Τον Μαλάκα και τον Ολουβατομπιλόμπα τους ξέρετε; (video)

Όσοι είστε κοντά στα 30 ή και μεγαλύτεροι θα θυμάστε τον Ερίκ Ραμπεσαντρατανά που είχε αγωνιστεί στην ΑΕΚ τη σεζόν 2001-02. Το όνομα αυτό είχε "στοιχειώσει" σπίκερ και σπίκερ. Κάθε μετάδοση αγώνα της Ένωσης γινόταν "εφιάλτης" για πιθανά σαρδάμ.

Πολλοί άνοιξαν βιβλία ορθοφωνίας, κάποιοι άλλοι ανέτρεξαν σε ονόματα κι άλλων ποδοσφαιριστών που τους χάλαγαν τον ύπνο. Έτσι κι εμείς ανοίξαμε τα κιτάπια μας για να θυμηθούμε ποδοσφαιρικούς γλωσσοδέτες που πέρασαν από τη χώρα μας.

1.) Ερίκ Ραμπεσαντρατανά και Γκούντερ Φριζενμπίχλερ


Είναι οι πρώτοι της λίστας καθώς χάρη σε αυτούς έχουν φτιαχτεί δεκάδες θέματα για ονόματα ποδοσφαιριστών. Τα πιο ψαγμένα όμως ακολουθούν.

2.) Μάριαν Αλτιπαρμακόσκι

Ο Σκοπιανός φορ αγωνίστηκε στην Ξάνθη από τη σεζόν 2010 ως τη σεζόν 2013, όπου και αγωνίστηκε μόνο σε 4 ματς σκοράροντας μια φορά ενώ πέρασε για ένα εξάμηνο και από τον Πανηλειακό.

3.) Ρομπέρτο Νέστορ Αγουερόπολις

Αργεντινός που έφερε ο Παναθηναϊκός το 1980 και έπαιξε δύο χρόνια στους πράσινους κι άλλα δύο στη Ρόδο. Πρότυπο του Σέρχιο Αγουέρο με λίγο διαφορετική καριέρα.

4.) Γιουσούφ Μαλάκα (sorryyyyy)

Ο Νιγηριανός μέσος ήρθε για λόγαριασμό της Προοδευτικής το 1999 κι έμεινε στην ομάδα για ένα χρόνο χωρίς όμως να καταγράψει συμμετοχή. Έπαιξε όμως πολλά χρόνια στη Γ' Εθνική σε Αναγέννηση Καρδίτσας, Εθνικό Πειραιώς, Τρίκαλα, Ζάκυνθο, Αία Σαλαμίνα.

5.) Βάσκο Φερνάντες Χερκουλάνο Σαλγκάντο Κούνια Μάνγκο

Κούνια που τον κούναγε, αλλά έκανε 30 ματς στη Superleague της περιόδου 2013-14 με τη φανέλα του Πλατανιά.

6.) Πιοτρ Γκρζέλτσακ

Ο κύριος "οχτώ στα δέκα σύμφωνα" του Πλατανιά τη σεζόν 2017-18 έκανε τους σπίκερ να τον αγνοούν ή να εύχονται να μην πάρει μπάλα. Παλιότερα υπήρχε και ο Γκρζέλακ της Ξάνθης αλλά αυτός ήτα ευκολάκι.

7.) Μεκέμε Τάμλα Λαντζί Ζίτο

Ζήτω ο Μεκέμε που έπαιξε 24 ματς στον Λεβαδειακό τη σεζόν 2014-15. Από την Ακτή Ελεφαντοστού μέσος (για την ιστορία).

8.) Ιγκμποανανίκε Τσιμπουϊκε

Ο Ιγκμπουανανίκε Τσιμπουίκε ήταν στο ρόστερ της Βέροιας της σεζόν 2016-17 χωρίς να αγωνιστεί. Φήμες ότι κανείς από το τεχνικό τιμ δε μπόρεσε να τον καλέσει από το ζέσταμα κρίνονται ως ανακριβείς.

9.) Ζαν Πολ Γιαοβί Αμπαλό

Ο συγκεκριμένος κύριος δεν έχει αγωνιστεί στη μεγάλη ελληνική κατηγορία, αλλά στη δεύτερη τη τάξει με τη φανέλα του Εθνικού. Ευνόητοι οι λόγοι για τον Αμπαλό...

10.) Ολουβατομπιλόμπα Αλάγμπε Αντεφουνιμπόμι

Το ρεπορτάζ λέει ότι ο Ισίδωρος Πρίντεζης είπε το όνομά του 134.529 φορές στη διαδρομή από Αθήνα για Τρίπολη ώστε να πει σωστά έστω μια φορά το όνομα του νεαρού Νιγηριανού άσου του Αστέρα Τρίπολης κατά τη διάρκεια μιας μετάδοσης.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τους δημοσιογράφους των καναλιών novasports να προσπαθούν να πουν το όνομά του:

Πηγή ονομάτων: soccerbase.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα