Προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό του απλού παίδων ο Μαδέσης στην Κροατία

Ο Αλέξανδρος Μαδέσης θα ολοκληρώσει για τα ελληνικά χρώματα τη συμμετοχή στο δυνατό τουρνουά νέων της Κροατίας, που γίνεται στο Βαραζντίν και εντάσσεται στην πρώτη σειρά του World Junior Circuit της παγκόσμιας ομοσπονδίας επιτραπέζιας αντισφαίρισης (τα λεγόμενα Golden Events της I.T.T.F.). Ο Αθηναίος πρωταθλητής προκρίθηκε
στο κυρίως ταμπλό του απλού παίδων, ενώ αγωνίζεται και στα νοκ άουτ του διπλού παίδων. Στο απλό πήρε τη 2η προνομιούχο θέση από όμιλο, στον οποίο ήταν επικεφαλής. Στο διπλό με συμπαίκτη τον Σουηδό Βίκτορ Χάνσον έχουν περάσει χωρίς αγώνα στον γύρο των «32». Στο ομαδικό αποκλείστηκαν την Παρασκευή στα προκριματικά γκρουπ και τα τρία σχήματα, τα οποία είχαν στη σύνθεση τους Έλληνα αθλητή ή αθλήτρια. Στο ομαδικό των νέων, των νεανίδων και των παίδων. Θυμίζουμε ότι στην πόλη της Κροατίας πήγαν για την τεχνική καθοδήγηση ο προπονητής της Α.Ε.Κ. Κώστας Μαδέσης και ο αθλητής του Ολυμπιακού Τάσος Ρηνιώτης.

Στην προκριματική φάση του απλού παίδων δημιουργήθηκαν 20 γκρουπ και ο Μαδέσης ήταν 1ο φαβορί στο 16ο. Στον πρώτο του αγώνα ηττήθηκε από τον Γεν-Τινγκ Τσεν από την κινεζική Ταϊπέι με 3-0 σετ (6-11, 6-11, 5-11). Στην κρίσιμη δεύτερη αγωνιστική έδωσε ντέρμπι με τον Βέλγο Χαβιέ Γουάτς και επικράτησε με 3-2, αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0 σετ (8-11, 12-14, 11-7, 12-10, 11-4)!

Εύκολο ήταν το έργο του στο φινάλε και με νίκη 3-0 απέναντι στον Κροάτη Βίτο Μίλακ τερμάτισε 2ος πίσω από τον Ασιάτη αθλητή (11-4, 11-3, 11-5). Ο 1ος γύρος του απλού παίδων είναι των «64» και ο Μαδέσης περιμένει να πληροφορηθεί άμεσα τον αντίπαλό του.

Στο ομαδικό νέων η μικτή Ελλάδας/Αργεντινής/Χιλής με τον Χιλιανό Κριστιάν Καρίγιο, τον Αργεντινό Μαριάνο Μέντες και τον Σωκράτη Γιαννούτσο πήρε μέρος στο 3ο γκρουπ. Είχε ν’ αντιμετωπίσει την Ινδία, τη μικτή Σουηδίας/Ισραήλ και την κινεζική Ταϊπέι 2 (επικεφαλής) κι έμεινε τελευταία χωρίς νίκη. Ο Γιαννούτσος πάντως, είχε ένα θετικό αποτέλεσμα όταν στο 1-3 από τη Σουηδία/Ισραήλ ξεπέρασε από τη θέση 3 τον Τάι Ισραέλι με 3-0 σετ. Η ομάδα έχασε επίσης με 3-0 από την Ταϊπέι και με 3-0 από την Ινδία. Ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού παίδων έχασε με 3-0 σετ από τον Λι Χσιν Γιου και τον Γιάσανχ Μάλικ αντίστοιχα.

Στο ομαδικό νεανίδων η μικτή Ελλάδα/Αίγυπτος βρέθηκε στο 1ο προκριματικό γκρουπ με επικεφαλής την Κίνα και αντίπαλο ακόμη τη Ρωσία 2. Η πρόκριση στην 8άδα ήταν εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, καθώς απαιτούσε πρωτιά στο γκρουπ. Παρόλα αυτά και χάρη κυρίως στη μεγάλη αποτελεσματικότητα της Χάνα Γκόντα, η ομάδα διεκδίκησε μέχρι το τέλος τη νίκη και στα δύο ματς. Στην ήττα με 3-2 από την Κίνα η Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου έχασε από τη Γιουάν Γιουάν και τη Ζανγκ Σιάοτονγκ με 3-0 σετ και η Μαλαματένια Παπαδημητρίου από τη Βου Γιανγκτσέν επίσης με 3-0. Η Αιγύπτια αθλήτρια σημείωσε τα δύο θετικά αποτελέσματα. Η Γκόντα πέτυχε τις νίκες και στην ήττα με 3-2 από τη Ρωσία 2. Η Παπαδημητρίου όμως, κάμφθηκε με 3-0 σετ από την Αρίνα Σλαούτινα και με 3-1 από τη Βλάντα Βορόνινα και η Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου με 3-1 από τη Λιούμποφ Τέντσερ.

Στο ομαδικό παίδων ο Αλέξανδρος Μαδέσης έκανε δίδυμο με τον Σουηδό Βίκτορ Χάνσον και αγωνίστηκαν στο 4ο γκρουπ κόντρα σε Ουγγαρία 1 και Βέλγιο 2. Αποδείχτηκαν πολύ δυνατές και οι δύο ομάδες και η μικτή Σουηδίας/Ελλάδας περιορίστηκε στην 3η θέση με δύο ήττες 3-0. Εναντίον της Ουγγαρίας ο Μαδέσης κάμφθηκε από τον Έρικ Χούσβαρ με 3-1 σετ και εναντίον του Βελγίου από τον Χαβιέ Γουάτς με 3-2. Στο διπλό Μαδέσης και Χάνσον ηττήθηκαν με 3-0 σετ από τους Χούσβαρ/Νταβίντ Σάντοσι και Γουάτς/Αλέσσι Μασάρ αντίστοιχα.

Τέλος, στο διπλό παίδων σχηματίστηκε ταμπλό των «64». Ο Μαδέσης και ο Σουηδός Βίτκορ Χάνσον έχουν bye στον 1ο γύρο και στους «32» συναντούν το βράδυ τους Τσανγκ Γιου Αν/Γεν-Τινγκ Τσεν από την κινεζική Ταϊπέι.
Keywords
Τυχαία Θέματα