Ρόμα: ‘Απειρη, με έμπειρο προπονητή και όνειρο το σκουντέτο

Ο Πορτογάλος Ζοζέ Μουρίνιο επέστρεψε στην αγαπημένη του Ιταλία για να κάνει θόρυβο. Η Ρόμα νίκησε με πειστική εμφάνιση στην πρεμιέρα την Φιορεντίνα (3-1) και δεύτερη αγωνιστική πέρασε εύκολα από την έδρα της νεοφώτιστης Σαλερνιτάνα (0-4). Πρώτη φορά μετά την δεκαετία του 1970 που ο σύλλογος σκοράρει τουλάχιστον 7 γκολ στα δύο πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος.

Η Ρόμα τελευταία φορά που πανηγύρισε το σκουντέτο

ήταν την σεζόν 2000-2001. Εκείνη την περίοδο στην Ιταλία, 12 ομάδες προχώρησαν σε αλλαγή προπονητή προκειμένου να διορθώσουν καταστάσεις, όμως η Ρόμα διατήρησε τον σπουδαίο Φάμπιο Καπέλο στο τιμόνι και την οδήγησε στον τίτλο ύστερα από 17 χρόνια όταν πανηγύρισε το τελευταίο της πρωτάθλημα (1982-1983). Τα τελευταία τρία χρόνια η Ρόμα δεν έχει καταφέρει να τερματίσει καν στη πρώτη τετράδα του πίνακα, το 2019 τερμάτισε στην 6η θέση, την επόμενη στην 5η και πέρσι κατόρθωσε να πάρει τελευταία στιγμή ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για το Conference League τερματίζοντας στην 7η θέση, και εντέλει να μπει στους ομίλους της νέας διοργάνωσης.

Ο Μουρίνιο υπέγραψε για τρία χρόνια και δήλωσε πανευτυχής. Οι φίλαθλοι της Ρόμα είναι ενθουσιασμένοι με το 2/2 και ζήτησαν σκουντέτο. Ο αρχηγός, Λορέντσο Πελεγκρίνι, μίλησε για όνειρο που ελπίζει να πραγματοποιηθεί!

“Νιώθουμε διαφορετικά φέτος, κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Ποτέ δεν μιλάμε για το επόμενο, όσο σημαντικό και αν είναι, μέχρι να ολοκληρωθεί” Ο Ιταλός μέσος έχει σκοράρει πέντε από τα τελευταία έξι γκολ στο πρωτάθλημα απέναντι σε ομάδες που ήρθαν από την Serie B.

Ο Μουρίνιο έγινε ο τρίτος προπονητής της Ρόμα που κατορθώνει να κερδίσει στα δύο πρώτα παιχνίδια της σεζόν μετά τον Κλαούντιο Ρανιέρι και την σεζόν 2009-2010 και τον Ρούντι Γκαρσία την σεζόν 2013-2014. Ο Πορτογάλος έκανε λίγες μελετημένες διορθωτικές κινήσεις στο ρόστερ και μέχρι στιγμής δικαιώνεται. Τερματοφύλακα ήθελε και πήρε ακριβώς αυτόν που επιθυμούσε. Ο συμπατριώτης του Ρουί Πατρίσιο έτρεξε στο κάλεσμα του αφήνοντας την Πρέμιερ Λιγκ και την Γουλβς για να υπερασπιστεί την εστία της Ρόμα χωρίς δεύτερη κουβέντα. Ο Ουρουγουανός αμυντικός Ματίας Βίνια, άφησε την Παλμέιρας για να ανέβει επίπεδο και βρήκε θέση βασικού. Ο τρίτος της παρέας και πιο σημαντικός είναι ο Άγγλος επιθετικός Τάμι Έιμπραχαμ που δεν χωρούσε στα πλάνα του Τόμας Τούχελ και η Ρόμα πλήρωσε για έναν ποδοσφαιριστή που σκοράρει και παίζει για την ομάδα. Ο Ουζμπέκος επιθετικός Ελντορ Σομουρόντοφ, γνώστης του Ιταλικού ποδοσφαίρου προσγειώθηκε στο Ολίμπικο από την Γένοβα για να ξεκουράσει και να κάνει τα ρεπό του Έιμπραχαμ.

Οι υπόλοιποι που θα στηριχτεί ο Πορτογάλος είναι ο περσινός κορμός. Όμως η καλύτερη είναι η εσωτερική μεταγραφή που ακούει στο όνομα Νίκολα Τζιανιόλο. Ο 22χρονος σε περίπτωση που παραμείνει μακριά από τραυματισμούς, μπορεί να εξελιχθεί σε ηγέτη. Ο Τζιανιόλο τον Ιανουάριο του 2020 υπέστη τον πρώτο σοβαρό τραυματισμό που τον άφησε εκτός δράσης για έξι μήνες. Πρόσθιος χιαστός η διάγνωση και επιστροφή τον Ιούνιο. Χαμένη η σεζόν και δύσκολη η αποθεραπεία. Τον Σεπτέμβριο του 2020 ξανά τα ίδια, νέος χιαστός και χαμένη ολόκληρη η σεζόν. Επέστρεψε πριν από δύο μήνες και βρήκε τον Μουρίνιο. Μπήκε στο γήπεδο και πέτυχε γκολ στην Ευρώπη βοηθώντας και αυτός να προκριθεί η Ρόμα στους ομίλους του Conference αποκλείοντας την Τραμπζονσπόρ. Στο ματς βέβαια με την Σαλερνιτάνα, αντίκρισε δύο κίτρινες κάρτες σε διάστημα 8 λεπτών και αποβλήθηκε. Του λείπει ρυθμός αλλά πρώτα θα πρέπει να καθαρίσει το μυαλό του και να επανέλθει δριμύτερος εκμεταλλευόμενος την διακοπή λόγω εθνικών ομάδων.

Ο Μουρίνιο δήλωσε σίγουρος για την νίκη και ήρεμος από το πρώτο λεπτό παρακολούθησε τους ποδοσφαιριστές του να αποδίδουν στον αγωνιστικό χώρο. “Έφτασα χαρούμενος στην Ρώμη. Ήμουν χαρούμενος που θα γυρνούσα στην Ιταλία και σε μια ομάδα με αληθινούς οπαδούς που παθιάζονται για το ποδόσφαιρο. Δεν χρειάζομαι χρόνο, είναι ενάντια στην φύση μου. Δεν θα τερματίσουμε στην 7η ή στην 8η θέση. Ήρθε η ώρα να επιταχύνουμε την διαδικασία. Χτίζουμε μια καλή ομάδα. Δεν χρειαζόμαστε ποιότητα, αλλά χρειαζόμαστε εμπειρία”

Για την ώρα ο Μουρίνιο απολαμβάνει την ζωή στην Ιταλία τρώγοντας πίτσες, η Ρόμα είναι μια εκ των 7 υποψήφιων ομάδων για το σκουντέτο. Η αποδυναμωμένη πρωταθλήτρια Ίντερ, η Γιουβέντους στην μετά Ρονάλντο εποχή, η ανανεωμένη Μίλαν, μοναδική ομάδα μαζί με την Αταλάντα (Τζιανπιέρο Γκασπερίνι) που κράτησε τον ίδιο προπονητή (Στέφανο Πιόλι), η επικίνδυνη Αταλάντα, η πάντα υπολογίσιμη Λάτσιο και η σταθερή Νάπολι. Έχει δρόμο το πρωτάθλημα, λέτε όλοι οι δρόμοι να οδηγούν στη Ρώμη;

| NEW: Roma manager Jose Mourinho enjoying a pizza pic.twitter.com/T0xfF9d2mr

— Football For All (@FootballlForAll) August 30, 2021
Keywords
Τυχαία Θέματα