ΠΑΟΚ: Καγκάβα για όλους και για όλα

ΠΑΟΚ: Καγκάβα για όλους και για όλαkmpotsΠέμ, 02/25/2021 - 17:51 Ο Σίντζι Καγκάβα παραμένει στο επίκεντρο της δημοσιότητας για τους συμπατριώτες του, πολλώ δε περισσότερο από τη στιγμή που επανήλθε στην αγωνιστική δράση μέσα από τη συμφωνία του με τον ΠΑΟΚ

Έτσι, τα γιαπωνέζικα ΜΜΕ

δε χάνουν την ευκαιρία να τον "κυνηγούν" για μια συνέντευξη, όπως συνέβη και στην προκειμένη περίπτωση. Ο 32χρονος Ιάπωνας μεσοεπιθετικός μίλησε για όλα όσα έχουν συμβεί πρόσφατα στην καριέρα του, ξεκινώντας από τα της προηγούμενης ομάδας του Σαραγόσα, το ενδιαφέρον των ομάδων που θέλησαν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους, τον ΠΑΟΚ, τις φήμες περί επιστροφής του στην πατρίδα του και το μέλλον του. 

Την αρχή έκανε αναφερόμενος στην παρουσία του στην ισπανική ομάδα: «Σκόπευα να πολεμήσω για τη Σαραγόσα, έστω για μισό χρόνο, μέχρι την επόμενη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Δεν ήθελα να αποχωρήσω σαν ελεύθερος. Ήταν δύσκολο. Δεν είναι το ίδιο με το να αποχωρείς από μια ομάδα με την ολοκλήρωση του συμβολαίου σου. Είχα την αίσθηση ότι δεν θα έφευγα από την ομάδα έτσι... Ωστόσο αυτό έγινε ίσως επειδή στην Ισπανία υπάρχουν αυστηροί κανονισμοί αναφορικά με την χρησιμοποίηση μη κοινοτικών ποδοσφαιριστών». 

Για το ενδιαφέρον ομάδων που προσέλκυσε μένοντας ελεύθερος: «Από τότε ήρθα σε επαφή με αρκετές ομάδες, κυρίως από την Ισπανία. Μερικοί σύλλογοι προσέγγισαν τον ατζέντη μου από τον Νοέμβριο, για να δουν αν θα μπορούσα να παρω μεταγραφή σε εκείνους». 

Για την πληροφορία σύμφωνα με την οποία εξετάζει "ζεστά" το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Ιαπωνία με αφορμή το ενδιαφέρον ομάδας: «Δε σκέφτομαι να επιστρέψω στην Ιαπωνία σε καμία περίπτωση. Είμαι ευγνώμων στη χώρα αλλά θέλω να συνεχίσω να αγωνίζομαι στην Ευρώπη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μεγαλώνω αλλά είμαι πεπεισμένος ότι μπορώ να παλέψω και να αγωνιστώ στο υψηλότερο επίπεδο, για να επιστρέψω στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Αντλώ έμπνευση από ποδοσφαιριστές της ηλικίας μου, όπως ο Σίντζι Οκαζάκι. Έχουμε αγωνιστεί μαζί για αρκετά χρόνια στην Εθνική Ιαπωνίας. Ο Οκαζάκι ήρθε στην Ισπανία στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν και κατάφερε να πάρει την άνοδο με τη φανέλα της Ουέσκα. Σέβομαι τα όσα πέτυχε, αν αναλογιστεί κανείς ότι σκόραρε και δώδεκα φορές».

Για το αν πέρασε δύσκολα στο διάστημα που έμεινε χωρίς ομάδας σ' επίπεδο ψυχολογίας: «Δεν το σκέφτηκα έτσι γιατί ήταν περίοδος κορωνοϊού. Όταν έζησα τον κορωνοϊό στην Ισπανία τον περασμένο Μάρτιο, έκανα για περίπου εννέα εβδομάδες προπονήσεις στο σπίτι. Οπότε μπορώ και διαχειρίζομαι αυτή την κατάσταση, ακόμη κι αν προπονούμαι μόνος μου. Όταν βρέθηκα χωρίς ομάδα, η μόνη διαφορά ήταν ότι μπορούσα να πηγαίνω στο γήπεδο όλη την ημέρα, όταν ήθελα».

Και συνέχισε: «Ίσως θα ήταν σκληρό αν ήξερα εκ των προτέρων πως θα μου πάρει 17 εβδομάδες για να αποφασίσω σε ποια ομάδα θα ανήκω. Πάντα σκεφτόμουν πως ο επόμενος σταθμός μου θα αποφασιστεί σε μερικές εβδομάδες και έτσι θα έπρεπε να προετοιμαστώ σκληρά για να είμαι απόλυτα έτοιμος για την επόμενη πρόκληση. Και προπονούμουν σκληρά. Δεν ήμουν καθόλου απαισιόδοξος. Δεν υπάρχει κανείς άλλο πέρα από τον εαυτό σου για να σου βγάλει την καλύτερη εκδοχή σου».

Αναφορικά με τον ΠΑΟΚ σχολίασε και τη νέα ποδοσφαρική πραγματικότητα που βιώνει: «Φυσικά, κάνω τη δουλειά που ξέρω. Στη θέση του επιτελικού μέσου, πίσω από τον επιθετικό. Ωστόσο, στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, όταν ο αντίπαλος έχει συμπαγή άμυνα, εάν δεν υπάρχει συνεννόηση ως ομάδα στην επίθεση, είναι δύσκολο να τον κερδίσεις.  Θα ήταν ωραίο αν υπήρχαν πολλοί παίκτες στην ομάδα που θα μπορούσαν να παίξουν επιθετικά καλά, αλλά δεν νομίζω ότι είναι εύκολο να το ελπίζουμε. Είμαστε ακόμα στην αρχή και πιστεύω ότι θα αρχίσουμε σιγά σιγά να βρισκόμαστε στο γήπεδο. Αυτό έχει να κάνει περισσότερο με την επίθεση, αλλά και στην άμυνα είμαι καλός. Θέλω πολύ να βοηθάω όσο περισσότερο γίνεται την ομάδα και γι' αυτό μιλάω καθημερινά με τον προπονητή».

Για τις εντυπώσεις του από τον τεχνικό της ομάδας, Πάμπλο Γκαρσία: «Μίλησα με τον προπονητή αρκετά και κατάλαβα ότι με ήθελε στην ομάδα. Είναι ένας προπονητής που ζητάει από τους ποδοσφαιριστές να παλεύουν και στην επίθεση και στην άμυνα και να αλλάζουν συνεχώς θέσεις στο γήπεδο. Είναι από την Ουρουγουάη κι έχει το στοιχείο του μαχητή».

Για την πορεία της ομάδας στη φετινή σεζόν: «Στο πρωτάθλημα υπάρχει σοβαρή απόσταση, αλλά θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να κατακτήσουμε το Κύπελλο και να βγούμε στην Ευρώπη. Δε με ενδιαφέρουν τα νούμερα πλέον, αλλά το να είμαι καλύτερος μέρα με τη μέρα. Αν έχεις αυτό στο μυαλό σου, τότε θα έρθουν και τα νούμερα και τα αποτελέσματα. Έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και πιστεύω ότι θα δείξω το καλό μου πρόσωπο».

Κι ολοκλήρωσε με αναφορά στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του και τις σκέψεις του σχετικά: «Σίγουρα η Εθνική υπάρχει στο μυαλό μου. Πιστεύω ότι μπορώ να επιστρέψω κι εκεί».

 

ΕΛΛΑΔΑ - Super League 1 - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΟΚ - Ποδόσφαιρο Off Off Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ #superleague #paokfc ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ O 32χρονος Ιάπωνας μεσοεπιθετικός του "Δικεφάλου" έδωσε αναλυτική συνέντευξη σε μέσο της πατρίδας του για το πρόσφατο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του με συγκεκριμένες αναφορές σε πρόσωπα και καταστάσεις Article publish on Πέμ, 02/25/2021 - 17:51 Article hide updated date Off Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα