Τι λέει για τα μηνύματα ο 63χρονος που κατηγορείται ότι απείλησε βουλευτή

Τους λόγους για τους οποίους έστειλε μηνύματα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, στην ανεξάρτητη βουλευτή και υπουργό, Κατερίνα Παπακώστα, εξήγησε ο 63χρονος που συνελήφθη και κατηγορείται (σύμφωνα με την δικογραφία που έχει συνταχθεί σε βάρος του) για το κακούργημα της απειλής βίας κατά του πολιτικού Σώματος της Κυβέρνησης της Βουλής.

Ο ίδιος, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΙ
«Μαζί σου», είπε πως τα μηνύματα δεν θεώρησε ότι είχαν απειλητικό περιεχόμενο καθώς και τι έγραψε. «Δεν υπήρχε απόπειρα βίας ή τρομοκρατίας» λέει, ενώ προσθέτει ότι έστειλε δυο μηνύματα που έγραφαν «Η Μακεδονία δεν πωλείται» και «έρχεται νέο Γουδί». Σχετικά με το δεύτερο μήνυμα, μάλιστα, είπε ότι παρέπεμπε στην ιστορική Δίκη των Έξι, που ακολούθησε της Μικρασιατικής Καταστροφής και όχι σε «εκτελέσεις».

«Ήταν σαν κραυγή, ένιωσα ότι κινδυνεύει η Μακεδονία, κινδυνεύει η Ελλάδα» είπε ο 63χρονος πρώην ναυτικός σχετικά με τους λόγους που τον ώθησαν να στείλει τα μηνύματα.

Όσο για το πού βρήκε το κινητό της υπουργού είπε ότι το βρήκε σε σελίδες στο Facebook και στο Twitter ενώ πρόσθεσε ότι δεν διάβασε κάπου εντολή ή προτροπή για απειλές ή τρομοκράτηση βουλευτών αλλά «δε διάβασα προτροπή, έγραφαν όποιος θέλει μπορεί να στείλει να πει τη γνώμη του».

Ο συνήγορος του 63χρονου, που εμφανίστηκε μαζί του στην τηλεοπτική εκπομπή είπε ότι «σε καμία περίπτωση τα δυο μηνύματα δεν μπορεί να θεωρηθούν απειλητικά, μπορεί να υπάρχουν άλλα μηνύματα».

Ο 63χρονος είπε πως τα μηνύματα τα έστειλε από το προσωπικό του κινητό που είναι δηλωμένο στους επίσημους καταλόγους.

«Βλέπω σήμερα την Αριστερά και λυπάμαι» κατέληξε ο 63χρονος.

Πηγή: www.news.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα