Τιμωρήθηκε το Μεξικό για ομοφοβικά συνθήματα των οπαδών του

Με πρόστιμο ύψους 7.615 λιρών τιμωρήθηκε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Μεξικού για «αδιάκριτα και προσβλητικά συνθήματα» στη διάρκεια του αγώνα με την Γερμανία, την περασμένη Κυριακή.

Οι Μεξικανοί φίλαθλοι τραγουδούσαν ομοφοβικά συνθήματα όπως υποστηρίζει η ΦΙΦΑ η οποία δεν δείχνει καμία ανοχή σε τέτοιου διακρίσεις.

Η Μεξικανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία τιμωρήθηκε αρκετές φορές για ομοφοβικά συνθήματα κατά τη διάρκεια των προκριματικών της διοργάνωσης, λαμβάνοντας προειδοποιήσεις για τα δύο πρώτα αδικήματα και πρόστιμα για τα επόμενα δέκα!

Με
μήνυμά του στο Instagram ο Ερνάντες ζήτησε από τους οπαδούς σταματήσουν το συγκεκριμένο σύνθημα που φωνάζουν συνήθως ενώ ο αντίπαλος επιχειρεί να διώξει τη μπάλα.
Παρόλο που η ομάδα του Μεξικού έχει κάνει έκκληση για να σταματήσουν αυτά τα συνθήματα αρκετοί οπαδοί δεν έχουν σταματήσει.

Η ΦΙΦΑ απασχολεί τρεις ειδικούς παρατηρητές σε κάθε αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου, οι οποίοι παρατηρούν και τη συμπεριφορά των θεατών.

Η παγκόσμια Συνομοσπονδία επίσης ανακοίνωσε ότι επέβαλλε παρόμοιο πρόστιμο και στη Σερβία, επειδή οι οπαδοί της φώναξαν σύνθημα με πολιτικό μήνυμα στην αναμέτρηση με την Κόστα Ρίκα.
Keywords
Τυχαία Θέματα