Στα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά ο Σγουρόπουλος

Στην 8άδα του Ολυμπιακού τουρνουά νέων φιγουράρει ο Γιάννης Σγουρόπουλος. Αφού πήρε αήττητος την πρόκριση από τα γκρουπ προχώρησε πριν από λίγη ώρα και στον 2ο γύρο του ταμπλό υλοποιώντας τον βασικό του στόχο στη μεγάλη διοργάνωση του Μπουένος Άιρες.

Το 8ο φαβορί των αγώνων επικράτησε με 4-2 σετ σε αμφίρροπο ματς κόντρα στον Γάλλο Μπαστιέν Ρεμπέρ, νούμερο 11 του τουρνουά. Προηγήθηκε δύο φορές, ισοφαρίστηκε ισάριθμες,
ώσπου έδειξε ξανά ότι μ’ έναν …μαγικό τρόπο καταφέρνει σχεδόν πάντα να έχει τον τελευταίο λόγο στα ντέρμπι με αθλητές της ηλικιακής κατηγορίας του! Υπό την καθοδήγηση του Κώστα Βατσακλή θα επιδιώξει τώρα το κάτι παραπάνω και σαφώς πείθει με τις εμφανίσεις του ότι μπορεί να φτάσει σε νέα σπουδαία διάκριση. Οι προημιτελικοί είναι αργά τη νύχτα για ώρες Ελλάδας κι επόμενος αντίπαλος είναι ο Λι Γιουν Τζου από την Ταϊπέι, το 4ο φαβορί του αγωνίσματος (έναρξη στις 00:45). Όλα τα παιχνίδια της 8άδας γίνονται στο τραπέζι 1 και θα έχουν απευθείας μετάδοση στο ίντερνετ (το link είναι https://www.ittf.com/buenos-aires-2018-yog-live-streaming-9-oct-2018-afternoon/).

Ο πρωταθλητής Ευρώπης του απλού νέων κλήθηκε ν’ αντιμετωπίσει στην πρωτεύουσα της Αργεντινής έναν ακόμα πολύ ικανό αριστερόχειρα αθλητή. Οι δυο τους βρίσκονται κοντά στο διεθνές ranking list Under 18, στην 8η και τη 15η θέση αντίστοιχα, τα πράγματα θεωρούνταν ρευστά από την αρχή ως προς το αποτέλεσμα κι αυτό φάνηκε και στο τραπέζι. Η εξέλιξη ήταν συναρπαστική και κρίσιμο αποδείχτηκε το 5ο σετ.

Ο Σγουρόπουλος μπήκε δυνατά στο ματς και αξιοποιώντας το σερβίς του πήρε διαφορά. Κατέκτησε μέχρι και πέντε συνεχόμενους πόντους για να προηγηθεί σχετικά εύκολα στο σκορ. Ο Ρεμπέρ βρήκε ρυθμό στο 2ο σετ και πήρε προβάδισμα μέχρι και με τρεις πόντους. Ο πρωταθλητής μας ισοφάρισε 8-8, όμως ο Γάλλος έφτασε στην ισοφάριση εκμεταλλευόμενος την καλή τεχνική του και το σερβίς του. Στο 3ο σετ …έβγαιναν όλα στον Ελευσίνιο άσο, ο οποίος βελτίωσε και την υποδοχή του και επιβλήθηκε κατά κράτος.

Αμέσως φάνηκε όμως, ότι ο αγώνας είχε πολύ …δρόμο ακόμα. Την καλή εκκίνηση την έκανε στο 4ο σετ ο Ρεμπέρ, προηγήθηκε 5-1 κι αργότερα 8-4. Ο αθλητής του Κώστα Βατσακλή πλησίασε στο 7-9, ωστόσο δεν πήρε κάτι ουσιαστικό. Πίσω βρέθηκε και στην αρχή του 3ου σετ (0-3), όμως μ’ ένα από τα γνωστά του ξεσπάσματα πέρασε μπροστά 6-3 χάρη στις δυνατές επιθέσεις του και το σερβίς. Το …θρίλερ είχε κι άλλο επεισόδιο με τον Ρεμπέρ να ισοφαρίζει άμεσα και τους αθλητές να πηγαίνουν πόντο-πόντο. Στο 9-9 είχε τα σερβίς ο αντίπαλος, αλλά με καλή πρώτη μπάλα ο Σγουρόπουλος έπαιξε το παιχνίδι του και προηγήθηκε εκ νέου. Ισορροπημένο ήταν και το 6ο σετ και πότε ο ένας αθλητής πότε ο άλλος αποκτούσαν οριακό προβάδισμα. Στο 6-6 όμως ο Ελευσίνιος άσος βρήκε τις λύσεις με σπιν και μπλοκ και με τέσσερις πόντους στη σειρά έκανε το πιο σταθερό βήμα για τη νίκη (11-5, 9-11, 11-4, 8-11, 11-9, 11-8).

Οι δύο αθλητές είχαν συναντηθεί πέρσι στο Ευρωπαϊκό Τοπ 10 των νέων και ο Σγουρόπουλος είχε επικρατήσει με 4-1 σετ. Είχαν αναμετρηθεί σε διεθνή τουρνουά και στην κατηγορία των παίδων και γενικά η ελληνική πλευρά είχε την παράδοση με το μέρος της. Ο Ρεμπέρ είναι ο 1ος Γάλλος στην παγκόσμια κατάταξη της εφηβικής κατηγορίας. Φέτος αναδείχτηκε πρωταθλητής Ευρώπης στο ομαδικό νέων κι επίσης μέσα στο 2018 πλασαρίστηκε στις θέσεις 5-8 του απλού στα όπεν του World Junior Circuit στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης και στη Μετς της Γαλλίας.

Ο Λι Γιουν Τζου από την Ταϊπέι, που είναι, όπως προαναφέραμε, νούμερο 4 του τουρνουά επιβεβαίωσε στο ακέραιο τις προβλέψεις στον γύρο των «16» όταν κατέβαλλε τον Χιλιανό Νίκολας Ιγνάθιο Μπούργος με 4-0 σετ (11-7, 11-5, 11-4, 11-5). Να σημειωθεί τέλος, ότι ο Σγουρόπουλος βρίσκεται στο πάνω μέρος του ταμπλό, εκεί όπου βρίσκεται το νούμερο 1 του τουρνουά, ο Ιάπωνας Τομοκάζου Χαριμότο (δίνει προημιτελικό απέναντι στον Ρουμάνο Κριστιάν Πλετέα). Η πρόκριση στα ημιτελικά δεν σημαίνει εξασφάλιση μεταλλίου, καθώς στους Ολυμπιακούς Αγώνες γίνονται και «μικροί» τελικοί για τις θέσεις 3-4.
Keywords
Τυχαία Θέματα