Παρουσίαση: Ο Δράκος του Πάγου του George R.R.Martin

Δράκοι... για παιδιά.

Ο δράκος του πάγου ήταν πλάσμα θρυλικό που προκαλούσε δέος, αφού κανείς δεν είχε καταφέρει ποτέ να δαμάσει το είδος του. Σαν πετούσε στους ουρανούς, άφηνε πίσω ερήμωση, κρύο, παγωμένη γη. Η Αντάρα όμως δε φοβόταν, αφού ήταν παιδί του χειμώνα, γεννημένη στον χειρότερο παγετό που ακόμα και οι γηραιότεροι μπορούσαν να θυμηθούν. Δεν ήξερε πότε είχε δει για πρώτη φορά τον δράκο του πάγου. Έμοιαζε να υπάρχει από πάντα στη ζωή της. Τον έβλεπε φευγαλέα, από μακριά, καθώς έπαιζε στο παγωμένο χιόνι για ώρα πολλή, ακόμα κι όταν

τα υπόλοιπα παιδιά είχαν τρέξει να βρουν λίγη ζεστασιά. Στα τέσσερά της τον άγγιξε για πρώτη φορά και στα πέντε της ανέβηκε στην πλατιά, παγερή ράχη του. Ύστερα, στα εφτά της, μια ήσυχη μέρα του καλοκαιριού, δράκοι της φωτιάς από τον Βορρά όρμησαν στον οικισμό όπου βρισκόταν το σπίτι της. Και η Αντάρα έπρεπε να επιλέξει ανάμεσα στον δράκο του πάγου και την οικογένεια που την αγαπούσε.

O George R.R.Martin, γνωστός για τις σκοτεινές, βίαιες και ανατριχιαστικές ιστορίες του βάζει για λίγο κάτω τα "μαχαίρια" με το "Ο Δράκος του Πάγου", ένα μαγευτικό παραμύθι φαντασίας που τονίζει τη διαφορετικότητα, τη φιλία και τη δύναμη της οικογένειας. Ο Martin μας ταξιδεύει σε έναν κόσμο όπου τους χειμώνες κάνει την εμφάνιση του ο τρομακτικός δράκος του πάγου. Η μικρή Αντάρα όμως, που λατρεύει τον χειμώνα και ήταν πάντα διαφορετική, δεν τον φοβάται κι αντίθετα γίνεται φίλη του. Καθώς ο κόσμος της έρχεται πάνω κάτω με την άφιξη του πολέμου στο χωριό της, έρχεται η στιγμή να δοκιμαστεί η φιλία της και η αγάπη για την οικογένεια της.

Δράκος του Πάγου" είναι κατάλληλο για την είσοδο μικρών παιδιών στον κόσμο της επικής φαντασίας. Παρόλο που περιλαμβάνει πόλεμο, λίγη βία και θανάτους είναι δοσμένα με τόσο έμμεσο ή ήπιο τρόπο, που αντί να τρομοκρατήσουν διδάσκουν το πόσο σημαντικό είναι να αποδέχεσαι τον εαυτό σου, να μην φοβάσαι να ανοιχτείς αλλά και να μην ξεχνάς τις ρίζες σου, καθώς η απώλεια, ο φόβος και ο πόνος όσο δυνατός κι αν είσαι πάντα είναι ελαφρύτερα όταν έχεις κοντά σου κάποιον δικό σου. Είτε είστε ενήλικας που αγαπάτε τις ιστορίες φαντασίας, είτε θέλετε να εισάγεται κάποιο παιδί σε αυτόν τον κόσμο είναι μια εξαιρετική προσθήκη στον κόσμο των παραμυθιών, και αρκετά εύκολο στο ανάγνωσμα.

Η ιστορία, που στα ελληνικά κυκλοφορεί σε hardback έκδοση από τις εκδόσεις Μεταίχμιο στα περίπου 8 ευρώ, διακοσμείται από ασπρόμαυρα σχέδια του Luis Royo, που κάνουν το παγερό χειμώνα και τους πανέμορφους δράκους ακόμα πιο ζωντανούς.


Για την παρουσίαση μας δόθηκε αντίτυπο από τις εκδόσεις.

Η Γεράκου Γιώτα είναι director του IGN Greece και μπορείτε να την βρείτε στο Facebook ή στο Instagram να σπαμμάρει βιβλία.

IGN GreeceΟ θάνατος του Gandalf σημάδεψε την απόφαση των πολλών θανάτων στο Game of ThronesΠαρουσίαση: Timeless του Armand BaltazarΠαρουσίαση: Στον οίκο του σκουληκιού από τον George R.R.Martin

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα