Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Ένα μεγάλο ερωτηματικό η Ισπανία

Η Ισπανία είναι πολύ νέα για να καταφέρει να κερδίσει το μεγαλύτερο έπαθλο του ποδοσφαίρου και να σηκώσει ένα σημαντικό τρόπαιο για πρώτη φορά από το 2012. Ο Πέδρι είναι 19 ετών και έχει ήδη καθιερωθεί με την εθνική ομάδα, ο Γκάβι 18 ετών, μάλιστα πριν από λίγο καιρό έγινε ο νεότερος παίκτης που έκανε ντεμπούτο και σκόραρε με τους “La Roja” στα 17, και πρόσφατα κέρδισε το “Kopa Trophy” για τον καλύτερο παίκτη κάτω των 21 ετών, ένα βραβείο που κέρδισε ο Πέδρι την προηγούμενη σεζόν.

Ο Γουίλιαμς έκλεισε

τα 20 τον Ιούλιο και κέρδισε γρήγορα χώρο στην ομάδα, αφού εντυπωσίασε στους δύο πρώτους αγώνες του, πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο. Υπάρχουν επίσης οι 19χρονοι Γέρεμι Πίνο και Άνσου Φάτι. Σχεδόν η μισή ομάδα της Ισπανίας στο Κατάρ πρόκειται να έχει μέσο όρο ηλικίας, κάτω των 25 ετών.

«Οι νεαροί έχουν απίστευτο ταλέντο και μπορούν να προσθέσουν πολλά στην ομάδα», δήλωσε ο 30χρονος επιθετικός Πάμπλο Σαράμπια στο Associated Press.
Ο προπονητής της Ισπανίας, Λουίς Ενρίκε, πηγαίνοντας στο πρώτο του Παγκόσμιο Κύπελλο με την ομάδα, δεν διστάζει να καλέσει νέους, αλλά θα το εξισορροπήσει με την εμπειρία παικτών όπως ο Σέρχιο Μπουσκέτς, ο Θέζαρ Αθπιλικουέτα, ο Κόκε, ο Ντάνι Καρβαχάλ και ο Τζόρντι Άλμπα, όλοι τους είναι 30 ετών και άνω.

¡¡PISAMOS EL CÉSPED!!

El autocar de la delegación española ya está en el escenario del partido.

¡¡Poco más de media hora para el arranque!! ¡¡Vamos, @SEFutbol!! #VamosEspaña | #Catar2022 pic.twitter.com/11YPyYQ390

— Selección Española de Fútbol (@SEFutbol) November 17, 2022

«Έχουμε μια ομάδα νέων και μερικούς βετεράνους που πιστεύουμε ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν οποιονδήποτε αντίπαλο», είπε ο Λουίς Ενρίκε.
Η Ισπανία δεν έχει κατακτήσει έναν τίτλο, μετά από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2012, αλλά τα πήγε καλά πρόσφατα φτάνοντας στα ημιτελικά του Euro 2020 και στον τελικό του περυσινού Nations League, χάνοντας από την Ιταλία και τη Γαλλία, αντίστοιχα.

Η ομάδα θα μπει στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο ενισχυμένη, μετά από τη νίκη στην Πορτογαλία στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Nations League, με αποτέλεσμα να πάρει την πρωτιά και να προκριθεί στο Final Four της διοργάνωσης, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα