Στην Ελλάδα Τεντόγλου και Παπαχρήστου (photos)

Οι νέοι πρωταθλητές Ευρώπης Μίλτος Τεντόγλου και Βούλα Παπαχρήστου επέστρεψαν την Κυριακή στην Ελλάδα.

Οι αθλητές του Γιώργου Πομάσκι που κατέκτησαν χρυσά μετάλλια στο ευρωπαϊκό του Βερολίνου, έφτασαν στην Αθήνα μαζί με το πρώτο μεγάλο γκρουπ αθλητών που συμμετείχαν στην διοργάνωση.

«Πέτυχα το στόχο που είχα γι΄ αυτή τη διοργάνωση και
αυτό είναι το βασικό ζητούμενο για εμένα. Χάρηκα πολύ, είμαι περήφανος για εμένα, ωστόσο η χρονιά δεν τελείωσε ακόμη, έχουμε μπροστά το Παγκόσμιο Κύπελλο και κάποια άλλα μίτινγκ. Είναι σημαντικό για εμένα ότι σε νεαρή ηλικία κατάφερα να κατακτήσω το χρυσό και ελπίζω πως και στο μέλλον θα έχω την ευκαιρία για ανάλογες εμφανίσεις», τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις ο Τεντόγλου.

«Ηθελα από τα πρώτα άλματα να "καθαρίσω" τον αγώνα. Είχα μεγάλη σιγουριά για τον εαυτό μου. Ξεκίνησα τη χρονιά δυνατά στο διασυλλογικό πρωτάθλημα και αυτό με ενθουσίασε. Στα Χανιά ήρθε ο τραυματισμός και από εκεί και πέρα έπρεπε να βρω ισορροπία και να μπορέσω να αντιμετωπίσω όσα είχα μπροστά μου. Η αλήθεια είναι πως για κάποιο διάστημα κατέρρευσα και φοβήθηκα πως θα έχανα την φρεσκάδα που είχα και δεν θα μπορούσα να επιστρέψω. Παρόλα αυτά έμεινα ήρεμη, άκουσα τους γιατρούς της ομοσπονδίας, τη φυσιοθεραπεύτρια μας και φυσικά τον προπονητή μου. Η προπόνηση δεν έμεινε καθόλου πίσω, αντίθετα ρίξαμε το βάρος μας σε άλλους τομείς που υστερούσα, δουλέψαμε καλά και κάπως έτσι διατηρήθηκα σε πολύ καλή κατάσταση. Μετά την Φιλοθέη κατάλαβα πως είμαι καλά. Μπήκα στο μήκος κυρίως για να αποκτήσω αγωνιστική εικόνα και παρά τις ενοχλήσεις ένιωθα καλά. Μέχρι τότε ακόμη και η συμμετοχή στο Πρωτάθλημα ήταν αμφίβολη. Η συνέχεια ήταν εξαιρετική, ο πόνος υποχώρησε, η αυτοπεποίθηση μου ανέβηκε, ακολούθησε η παρουσία στο Πρωτάθλημα και μετά το Βαλκανικό Πρωτάθλημα. Θεωρώ πως από εκεί κι έπειτα ήμουν σίγουρη για τη συνέχεια. Ήξερα πως θα πάω στο Βερολίνο και θα κερδίσω. Κι έτσι έγινε. Θεωρώ πως ακόμη κι αν κάποια αθλήτρια απαντούσε στο 14.60μ, θα ήμουν σε θέση να αντιδράσω και να την ξεπεράσω. Τώρα συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος και την ίδια σκληρή δουλειά», τόνισε με την σειρά της η Παπαχρήστου.
Keywords
Τυχαία Θέματα