Πέρασαν οι Ισπανοί... Η Μάλμε πρόκριση θρίλερ στην Τουρκία!

Δέκα ακόμη ομάδες σφράγισαν την πρόκριση στην φάση των 32 του Europa League. Οι Βιγιαρεάλ, Ραπίντ Βιέννης, Λάτσιο, Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Γκενκ, Μάλμε, Σεβίλλη, Κράσνονταρ, Ντινάμο Κιέβου και Ρεν θα είναι στην κλήρωση για την επόμενη φάση!

7ος ΟΜΙΛΟΣ

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ - ΣΠΑΡΤΑΚ ΜΟΣΧ. 2-0
H Βιγιαρεάλ σκόραρε γρήγορα και στα δύο ημίχρονα! Νίκησε εύκολα την Σπαρτάκ Μόσχας με 2-0 και πήρε την πρόκριση αλλά και την πρώτη θέση στον έβδομο όμιλο! Τα γκολ
των Ισπανών πέτυχαν οι Τσουκβέζε (11') και Τοκό-Εκαμπί (48')! Λίγο πριν το τέλος αποβλήθηκε για τους Ισπανούς ο Χάουμε Κόστα αλλά δεν άλλαξε κάτι στο ματς!

ΡΑΠΙΝΤ ΒΙΕΝΝΗΣ - ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ 1-0
Στο άλλο ματς οι Ρέιντζερς του Στίβεν Τζέραρντ έπρεπε να νικήσουν στην Βιέννη για να προκριθούν! Πίεσαν, είχαν δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο με τον Γκόλντσον! Όταν αποφάσισαν να πάρουν μεγαλύτερο ρίσκο δέχτηκαν το γκολ που τους άφησε εκτός διοργάνωσης. Το τελικό 1-0 σημείωσε ο Λιούμπιτσιτς για την Ραπίντ που παραπαίει στο Αυστριακό πρωτάθλημα αλλά προκρίνεται στους 32 του Europa League!

8ος ΟΜΙΛΟΣ

ΛΑΤΣΙΟ - ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡ. 1-2
Με εξασφαλισμένη τη δεύτερη θέση του όγδοου ομίλου και την πρόκριση στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ υποδέχτηκε την πρωτοπόρο Άιντραχτ η Λάτσιο στη Ρώμη. Η ομάδα του Ιντζάγκι άνοιξε το σκορ με τον Κορέα στο 56’ για να ισοφαρίσει με καταπληκτικό γκολ ο Γκατσίνοβιτς στο 65’ και να γυρίσει το ματς ο Χάλερ στο 71’, σε ματς με εξαιρετικό ρυθμό και τα τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο.

ΜΑΡΣΕΪΓ - ΑΠ. ΛΕΜΕΣΟΥ 1-3
Και οι δυο ομάδες που αναμετρήθηκαν για το φινάλε του όγδοου ομίλου στη Μασσαλία ήταν εκτός φάσης των 32 του Γιουρόπα Λιγκ. Βαθμολογικά αδιάφορη αναμέτρηση, με τον Γκαρσιά να παίζει χωρίς κλασικό εννιάρι, με Ζερμέν στον πάγκο και Μήτρογλου εκτός αποστολής. Ο Απόλλων άνοιξε το σκορ στο 8’ με τον Μάγκλιτσα, η Μαρσέιγ ισοφάρισε με τον Τοβέν στο 11’, αν και με αριθμητικό μειονέκτημα στο ματς, λόγω αποβολής του Καμαρά στο 8’, για να γίνει στο ημίωρο το 1-2 με το δεύτερο γκολ του Μάγκλιτσα στο ματς. 1-3 στο 56’ ο Στυλιανού για να καταδειχθεί σε ένα ακόμη ματς η αμυντική γύμνια της Μαρσέιγ, η οποία τελείωσε το ματς με 9 παίκτες λόγω αποβολής στο 93' του Οκάμπος.

9ος ΟΜΙΛΟΣ

ΓΚΕΝΚ - ΣΑΡΠΣΜΠΟΡΓΚ 4-0
Στο παιχνίδι στο Βέλγιο, η Γκενκ έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις της, απέναντι στη νορβηγική, Σπάρτα Σάρπσμποργκ που μόνο με νίκη είχε ελπίδες πρόκρισης. Μόλις στο 3’ ο Γκανό έκανε το 1-0 και δύο λεπτά αργότερα, στο 5’, ο Πέιντσιλ έκανε το 2-0. Στο 25’ ο Πέιντσιλ είχε δοκάρι. Το 2-0 ήταν και το σκορ ημιχρόνου καθώς στο 27’ ο Μόρτενσεν έχασε μεγάλη ευκαιρία για τη νορβηγική ομάδα. Στο 64’ ο Μπερζ (από ασίστ του Γκανό) έκανε το 3-0 και στο 67’ ο Αϊντού το 4-0. Οι Βέλγοι πήραν την πρόκριση!

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ - ΜΑΛΜΕ 0-1
Με γκολ του Αντονσον (51’) η Μάλμε πήρε σπουδαία νίκη (0-1) και πρόκριση στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στην Μπεσίκτας. Η τουρκική ομάδα έχασε ευκαιρίες στο πρώτο μέρος (κατοχή σε αυτό το διάστημα 65%-35%) με τα δοκάρια του Νέσιπ και Βάγκνερ Λοβ, η Μάλμε κράτησε και στο β’ μέρος πήρε το γκολ που της έδωσε την πρόκριση. Από το 65’ και μετά, το έργο της Μπεσίκτας έγινε ακόμη πιο δύσκολο λόγω της αποβολής του Κουαρέσμα. Στο 88’ ο Λάριν (για την Μπεσίκτας) έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 1-1 που θα έδινε την πρόκριση και στις καθυστερήσεις ο Κρίστιανσεν (για τη Μάλμε) έχασε και αυτός σημαντική ευκαιρία.

10ος ΟΜΙΛΟΣ

ΣΕΒΙΛΛΗ - ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ 3-0
Η Σεβίλλη έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις της στην αναμέτρηση με την Κράσνονταρ! Στο δεκάλεπτο πέτυχε δύο γκολ με τον Μπεν Γεντέρ και από νωρίς πήρε προβάδισμα πρόκρισης! Το τρίτο γκολ τελείωσε την υπόθεση πρόκριση για τους Ισπανούς. Το πέτυχε ο Μπανέγα με πέναλτι στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου σε μια φάση όπου αποβλήθηκε και ο Ραμίρες των φιλοξενούμενων! Η Σεβίλλη νίκησε 3-0 την Κράσνονταρ

ΑΚΧΙΣΑΡ - ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ 0-0
Πρόκριση για τους Ισπανούς αλλά πρόκριση και για τους Ρώσους! Η Σταντάρ Λιέγης δεν κατάφερε να νικήσει στην Τουρκία την Ακχισάρ και η ισοπαλία έδωσε την πρόκριση στην Κράσνονταρ! Οι Βέλγοι έκαναν ότι τα πάντα για να πετύχουν το γκολ πρόκρισης αλλά ήταν εξαιρετικά άστοχοι στην τελική προσπάθεια! Οι Τούρκοι έπαιξαν σφιχτή άμυνα ως το τέλος και αν και δεν είχαν κίνητρο πήραν σημαντικό βαθμό!

11ος ΟΜΙΛΟΣ

ΡΕΝ - ΑΣΤΑΝΑ 2-0
Τη νίκη για να προσπεράσει την Αστάνα έψαξε η Ρεν εντός έδρας στο φινάλε του 11ου ομίλου και τα κατάφερε στο δεύτερο μέρος. Η ομάδα του Ζουλιέν Στεφάν είχε τον πλήρη έλεγχο στο παιχνίδι, έχασε πέναλτι με τον Μπουριγκό και στην επαναφορά μετά το σουτ στο δοκάρι ο Σαρ έκανε το 1-0. Το 2-0 σφραγίζει την πρόκριση της Ρεν με πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Σαρ στο 73’. Εξαιρετικό δεύτερο μέρος για την ομάδα του Στεφάν και 3η νίκη σερί με σκορ 2-0!

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ - ΓΙΑΜΠΛΟΝΕΤΣ 0-1
Ως πρώτη του ομίλου υποδέχτηκε για τον 11ο όμιλο την ουραγό και βαθμολογικά αδιάφορη Γιάμπλονετς η Ντινάμο στο Κίεβο. Η φιλοξενούμενη προηγήθηκε στο 10’ με τον Ντολεζάλ και είχε ευκαιρίες και για δεύτερο γκολ, όπως και η Ντινάμο κυρίως στο δεύτερο μέρος. Νίκη γοήτρου για την Γιάμπλονετς στο Κίεβο και ήητα χωρίς κόστος για τη γηπεδούχο.
Keywords
Τυχαία Θέματα