Ουζουνίδης : «Όλη μας η προσοχή στο ντέρμπι της Κυριακής» (video)

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν κρύφτηκε πίσω από τις λέξεις. Ούτε καν πίσω από την πεπατημένη ποδοσφαιρική «διπλωματία» ενός προπονητή μεγάλης ομάδας η οποία περιμένει μια άλλη μεγάλη ομάδα σε ματς – ντέρμπι!

Παραδέχθηκε ότι όλη προσοχή της ομάδας του είναι εδώ και μέρες, στο ματς με τον Ολυμπιακό. Εξήγησε την βαθμολογική, πρωτίστως, και ψυχολογική χρησιμότητα της νίκης για την ΑΕΚ, εκθείασε τον αντίπαλό του, τονίζοντας
πως περιμένει τις θετικές αντιδράσεις της ομάδας του καθώς αυτή θα παίξει εντός έδρας και μπροστά στο κοινό της!
«Η αλήθεια είναι πως βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή του πρωταθλήματος, όμως η κλήρωση έφερε τα ντέρμπι νωρίς και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να φέρουμε εις πέρας την αποστολή μας για να μην μείνουμε πίσω. Παίζουμε στο σπίτι μας, μπροστά στο κοινό μας και οφείλουμε να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό..» είπε μιλώντας για τις σκέψεις της ΑΕΚ ενόψει του ντέρμπι της Κυριακής. Ποιες σκέψεις, δηλαδή, που όλη η σκέψη είναι εκεί! Όχι σήμερα, αλλά εδώ και πολλές μέρες!
«Όλη μας η σκέψη μας είναι σε αυτό το ντέρμπι. Μέρες τώρα. Τα αφήνουμε όλα πίσω, ότι κι αν συνέβη. Σκεφτόμαστε μονάχα το ματς με τον Ολυμπιακό..» τόνισε αποκαλύπτοντας το δόγμα της ομάδας του.

«Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα καινούργια! Θέλει να δείξει καλά πράγματα κι εμένα μου αρέσει αυτό που βλέπω! Αγωνίζονται σωστά όπως κι έναν και την περασμένη Κυριακή σε ένα ντέρμπι όπου πιστεύω ότι θα μπορούσαν να είχαν κερδίσει!»

Μένοντας στον αντίπαλο της Κυριακής ο τεχνικός της ΑΕΚ δικαιολόγησε ένα μεγάλο βαθμό το ανακάτεμα της «τράπουλας» στο ρόστερ – στην καθομιλουμένη λέγεται rotation – περιμένοντας μια αξιόμαχη ομάδα απέναντί του:

«Είναι φυσιολογικό να το κάνει αυτό στο ματς του Μιλάνου. Εμείς παίξαμε Τρίτη και οι αντίπαλοί μας την Πέμπτη. Προσπαθούν να αναπτυχθούν σωστά. Υπάρχουν παίκτες οι οποίοι μπορούν να κάνουν τη διαφορά, στον Ολυμπιακό όπως υπάρχουν αντίστοιχο παίκτες στην ΑΕΚ! Αυτό που βλέπω εγώ είναι πως τόσο η ομάδα μου όσο και ο Ολυμπιακός προσπαθούμε να αναπτυχθούμε σωστά..»

Ο προπονητής της Ένωσης μιλώντας στα κανάλια Novasports αναφέρθηκε στα νέα δεδομένα της ομάδας του όπως αυτά προκύπτουν ενόψει της μεγάλης Κυριακάτικης δοκιμασίας :

«Επιστρέφει ο Λιβάγια. Όλα τα υπόλοιπα είναι περίπου τα ίδια (προφανώς όπως επαληθεύονται κι από το ιατρικό Δελτίο). Εμείς ψάχνουμε για το καλύτερο. Στην παρούσα φάση αυτό έχει να κάνει με τις ισορροπίες στο κομμάτι της άμυνας. Εκεί όπου πρέπει να ανταποκριθούμε σωστά όταν χάνουμε τη μπάλα. Στην Ελλάδα δεν φαίνεται αυτό, όμως στην Ευρώπη όπου υπάρχει έντονη διαφορά ποιότητας αυτό είναι αισθητό. Τον είδαμε και στο ματς με την Μπενφίκα! Εκεί επίσης είδαμε ότι υπάρχει ένα θέμα, στις αμυντικές μας αντιδράσεις, σε ότι έχει να κάνει με τις στημένες φάσεις! Όλα αυτά τα δουλεύουμε και εκτιμώ πως σύντομα θα έχουμε θετικά αποτελέσματα. Η αμυντική ισορροπία είναι σημαντικό κομμάτι..» είπε ο Μαρίνος Ουζουνίδης μιλώντας στoυ Γιώργο Βασιλείου και Ηλία Βλάχο.
Keywords
Τυχαία Θέματα