέτρα.

Ο Έλληνας πρωταθλητής επιχείρησε για τρίτη φορά στη φετινή θερινή περίοδο να ξεπεράσει το φράγμα των 6,00 μέτρων, ωστόσο δεν κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία κάποια από τις προσπάθειές του σε αυτό το ύψος.

Ο Καραλής μπήκε δυναμικά στον αγώνα, περνώντας με την πρώτη προσπάθεια τα 5,60 μέτρα, ενώ επέλεξε να αφήσει τα 5,70 μ. Στα 5,80 μ. χρειάστηκε το δεύτερο άλμα για να συνεχίσει, πριν ξεπεράσει με την πρώτη τα 5,90 μ., επίδοση που του χάρισε τελικά την τρίτη θέση.

Στη συνέχεια ο πήχης ανέβηκε στα 6,00 μέτρα, όμως ο Έλληνας επικοντιστής δεν κατάφερε να τα υπερβεί. Αντίθετα, οι Αρμάντ Ντουπλάντις και Κέρτις Μάρσαλ ξεπέρασαν το συγκεκριμένο ύψος με τη δεύτερη προσπάθειά τους και συνέχισαν τη μεταξύ τους μάχη για την κορυφή του αγώνα.

Η επόμενη αγωνιστική υποχρέωση του Καραλή είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 18 Ιουλίου στο Diamond League του Λονδίνου, ενώ μία εβδομάδα αργότερα θα συμμετάσχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, το οποίο θα διεξαχθεί στον Βόλο.

Keywords