Πολ Πιρς: “Ο Γιάννης θα μπορούσε να είναι ένας από τους 5 κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών στο ΝΒΑ” (vid+pics)

Μάλιστα, η «δικιά μας» Δώρα Παντέλη ταξίδεψε για λογαριασμό του πρώτου επίσημου ελληνικού NBA Fan Club στο Άμπου Ντάμπι για να συναντήσει τον NBA Legend, Πολ Πιρς.

Ο Πιρς μίλησε για πολλά ενδιαφέροντα πράγματα που αφορούν τις εμπειρίες του με τους Σέλτικς και την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2008 αλλά δεν

παρέλειψε επίσης να σχολιάσει τον δικό μας Γιάννη Αντετοκούνμπο, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Ο Γιάννης θα μπορούσε να είναι ένας από τους 5 κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών στο ΝΒΑ!”

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους «αγαπημένους» του Ευρωπαίους αλλά και τον Μανού Τζινόμπιλι:

«Είναι πολύ δύσκολο να διαλέξω μόνο έναν! Η λήγεις είναι ότι οι δυο αγαπημένοι μου είναι ο Νοβίτσκι και ο Τζινόμπιλι και φυσικά ο Γιάννης!

Κι βάζω αυτή την σειρά πολύ από

Α γιατί είχα την τύχη και την χαρά να παίξω με αυτούς τους δυο και λάτρεψα ότι «έφεραν» στο παιχνίδι του NBA πάντα τους έβλεπα να παίζουν και μάθαινα πολλά από αυτούς άλλαξαν κατά πολύ το παιχνίδι του μπάσκετ με το τον τρόπο που έπαιζαν.

Ο Τζινόμπιλι έφερε το eurostep και ο Νοβίτσκι έκανε πράγματα που δεν μας είχαν συνηθίσει οι ψηλοί παίκτες όπως τα μάκρυνα του σουτ.»

Για το το σημαίνει το μπάσκετ για αυτόν: «Το μπάσκετ σημαίνει τα πάντα για αυτά που που έχω καταφέρει να κάνω στην ζωή μου. Με έχει πάει σε μέρη που δεν μπορούσα ποτέ να ονειρευτώ πως θα βρεθώ. Έχω ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο εξαιτίας του αθλήματος του μπάσκετ, ενός αθλήματος που παίζω από μικρό παιδί.Και εξαιτίας του έχω πάει σε μέρη όπως η Κίνα, η Αυστραλία, στο Αμπού Ντάμπι τώρα. Ήταν ένα απίστευτο ταξίδι. Εάν το σκεφτείς, εξαιτίας ενός αθλήματος που έπαιζα σαν παιδί και σαν ενήλικας να με πάει σε όλον τον κόσμο…»

Για το τι έχουν προσφέρει οι Ευρωπαίοι στο ΝΒΑ: «Σκέφτομαι πως πλέον στο ΝΒΑ μπορεί να παίξει κάποιος από οπουδήποτε στον κόσμο. Εννοώ πως είναι εκπληκτικό πως μπορούν να έρθουν παίχτες στο ΝΒΑ από όλο τον κόσμο και όχι να είναι απλώς καλοί αλλά να είναι σπουδαίοι.

Αρκεί να κοιτάξεις του τέσσερις τελευταίους παίχτες που κέρδισαν το βραβείο του MVP. Προέρχονται από την Ευρώπη. ή είναι Ευρωπαίοι. Και αυτό είναι πραγματικά αυτό που κάνει το μπάσκετ όμορφο και σπουδαίο. Οποιοσδήποτε μπορεί να το παίξει. ή να αγωνιστεί. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια μπάλα και μια μπασκέτα..»

Και φυσικά δεν παρέλειψε να μιλήσει για τον Γιάννη Αντετοκούμπο και να εκδηλώσει τον θαυμασμό του: «Ο Αντετοκούμπο θα χρειαστεί μια βοήθεια, να συνυπάρξει με κάποιον άλλο σούπερσταρ εάν θέλουν οι Bucks να ξεκινήσουν να χτίσουν μια δυναστεία.

Ναι απολύτως. Αλλά είναι σε καλό δρόμο. Έχει κερδίσει 2 MVP και ένα πρωτάθλημα. Και πιστεύω πως θα κερδίσει και άλλα πρωταθλήματα γιατί είναι αυτός ο τύπος του παίχτη. Είναι ανταγωνιστικός και ταπεινός. Και δεν βλέπεις παίχτες σαν και αυτόν να εμφανίζονται τόσο συχνά.

Είναι από τα σπάνια ταλέντα της γενιά του και προβλέπω και άλλα πρωταθλήματα για αυτόν στο μέλλον.Και το καλύτερο είναι πως έχει μια ιστορία να διηγηθεί. Αυτό είναι το πιο σημαντικό….»

Δείτε το βίντεο με την απολαυστική συνέντευξη που έδωσε ο Πολ Πιρς στη Δώρα Παντέλη:

Keywords
Τυχαία Θέματα