Ποιες θα είναι οι πιο ισχυρές οικονομίες στον κόσμο μέχρι το 2050

Μέχρι το 2050, ο κόσμος θα έχει αλλάξει δραστικά, και το οικονομικό και το χρηματοπιστωτικό τοπίο δεν θα αποτελέσει εξαίρεση. Οι μέχρι πρότινος κορυφαίες οικονομίες του πλανήτη, όπως οι ΗΠΑ και η Γερμανία, έχουν υποχωρήσει σημαντικά στην κατάταξη και τις θέσεις τους έχουν κατακτήσει χώρες όπως οι Ινδία και Ινδονησία.

Την κατάταξη των 15 ισχυρότερων οικονομιών παρουσιάζει η ετήσια έκθεση της PricewaterhouseCoopers, η οποία βασίζεται σε μακροπρόθεσμες προβλέψεις για την οικονομική κατάσταση 32 συνολικά χωρών, με βάση

την προβλεπόμενη αύξηση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος τους με την ισοτιμία αγοραστικής τους δύναμης (PPP). Τα νούμερα είναι σε τρισ. δολάρια ΗΠΑ και σε σταθερές τιμές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα διπλασιαστεί ο ρυθμός ανάπτυξης των αναδυόμενων οικονομιών (Κίνα, Ινδία, Βραζιλία, Ινδονησία, Μεξικό, Ρωσία και Τουρκία) έναντι των προηγμένων οικονομιών (ΗΠΑ, Καναδάς, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Ιαπωνία).

Δείτε παρακάτω ποιες χώρες συμπληρώνουν τη λίστα με τις πιο ισχυρές οικονομίες του κόσμου, καθώς και ποια θα είναι η ισοτιμία της αγοραστικής τους δύναμης τα επόμενα χρόνια έως το 2050.


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα