«Τελτσίδου, Ντανατσίδης και Αζωίδης ικανοί να φέρουν μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα»

Δυνατές προπονήσεις με την ομάδα της Ιαπωνίας, περιμένουν τους Έλληνες τζουντόκα, μέχρι και την έναρξη του παγκοσμίου πρωταθλήματος (25 Αυγούστου).

Η ελληνική αποστολή αναχωρεί το απόγευμα για το Τόκιο, όπου θα συνεχίσει την προετοιμασία της ενόψει της κορυφαίας διοργάνωσης ανδρών/γυναικών για το 2019, στην οποία και παρά τον υψηλό βαθμό δυσκολίας, οι προσδοκίες ακόμη και για ένα μετάλλιο, είναι μεγάλες. Αυτό τουλάχιστον τόνισε ο εθνικός προπονητής, Νίκος Ηλιάδης, με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ,
λίγες ώρες πριν το ταξίδι για το Τόκιο, στο οποίο θα βρίσκονται οι Ελισάβετ Τελτσίδου, Αλέξης Ντανατσίδης, Γιώργος Αζωίδης και Γιώργος Μαρκαριάν.

«Οι Τελτσίδου, Ντανατσίδης και Αζωίδης, βγήκαν πριν από λίγες ημέρες από μια πολύ καλή προετοιμασία σε Ισραήλ και Ρωσία. Μάλιστα, η προετοιμασία των αγοριών έγινε παρουσία και του Ηλία Ηλιάδη. Τώρα πάμε στο Τόκιο όπου θα κάνουμε προπόνηση με τους Ιάπωνες μέχρι και την ημέρα που θα εκκινήσουν οι αγώνες», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Νίκος Ηλιάδης, ο οποίος ξέρει πως «και οι τρεις αθλητές που βρίσκονται σε τροχιά Τόκιο, είναι ικανοί να φέρουν μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγάλος, οι συμμετοχές πάρα πολλές, η διοργάνωση αποτελεί για κάποιους την τελευταία ευκαιρία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όμως εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να βρεθούμε ψηλά. Άλλωστε ένα μετάλλιο στο Τόκιο ισοδυναμεί με –σχεδόν- αυτόματη πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μπορούμε και επιβάλλεται να τα καταφέρουμε».

Από την ομάδα για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα απουσιάζει ο Θεόδωρος Τσελίδης, ο οποίος σιγά-σιγά μπαίνει σε αγωνιστικούς ρυθμούς μετά το σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού που είχε. «Τον Οκτώβριο θα είναι πανέτοιμος. Έχασε έδαφος, όμως είναι από τους αθλητές που έχουν τα φόντα για να διεκδικήσουν το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες», πρόσθεσε ο εθνικός προπονητής.
Keywords
Τυχαία Θέματα