Στα Σεπόλια τα «γυρίσματα» αφορούν αληθινές ιστορίες ζωής και όχι Space Jam…

Aπό το…σουβλάκι, το παγωτάκι και την πορτοκαλαδίτσα που λιμπιζόταν και τον κερνούσε ο Γιάννης Τζίκας στο κατάστημα που διατηρεί κοντά στο γήπεδο του Τρίτωνα Σεπολίων, στους εφταψήφιους αριθμούς δολαρίων με τα πολλά μηδενικά που κερδίζει, πλέον, εντός και εκτός του ΝΒΑ. Είτε με τον ιδρώτα του και τα επιτεύγματα του πάνω στο παρκέ, φτάνοντας πέρυσι στην υπογραφή του super max συμβολαίου (228 εκ. δολάρια) με τους Μιλγουόκι Μπάκς,

είτε με τις χορηγικές και διαφημιστικές συμφωνίες του, εκτός του ΝΒΑ. Είτε στις Ηνωμένες Πολιτείες, κατά κόρον, είτε στην Ελλάδα.

Ο εκατομμυριούχος Γιάννης Αντετοκούνμπο, πάντα, θα γυρνά στα Σεπόλια για να βοηθά αθόρυβα και μακριά από κάμερες, τους ανθρώπους κάθε χρώματος, εθνικότητας και θρησκείας, ζουν εκεί και το έχουν ανάγκη. Γιατί, ανάγκη σίτισης είχε όλη η οικογένεια Αντετοκούνμπο και οι βοήθειες που λάμβαναν ήταν λιγότερες από την αδιαφορία άλλων, τις ρατσιστικές επιθέσεις και ειρωνείες που δεχόντουσαν.

Η φύση, όμως, προίκισε με πολλά σωματικά προτερήματα και ταλέντο και τα 4 παιδιά της Βερόνικα και του συγχωρεμένου, Τσάρλς Αντετοκούνμπο, ώστε ειδικά στην περίπτωση του Γιάννη, οι πρωταθλητές του ΝΒΑ το 2021, Μιλγουόκι Μπακς να αγοράσουν τον πρώτο αριθμό του αμερικάνικου λόττο που είναι το πιο κερδοφόρο τυχερό παιχνίδι στον πλανήτη.

Ο Γιάννης, πλέον, μπορεί-τρόπος του λέγειν και καθ’ υπερβολή- να αγοράσει όλη την περιοχή των Σεπολίων. Δεν έχει, φυσικά, λόγο να το κάνει, γιατί δεν είναι αλαζόνας, δεν θα γίνει ποτέ, έγινε σοφότερος από τον απροσδόκητο χαμό του πατέρα του, πριν από 2 χρόνια και δεν είναι businessman και ταυτόχρονα ο πρωταθλητής του ΝΒΑ και δις πολυτιμότερος παίκτης. Το μπάσκετ τον ενδιαφέρει και το επόμενο πρωτάθλημα του ΝΒΑ. Τα… παρελκόμενα των συμφωνιών, έπονται και ας έχουν τεράστια οικονομικά κέρδη..

Δεν είναι σταρ, όπως ο ΛεΜπρον Τζέιμς. Είναι απλά ο Γιαννάκης των Σεπολίων που έγινε ο Giannis και ο Greek Freak των Αμερικάνων. Αυτός που προσφώνησε με μικρή δυσκολία προφοράς, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Αυτά και μόνο του φτάνουν και του περισσεύουν για την υστεροφημία του και την δόξα που έχει κερδίσει, διαφημίζοντας την Ελλάδα σε κάθε βήμα και πράξη του.

Και για όσα βίωσαν στα δύσκολα παιδικά χρόνια του, ο Γιάννης, ο Θανάσης και ο Κώστας Αντετοκούνμπο, θα «ποτίζουν» πάντα τις «ρίζες» του στα Σεπόλια, με κοινωνικό έργο αλληλεγγύης και άλλες πράξεις που ζητούν να μην δημοσιοποιούνται, απ΄ όσους τις δέχονται.

Τους προηγούμενους μήνες άρχισαν τα γυρίσματα της ταινίας για την ζωή του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Δεν χρειαζόταν κάποιο σενάριο. Η ίδια η ζωή του, είναι μια πραγματική ιστορία που θα αποτυπωθεί στο κινηματογραφικό φιλμ και στους τίτλους αρχής ή τέλους, δεν χρειάζεται να υπάρχει η γνώριμη επισήμανση: Η ταινία στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Και αυτές οι πραγματικές ιστορίες ζωής, όπως του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ακουμπάνε τις καρδιακές «χορδές» των θεατών.

Ειδικά, με την πρόσφατη κατάκτηση του τίτλου στο ΝΒΑ, η ταινία ζωής του Γιάννη Αντετοκούνμπο και της οικογενείας του, βρήκε τον ιδανικότερο επίλογο. Και με την ανάλογη σκηνοθετική επιμέλεια, την προσεκτική επιλογή των ηθοποιών που θα παίξουν τους ρόλους και πιθανότατα της συμμετοχής του ίδιου Γιάννη σε αρκετές σκηνές, η ταινία έχει όλες τις προδιαγραφές για να «σπάσει ταμεία», όπως λένε στην γλώσσα της έβδομης τέχνης.

Ανέμελο, βαρετό και πρόσφορο μόνο πολύ…ποπ κόρν και άπειρες διακοπές γιατί δεν υπάρχει ανησυχία να «χαθεί» η υπόθεση στην επόμενη σκηνή, είναι το δίωρο θέασης της νέας ταινίας «Space Jam Νew Legacy» του ΛεΜπρόν Τζειμς. Χολιγουντιανή ταινία, με τα γνωστά καρτούν Looney Tunes και το τρέιλερ να αναφέρει: «Ο ΛεΜπρον Τζέιμς παγιδεύεται μαζί με τον κινηματογραφικό γιο του στον ψηφιακό χωροχρόνο που κατασκεύασε ο μοχθηρός Αλγόριθμος, ο οποίος θέλει να αιχμαλωτίσει τον παίκτη για να ικανοποιήσει τα σατανικά σχέδιά του. Όλα κρίνονται σε ένα ματς-τελικό, όπου ο Τζέιμς πρέπει να κερδίσει πάση θυσία». Είκοσι πέντε χρόνια μετά το πρώτο Space Jam του Μάϊκλ Τζόρνταν, ο ΛεΜπρόν «γύρισε» ταινία επιστημονικής φαντασίας για τα «Διαστημικά καλάθια».

Μά(λ)ιστα. Στα Σεπόλια η κινηματογραφική οθόνη προβάλλει αληθινές ιστορίες ζωής και όχι Space Jam…

Keywords
Τυχαία Θέματα