Super League 2: Ιστορική άνοδος για την Athens Kallithea (highlights)

Athens Kallithea και Χανία έμειναν στο 1-1 στο «Ελ Πάσο» και έτσι οι γηπεδούχοι εξασφάλισαν την άνοδό τους στην Stoiximan Super League, ενώ η Ηλιούπολη πήρε νίκη στις καθυστερήσεις κόντρα στην Καλαμάτα (2-1) με «ήρωα» τον Φράνκο Κόστα.

Ο Μαρότα την έστειλε στην Super League

Η Athens Kallithea πήρε τον βαθμό που χρειαζόταν στη μεγάλη μάχη με τα Χανιά στο «Ελ Πάσο» και εξασφάλισε και μαθηματικά την άνοδό της στην Stoiximan Super League. Ο Νίλι είχε δώσει αρχικά προβάδισμα στους Κρητικούς στο 17’, ενώ ο Μαρότα με τρομερή κεφαλιά έγραψε το 1-1 στο 32′, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα.

Οι γηπεδούχοι επιστρέφουν στην πρώτη εθνική κατηγορία ύστερα από 18 χρόνια και τη σεζόν 2005-06, ενώ ο προπονητής τους, Αλέκος Βασνιάδης, φτάνει στην άνοδο με τέταρτη διαφορετική ομάδα μετά τις Νίκη Βόλου, Κέρκυρα και τον Απόλλων Σμύρνης.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Athens Kallithea (Βοσνιάδης): Κότσαρης, Μεχίας, Μαρότα, Μανθάτης ((90′ Βλάχος), Μπουλούλης, Ματίγια (71′ Τσιντώνης), Σίλβα, Μουτίνιο (46′ Μουστακόπουλος), Ντεμέτριους (84′ Ουές), Κυνηγόπουλος (46′ Βασιλόγιαννης), Λουκίνας.

Χανιά (Ταουσιάνης): Καλογεράκης, Ματάους (40 λ.τ. Μαζουλουξής), Μπάτζιος, Κατσουρρί, Σίλα, Λεμονής, Ντιαζ, Τσέλιος, Νίλι (80′ Κόλα), Μανουσάκης (71′ Ελευθεριάδης), Μάναλης.

«Χ»ωρίς νικητή το Ηλιούπολη – Καλαμάτα (1-1)

Στο άλλο και αδιάφορο, βαθμολογικά, παιχνίδι του Β’ Ομίλου, η Ηλιούπολη επικράτησε εντός έδρας της Καλαμάτας (2-1), χάρη στο γκολ του στο 94ο λεπτό. Το σκορ είχε ανοίξει ο Βερνάρδος στο 50,’ ενώ για τους φιλοξενούμενους είχε προσωρινά ισοφαρίσει ο Ακόστα στο 62′. Οι γηπεδούχοι με αυτήν τους τη νίκη ανέβηκαν στην τρίτη θέση του Νότιου ομίλου των πλέι-οφ της Super League 2, ενώ από την άλλη η «μαύρη θύελλα» έμεινε χωρίς νίκη σε αυτά, ύστερα από έξι αγώνες.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Ηλιούπολη (Παντέλης): Περιστερίδης, Ανδρέου, Βενάρδος, Ασίγκμπα, Μπουσάι, Φουρλάνος, Λατίνοβιτς (67′ Τσαφταρίδης), Γκοτσούλιας, Γιάννου, Κρέτση, Παντελίδης.

Καλαμάτα (Αναστόπουλος): Κοβάλ, Τζανακάκης, Βαλεριάνος, Αρίμπας, Στρούγγης, Καρασαλίδης, Κάνιας, Κατάλντι (79′ Γρίβας), Ακόστα (64′ Τάτος), Πασάς (79′ Κωνσταντινόπουλος), Μπαράλες.

Η βαθμολογία του Νότιου Ομίλου της Super League 2Athens Kallithea 38 β. (7 αγώνες)Χανιά 32 β. (7 αγώνες)Ηλιούπολη 28 β. (6 αγώνες)Ιωνικός 27 β. (6 αγώνες)Καλαμάτα 19 β. (6 αγώνες)
Keywords