Το φινάλε των National κατηγοριών επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Γαλλίας για τους Έλληνες αθλητές

Το Σάββατο 07/05 έγινε η τελευταία αγωνιστική στις συνολικά τρεις κατηγορίες (National 1 έως National 3), που συγκεντρώνουν και τους συντριπτικά περισσότερους Έλληνες «ξενιτεμένους» κι απλά απομένουν κάποιοι αγώνες μπαράζ. Το κυριότερο νέο είναι ότι η Νις του Τάσου Ρηνιώτη πήρε πρωτιά σε όμιλο της 3ης εθνικής κατηγορίας (National 1) και κυνηγά στα πλέι οφ την άνοδο στην Pro B και ότι η Ρεν Πολ Μπερ της Αλίκης Κιούφη προήχθη από τη National

1 στην Pro B, η οποία σε επίπεδο γυναικών θα επανεμφανιστεί του χρόνου. Επίσης, άνοδο απολαμβάνουν η Ποντουάζ 2 στη National 1 (αγωνιζόμενη στη δεύτερη φάση με τον Γεράσιμο Χατζηλυγερούδη και τον Γιάννη Μπόσκοβιτς), η Κουντούν του Νίκου Αντωνιάδη, η Σεντ Ντενί του Στράτου Δαμιανή και η Βιλιέρ του Αντώνη Μαλινάκη στη National 2. Συνολικά 26 Έλληνες αθλητές κι αθλήτριες μετείχαν φέτος στις γαλλικές National και ήταν οι Τάσος Ρηνιώτης, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Κώστας Λαγογιάννης, Γιάννης Βλοτινός, Νίκος Αντωνιάδης, Δημήτρης Κορδούτης, Ιάσονας Κορδούτης, Στράτος Δαμιανής, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Γεράσιμος Πετρής, Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης, Αντώνης Μαλινάκης, Αλέξανδρος Μαδέσης, Ιάκωβος Αϊβατίδης, Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος, Ζήσης Δουκέρης, Γιάννης Μπόσκοβιτς, Κωνσταντίνος Λυκοστράτης, Ανέστης Καριοφυλλίδης, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Σωκράτης Γιαννούτσος, Ελισάβετ Τέρπου, Δήμητρα Θωμαΐς Τσεκούρα, Γεωργία Ζαβιτσάνου, Αλίκη Κιούφη και Ιωάννα Γερασιμάτου.

Επιγραμματικά θα παρουσιάσουμε πώς τελείωσαν τα πρωταθλήματα οι «λεγεωνάριοι» της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης και οι ομάδες τους, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία, που δίνει η γαλλική ομοσπονδία στο διαδίκτυο.

ΣΤΗ NATIONAL 1

Στους άνδρες η National 1 (η 3η κατηγορία στη χώρα μετά την Pro A και την Pro B) περιελάμβανε τέσσερα γκρουπ στη δεύτερη φάση. Σε γκρουπ της National 1 είχε ανέβει έπειτα από την πρώτη φάση η Νις Καβιγκάλ του Τάσου Ρηνιώτη. Μετείχε στο 4ο γκρουπ και μετά τη National 2 έφτασε σε νέα πρωτιά με 20 βαθμούς. Έτσι, πάει στα πλέι για άνοδο στη 2η εθνική κατηγορία, τα οποία θα γίνουν το τριήμερο 27 με 29 Μαΐου με 4 ομάδες να διεκδικούν 3 εισιτήρια. Στην 7η αγωνιστική η Νις νίκησε στο «σπίτι» της 8-3 την Κουνιό Βιλνέβ. Ο δευτεραθλητής Ευρώπης του 2013 στο ομαδικό ανδρών είχε 2 νίκες και 1 ήττα, ενώ γενικά ήταν πολύ καλός και φέτος ο απολογισμός του με 29 νίκες και 3 ήττες.

Η Ρομάν του Κωνσταντίνου και του Γιώργου Κωνσταντινόπουλου διεκδίκησε μέχρι το τέλος πρωτιά στο 3ο γκρουπ και άνοδο, ώσπου κατέκτησε τη 2η θέση με 19 βαθμούς. Το Σάββατο 7 Μαΐου έχασε στην έδρα της τελικής νικήτριας του γκρουπ Σεν Πιερ 1 με 8-4, έχοντας στη σύνθεση για μία φορά φέτος και τον Γιώργο Κωνσταντινόπουλο, ο οποίος απέκτησε το δικαίωμα της συμμετοχής στο πρωτάθλημα ύστερα από την ολοκλήρωση των αγώνων του στην επαγγελματική λίγκα της Πολωνίας. Στην τελευταία αγωνιστική οι σημερινοί πρωταθλητές Ελλάδας του διπλού ανδρών είχαν από 1 νίκη και 2 ήττες. Ξεχώρισε η επικράτηση του Κωνσταντίνου επί του Αργεντινού διεθνή Γκάστον Άλτο. Γενικά ο μικρός από τα αδέρφια είχε στο πρωτάθλημα 29 νίκες και 6 ήττες.

Στο 4ο γκρουπ της κατηγορίας αγωνίστηκε και η Αντίμπ του Δημήτρη Κορδούτη και του Ιάσονα Κορδούτη. Περιορίστηκε στην 7η και προτελευταία θέση με 9 βαθμούς και υποβιβάστηκε στη National 2. Στον τελευταίο αγώνα ηττήθηκε εκτός έδρας από την Μπαγιάρ Αρζεντάν 2 με 8-4. Ο Δημήτρης είχε 1 νίκη και 1 ήττα, ενώ ο Ιάσονας γνώρισε 3 ήττες. Γενικά στο πρωτάθλημα ο δεύτερος είχε στατιστική 18 νίκες και 22 ήττες και ο πρώτος 12 νίκες και 24 ήττες.

ΣΤΗ NATIONAL 2

Στη National 2 η Ποντουάζ Σερζί 2 του Γεράσιμου Χατζηλυγερούδη, του Παναγιώτη Αλεξανδρόπουλου και του Γιάννη Μπόσκοβιτς ανέβηκε… δύο σκαλοπάτια. Άρχισε τη σεζόν στη National 3, στη δεύτερη φάση βρέθηκε στη National 2 και τώρα πανηγύρισε την άνοδο στη National 1! Κατέκτησε την προνομιούχο 1η θέση στο 6ο γκρουπ με 19 βαθμούς και στο φινάλε επιβλήθηκε της Μπιαρίτζ εντός έδρας με 8-3. Ο Χατζηλυγερούδης, που ενίσχυσε την ομάδα σε όλη τη σεζόν, δεν μετείχε στον συγκεκριμένο αγώνα, καθώς μία μέρα πριν είχε πάρει την σπουδαία ευκαιρία της συμμετοχής στη γαλλική Pro A με την 1η ομάδα της Ποντουάζ. Γενικά στη φετινή National είχε 24 νίκες και 7 ήττες. Ο Μπόσκοβιτς είχε αρχίσει στη Regional με την Ποντουάζ 3, αλλά στο δεύτερο μισό της περιόδου αγωνίστηκε σταθερά με τη 2η ομάδα. Έπαιξε και στην τελευταία αγωνιστική κι εμφάνισε 1 νίκη-1 ήττα, ενώ ο συνολικός απολογισμός του στη σεζόν ήταν 24 νίκες και μόνο 2 ήττες. Ο Αλεξανδρόπουλος έκανε την αντίθετη πορεία και από τη 2η ομάδα του σωματείου πέρασε στην 3η και τις Regional κατηγορίες στο δεύτερο κομμάτι της περιόδου. Έπαιξε τον Απρίλιο τα τελευταία του ματς και γενικά είχε 20 νίκες και 3 ήττες.

Επίπεδο είχε ανέβει και η Σεν Πιερ 2 του Γιάννη Βλοτινού, του Ανέστη Καριοφυλλίδη και του Ζήση Δουκέρη. Βρέθηκε στη National 2, όμως στον καθοριστικό τελευταίο αγώνα του 4ου γκρουπ ηττήθηκε 8-3 εντός έδρας από τη Σαρτρ 2, περιορίστηκε στην 7η και προτελευταία θέση και έπεσε ξανά στη National 3. Συγκέντρωσε 11 βαθμούς και η ομάδα, που την υποχρέωσε σε υποβιβασμό ήταν του Κώστα Λαγογιάννη.

Στο σαββατιάτικο ματς καταγράφηκαν και ελληνικές «μονομαχίες» με τον Λαγογιάννη να νικά και τον Βλοτινό και τον Καριοφυλλίδη. Συνολικά σημείωσε 3 νίκες σε αυτόν τον αγώνα ο ρέκορντμαν των πανελλήνιων τίτλων στο ομαδικό ανδρών, ενώ γενικά παρουσίασε 24 νίκες και 7 ήττες. Η Σαρτρ 2 συγκέντρωσε 19 βαθμούς στο 4ο γκρουπ, ισοβάθμησε στην κορυφή με τη Μονφόρ, αλλά κατέκτησε τη 2η θέση, λόγω της ήττας στο μεταξύ τους ματς.

Ο Βλοτινός, που αγωνίστηκε δεύτερη φορά με τη Σεν Πιερ μετά από μακρά αποχή λόγω τραυματισμού, είχε στο φινάλε 1 νίκη-2 ήττες και γενικά φέτος 13 νίκες και 3 ήττες. Ο Καριοφυλλίδης είχε 1 νίκη-1 ήττα το Σάββατο, ενώ ο Δουκέρης 2 ήττες. Γενικά εμφάνισαν 11 νίκες-4 ήττες και 20 νίκες-11 ήττες αντίστοιχα.

Δύο επίπεδα κάτω βρέθηκε η Ενεμπόν 2 του Κωνσταντίνου Λυκοστράτη και του Σωκράτη Γιαννούτσου. Μετά από τη National 1 έδωσε στη δεύτερη φάση αγώνες για το 8ο γκρουπ της National 2 και υποβιβάστηκε, καθώς έμεινε στην 7η θέση με 10 βαθμούς. Στην τελευταία αγωνιστική έχασε εντός έδρας με 8-4 από την Ανζέ 2, αλλά της στοίχησε κι ένας μηδενισμός. Ο αριστερόχειρας αθλητής μας σημείωσε 1 νίκη και 2 ήττες και γενικά στο πρωτάθλημα 10 νίκες-14 ήττες. Τον Μάρτιο είχε κάνει περιστασιακά δύο συμμετοχές ο έφηβος Γιαννούτσος, είχε υποστεί 4 ήττες, αλλά το βασικό είναι ότι πήρε τις πρώτες χρήσιμες παραστάσεις από ξένο πρωτάθλημα.

Επίσης από το 8ο γκρουπ εξασφάλισε την παραμονή στη National 2 η Ερμόν Πλεσί 1, στην οποία πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο Γεράσιμος Πετρής. Έμεινε μάλιστα, στην κατηγορία, σε βάρος της Ενεμπόν 2 γιατί μάζεψε 11 βαθμούς και πήρε την 6η θέση. Στον τελευταίο της αγώνα έχασε 8-5 εντός έδρας από την Περίν, αλλά δεν της κόστισε. Ο Παπαδημητρίου πέτυχε σε αυτόν τον αγώνα 3 νίκες. Συνολικά στο πρωτάθλημα ο σημερινός δευτεραθλητής Ελλάδας του απλού και του διπλού ανδρών είχε 29 νίκες και 5 ήττες. Ο Πετρής, που αγωνίστηκε τελευταία φορά τον Απρίλιο, στην 6η αγωνιστική, είχε γενικά 20 νίκες-15 ήττες.

ΣΤΗ NATIONAL 3

Στη National 3 έγιναν 16 γκρουπ. Η Σεν Ντενί του Στράτου Δαμιανή βρέθηκε στη δεύτερη φάση σε αυτό το επίπεδο διότι αρχικά είχε περιοριστεί στις τελευταίες θέσεις ομίλου της National 2. Αναδείχτηκε νικήτρια στο 12ο γκρουπ όμως, με 20 βαθμούς και επιστρέφει πανηγυρικά στη National 2. Στην 7η αγωνιστική επιβλήθηκε εντός έδρας της Σεν Λουκ με 8-1. Ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού Νέων ανδρών το 2020 πέτυχε 2 ακόμα θετικά αποτελέσματα και γενικά στη σεζόν παρουσίασε 21 νίκες-7 ήττες.

Επίσης στη National 3 είχε ανάλογη επιτυχία στο 3ο γκρουπ η Κουντούν του Νίκου Αντωνιάδη. Κατέκτησε την 1η θέση με 18 βαθμούς και πηγαίνει στη National 2. Το περασμένο Σάββατο υπέστη ανώδυνη εκτός έδρας ήττα από τη Σαρλεβίλ ΑΤΤ 2 με 8-5. Ο 24χρονος διεθνής μας επικράτησε σε 2 ματς κι έχασε 1, ενώ συνολικά στην τρέχουσα αγωνιστική χρονιά στη Γαλλία είχε 28 νίκες και 6 ήττες.

Στο 10ο γκρουπ της κατηγορίας γεύτηκε την πρωτιά και την άνοδο και η Βιλιέρ 1 του Αντώνη Μαλινάκη. Μάζεψε 20 βαθμούς και ευνοήθηκε σε ισοβαθμία με τη Μιλούζ 1 στο σύνολο των σετ από τον μεταξύ τους αγώνα, που είχε λήξει ισόπαλος 7-7. Στην 7η αγωνιστική η Βιλιέρ 1 κατέβαλλε ως γηπεδούχος τη Χομπουρντίν με 8-1. Ο Χανιώτης πρωταθλητής είχε 1 νίκη και 1 ήττα σε προσωπικό επίπεδο και γενικά φέτος 14 νίκες-3 ήττες. Η κατηγορία θα τελειώσει με όλες τις νικήτριες ομάδες των γκρουπ να κοντράρονται για να βγει ο πρωταθλητής της National 3, όμως ο Μαλινάκης δεν θα πάει στη συγκεκριμένη διαδικασία.

Στο 3ο γκρουπ της National 3 η Μανόμ του Ιάκωβου Αϊβατίδη ήταν 3η με 16 βαθμούς και αφού υστέρησε σε ισοβαθμία με τις Βερσαλλίες. Στην τελευταία της συνάντηση νίκησε 8-1 εντός έδρας τη Βιλιέρ Νανσύ. Ο 19χρονος διεθνής νίκησε και έχασε από 1 ματς, ενώ συνολικά στο πρωτάθλημα είχε 18 νίκες και 10 ήττες.

Την 3η θέση πήρε και η Γκρεσιβοντάν Μπελεντόν του Αλέξανδρου Μαδέση στο 16ο της κατηγορίας. Το Σάββατο 07/05 επικράτησε εντός έδρας 8-6 της Βιλνέβ PPC 2 και ολοκλήρωσε τη δεύτερη φάση με 13 βαθμούς. Ο σημερινός πρωταθλητής Ελλάδας του απλού Νέων ανδρών έβγαλε αήττητος τη συνάντηση κι από τις 3 νίκες του είναι αξιοσημείωτη εκείνη κόντρα στον διεθνή Βόσνιο Αντμίρ Ντουράνσπαχιτς, που είναι νούμερο 124 στη Γαλλία. Στην πρώτη του χρονιά σε ξένο πρωτάθλημα ο Μαδέσης εμφάνισε 21 νίκες και 5 ήττες.

ΣΤΙΣ NATIONAL ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Στις γυναίκες η National 1 περιελάμβανε δύο γκρουπ στη δεύτερη φάση και στο ένα συνέπεσαν ομάδες με Ελληνίδες αθλήτριες. Ήταν στο 2ο γκρουπ όπου η Ρεν Πολ Μπερ 1 της Αλίκης Κιούφη συγκέντρωσε 14 βαθμούς και κατέκτησε την 4η προνομιούχο θέση για την ιστορική άνοδο στην Pro B, ενώ η Εσιρόλ Εμπιέν της Δήμητρας-Θωμαΐδας Τσεκούρα αρκέστηκε στην 5η θέση με τους ίδιους βαθμούς. Τη διαφορά έκανε η νίκη της Ρεν Πολ Μπερ με 8-2 στον μεταξύ τους αγώνα.

Στις 07/05 έγιναν κι εδώ τα τελευταία παιχνίδια. Η Ρεν Πολ Μπερ πανηγύρισε την άνοδο στην έδρα της Ανεσί, την οποία έκαμψε με 8-6, ενώ η Εσιρόλ Εμπιέν επικράτησε 8-4 εκτός έδρας της Μονζέν/Λαβάλ. Η Κιούφη βοήθησε καθοριστικά την ομάδα της με 3 νίκες, η μία μάλιστα ήταν απέναντι στη Σέρβα Μόνικα Μόλναρ, πρώην συμπαίκτριά της στον ΔΑΟ Ταύρου και τα τελευταία χρόνια παίκτρια του Πέρα Αθηνών. Η Τσεκούρα είχε στην 7η αγωνιστική 1 νίκη-1 ήττα. Ως συνολικό απολογισμό οι αθλήτριες της εθνικής ομάδας γυναικών είχαν 13 νίκες-15 ήττες και 15 νίκες-10 ήττες αντίστοιχα.

Στο 1ο γκρουπ της 2ης κατηγορίας γυναικών για φέτος η Σεν Πιερ 2 της Ελισάβετ Τέρπου και της Γεωργίας Ζαβιτσάνου κατέλαβε την 5η θέση με 14 βαθμούς. Διεκδίκησε θέσεις ανόδου, αλλά στην τελευταία αγωνιστική κάμφθηκε στην έδρα της με 8-3 από τη Φοντενέι USTT 1. Η Τέρπου υπέστη 3 ήττες, οι 2 από αθλήτριες, που συνεργάστηκαν φέτος με τις Σάρισες Φλώρινας στην Α1 κατηγορία, τη Γαλλία Μάριον Μπερτό και την Πολωνή Παουλίνα Κρίζιεκ. Η περσινή δευτεραθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών είχε συνολική στατιστική στο πρωτάθλημα 21 νίκες και 12 ήττες. Η Ζαβιτσάνου, που εδώ και καιρό ζει και εργάζεται στην Αγγλία, δεν πήγε καθόλου στη Γαλλία στο νέο έτος και από παιχνίδια μέσα στο 2021 είχε 4 νίκες και 4 ήττες.

Στη National 2 τέλος, η Ερμόν/Ερμπλ της Ιωάννας Γερασιμάτου ήταν στο 3ο γκρουπ. Πήρε την 3η θέση με 17 βαθμούς, αλλά δεν ανέβηκε. Το περασμένο Σάββατο νίκησε ως γηπεδούχος την Κουρμπεβουά 1 με 8-4. Η νεαρή διεθνής δεν αγωνίστηκε στο τελευταίο ματς και ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με 17 νίκες και 2 ήττες.

Keywords
Τυχαία Θέματα