Σφαιρόπουλος: «Μπορούν να σε ''σκοτώσουν''»

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε στην κάμερα του Νοvasports και τον Νικήτα Αυγουλή λίγο πριν την αναχώρηση του Ολυμπιακού για Μιλάνο, εφιστώντας την προσοχή στις καλές μονάδες των Ιταλών. Εκτός οριστικά ο Αγραβάνης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή του Ολυμπιακού:

Για την Αρμάνι: «Είναι μία νέα ομάδα με νέο προπονητή φέτος.
Θέλουν χρόνο να μονταριστούν αλλά έχουν πολύ καλές μονάδες και αν τους αφήσεις, στην καλή τους μέρα ''σκοτώνουν''. Είναι Φύσει επιθετική, ομάδα ιδίως στην έδρα της, τρέχει πολύ και ψάχνει το εύκολο καλάθι, παίζει πολύ πικ εν ρολ και έχει πολλά γκαρντ που μπορούν να σε ''σκοτώσουν''. Είναι ομάδα που αν βρει ρυθμό για 2-3 λεπτά ακόμα και αν είναι πίσω με 10-15 πόντους το γυρίζει εύκολα, όπως έγινε και με την Μπάμπεργκ. Μία πολύ επικίνδυνη ομάδα θέλει πολύ προσοχή. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, έχουμε κάνει 2 προπονήσεις γι αυτούς, έχουμε ακόμα κάποια μίτινγκ και μία προπόνηση για να ολκληρώσουμε την προετοιμασία. Πρέπει να είμαστε έτομοι να παίξουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι πνευματικά. Αμυντικά πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι, να τους βγάλουμε εκτός ρυθμού και να έχουμε διάρκεια, γιατί αλλάζουν πολύ εύκολα μομέντουμ».

Για τις απουσίες: «Ο Αγραβάνης είναι εκτός, έχει μείνει πίσω για θεραπεία και ενδυνάμωση για να ενισχυθεί η άρθρωση του γόνατος. Οι υπόλοιποι είμαστε έτοιμοι, θέλουμε να παλέψουμε και νομίζω ότι τα παιδιά μπορούν αν μείνουν συγκεντρωμένοι να κάνομε αυτά που έχουμε δουλέψει».

Για το αν ενδεχόμενη νίκη θα πιστοποιήσει την επιστροφή του Ολυμπιακού στην σταθερότητα: «Η νίκη είναι πολύ μακρινή αυτή τη στιγμή, Κοιτάμε να παίξουμε σωστό και καλό μπάσκετ. Όταν είσαι σωστός και συγκεντρωμένος στο πλάνο σε άμυνα και επίθεση το αποτέλεσμα θα έρθει τις πιο πολλές φορές. Για μας δεν είναι στόχος το αποτέλεσμα ποτέ. Στόχος είναι να παίξουμε ένα καλό παιχνίδι και να τα δώσουμε όλα για να κερδίσουμε. Αυτοσκοπός είναι να κάνουμε αυτά που ξέρουμε καλά ο καθενας στο ρόλο του ανάλογα με την χημεία μας, να δώσουμε ό, τι πρέπει σαν σύνολο σε άμυνα και επίθεση και να κάνουμε καλό παιχνίδι. Έτσι σχεδόν πάντα παίρνεις το αποτέλεσμα, εκτός αν ο άλλος είναι καλύτερος από εσένα».
Keywords
Τυχαία Θέματα