Στην αφετηρία ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς

Στη θεωρία, απόψε μπαίνει στην αφετηρία των επίσημων υποχρεώσεών του ο νέος Ολυμπιακός που άρχισε να δημιουργεί ο Πέδρο Μαρτίνς από τις 15 Ιουνίου. Τότε, έγινε η πρώτη συγκέντρωση των «ερυθρόλευκων» για τη νέα σεζόν. Έκτοτε, κύλησαν σχεδόν δύο μήνες για να φθάσουμε στο πρώτο ραντεβού με την Λουκέρνη για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.


Ωστόσο, για να δούμε στην πράξη τον Ολυμπιακό που οραματίζεται ο νέος προπονητής του, θα χρειαστεί να κυλήσει μπόλικο νερό στο αυλάκι. Από τη στιγμή κατά την οποία γίνεται πράξη, με τον πλέον εμφατικό τρόπο, η προ μηνών δέσμευση της διοίκησης για αλλαγή σε μεγάλο ποσοστό του ρόστερ, εύκολα αντιλαμβάνεται κάποιος πως απαιτείται χρόνος ώστε να «δέσει» το νέο σύνολο. Πόσο μάλλον όταν είναι σε εξέλιξη η διαδικασία ουσιαστικής και σημαντικής ενίσχυσης της ομάδας του Πειραιά.

Καλά – καλά δεν έχουν συμπληρωθεί δύο εβδομάδες από την απόκτηση του Βασίλη Τοροσίδη και του Γιασίν Μεριά, ενώ πριν από λίγα 24ωρα εντάχθηκε στο δυναμικό των «Πειραιωτών» ο Μπίμπαρς Νάτχο. Και σύντομα αναμένονται και άλλες κινήσεις στην αγορά του εξωτερικού. Μέσα σε αυτό το τοπίο, ο Μαρτίνς θα επιχειρήσει να βελτιώνει, από αγώνα σε αγώνα, τον Ολυμπιακό, προκειμένου να τον φτάσει στα επίπεδα που προσδοκά. Αλλά επαναλαμβάνουμε, τούτο είναι μία σύνθετη και χρονοβόρα διαδικασία.

Για το λόγο αυτό, στον αγώνα με τη Λουκέρνη προέχει η ουσία. Να κατορθώσει η ομάδα του Πειραιά να βάλει «θεμέλια» πρόκρισης από το πρώτο ματς στο Καραϊσκάκη, ακόμη και αν χρειαστεί να θυσιάσει ορισμένα στοιχεία του παιχνιδιού της τα οποία αρέσουν (και τα περιμένει) η εξέδρα. Στην παρούσα χρονική στιγμή, το ζητούμενο για τους «ερυθρόλευκους» είναι να προχωρήσουν στα πλέι-οφ και από ‘κει να μπουν στους ομίλους του Europa League, ώστε στη συνέχεια ο Μαρτίνς να κατορθώσει, με λιγότερη πίεση, να παρουσιάσει στον κόσμο όσα προσδοκά.
Keywords
Τυχαία Θέματα