Το Anthem θα είναι ένα ολοκληρωμένο πακέτο από την πρώτη μέρα

"Θα μπορείτε να παίξετε για μήνες αμέτρητους."

Με το Anthem, η BioWare επιθυμεί να αποφύγει το πρόβλημα που φαίνεται να απασχολεί πολλαπλούς τίτλους τον τελευταίο καιρό, και αυτό είναι η αντίληψή πως το παιχνίδι δεν είναι ολοκληρωμένο κατά την κυκλοφορία του.

Μιλώντας στο USGamers κατά τη διάρκεια του PAX West, ο εκτελεστικός παραγωγός Mark Darrah είπε ότι νιώθει πως οι παίκτες θα λάβουν ένα "καλό, και πολύτιμο παιχνίδι"

μόλις κυκλοφορήσει το Anthem. Και παρότι περισσότερο περιεχόμενο φυσικά θα προστεθεί μετά την κυκλοφορία του παιχνιδιού ο Darrah υποσχέθηκε πως θα υπάρχει αρκετό περιεχόμενο το οποίο θα απασχολήσει τους παίκτες για αρκετό καιρό μετά την πρώτη κιόλας μέρα κυκλοφορίας του τίτλου.

"Θα μπορείτε να παίξετε για μήνες αμέτρητους. Ακόμα και αν δεν σκοπεύαμε να προσθέσουμε μία live υπηρεσία επιπλέον", εξέφρασε ο Darrah για τους στόχους κυκλοφορίας του Anthem. "Πιστεύω λοιπόν, πως είναι μία εξαιρετικά καλή τιμή εξαρχής. Ξέρετε, τέσσερα Exosuits, μία ολοκληρωμένη ιστορία. Νομίζω πως είναι και τα δύο: ένα ολοκληρωμένο πακέτο αρχικά αλλά και η αρχή μίας εξαιρετικής εμπειρίας."

Χωρίς να ονομάσει συγκεκριμένα κάποιον ανταγωνιστή της εταιρίας, ο Darrah είπε πως πριν το 2017, η βιομηχανία είδε πολλά παιχνίδια με "live service" να κυκλοφορούν "χωρίς να είναι ολοκληρωμένα". Οι παραγωγοί τους έπειτα θα ακολουθούσαν μία στρατηγική κατά την οποία πρόσθεταν επιπλέον περιεχόμενο στο παιχνίδι κατά τη διάρκεια του χρόνου με σκοπό να μεγαλώσουν το fan base τους, σύμφωνα με τον Darrah. Αυτή η προσέγγιση φαίνεται να μην έχει αποτελέσματα πλέον.

"Πιστεύω την προηγούμενη χρονιά είδαμε μερικές κυκλοφορίες παιχνιδιών κατά τις οποίες πολλοί από εμάς σκεφτήκαμε 'Μια χαρά θα τα πάει ο τίτλος' που εν τέλη δεν έφεραν τα αποτελέσματα που θα έπρεπε", είπε.

"Παίκτες ήρθαν και έφυγαν. 'Δεν υπάρχουν αρκετά εδώ',είπαν και παράτησαν τον τίτλο. Πιστεύω λοιπόν, πως μερίδιο της ευθύνης παίρνει ο ανταγωνισμός που υπάρχει στον χώρο και έτσι οι παίκτες δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν υπομονή και να περιμένουν, ελπίζοντας πως περισσότερο περιεχόμενο θα έρθει. Υπάρχουν και άλλα πράγματα για αυτούς να κάνουν. Πιστεύω λοιπόν πως για εμένα το μεγαλύτερο μάθημά μου ήταν πως πρέπει να έχεις αρκετό περιεχόμενο από την πρώτη μέρα ώστε να δώσεις στον παίκτη ένα λόγο να μείνει. Και όταν περισσότερα πράγματα προστεθούν αυτό είναι ένα συν. Αλλά δεν θα κάτσει κανείς να περιμένει να ολοκληρωθεί το παιχνίδι στην πορεία, πρέπει να είναι ολοκληρωμένο από την πρώτη μέρα."

Όχι μόνο η BioWare σκοπεύει να κυκλοφορήσει ένα "ολοκληρωμένο" παιχνίδι από την πρώτη κιόλας μέρα, αλλά ο υπεύθυνος παραγωγής Mike Gamble επίσης δήλωσε πως τα επιπρόσθετα κομμάτια του παιχνιδιού θα κυκλοφορήσουν συντομότερα από προηγούμενους τίτλους του studio.

"Δεν χρειάζεται να περιμένουμε για τα ολοκληρωμένα expansions σαν τα προηγούμενα παιχνίδια μας, πόσο μάλλον για παιχνίδια στον χώρο του [live space]", είπε ο Gamble στην ίδια συνέντευξη. "Αν κοιτάξετε το Dragon Age ή το Mass Effect θα έπρεπε να περιμένετε τρεις, τέσσερις, πέντε, μερικές φορές και έξι μήνες πολλές φορές και ανάμεσα σε μεγάλα updates. Δεν χρειάζεται να ακολουθήσουμε το ίδιο μοτίβο πια. Για την ακρίβεια μπορούμε να αφήνουμε μικρά κομμάτια του περιεχομένου μας να κυκλοφορούν ανά βδομάδα."

Οι παίκτες του Anthem μπορούν επίσης να ανυπομονούν για το Anthem story DLC το οποίο θα λάβουν εντελώς δωρεάν. Και ενώ μπορεί να φαίνεται πως η BioWare προσεγγίζει την ιστορία του Anthem με διαφορετικό τρόπο από τα προηγούμενα παιχνίδια της, ο επικεφαλής του παιχνιδιού τονίζει πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Ο Χρήστος είναι ένας παθιασμένος gamer και λάτρης της μουσικής, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του με σήματα καπνού και e-mail.

IGN Greece To Trading Places επιστρέφει στο GTA Online Destiny 2 Forsaken PlayStation Exclusive Content WWE 2K19: Ανακοινώθηκαν οι πρώτοι 75 Playable αστέρες του ρόστερ

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα