Ουαλία – Πολωνία 0-1: Νίκη παραμονής με Σφιντέρσκι – υποβιβασμός για Ουαλία (hls)

Ουαλία και Πολωνία ήθελαν μόνο τη νίκη στην έκτη και τελευταία αγωνιστική του UEFA Nations League, για το Group 4, ώστε να εξασφαλίσουν την παραμονή στην κατηγορία.

Δείτε εδώ τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης

Η ομάδα του Μίχνιεβιτς, παρατάχθηκε σωστά στον αγωνιστικό χώρο, δεν απειλήθηκε στο πρώτο ημίχρονο από την Ουαλία και το γκολ

του Σφιντέρσκι, της έδωσε το πολυπόθητο αποτέλεσμα.

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

Η Ουαλία παρατάχθηκε με 4-4-2 με Ρόμπερτς, Ροντόν, Καμπάνγκο και Νόρινγκτον-Ντέιβις στην άμυνα, Τζέιμς, Μορέλ, Λέβιτ, Γουίλιαμς στο κέντρο και Μπειλ-Τζόνσον το επιθετικό δίδυμο.

Η Πολωνία ξεκίνησε με 3-4-3, με Κίβιορ, Γκλικ και Μπέντναρεκ στην άμυνα, Ζαλέβσκι, Ζουρκόφσκι, Κριχόβιακ, Μπερεζίνσκι, στο κέντρο και Σφιντέρσκι, Ζιελίνσκι, Λεβαντόφσκι στην επίθεση. Για τον επιθετικό της Μπαρτσελόνα, ήταν το 134ο ματς με την Εθνική ομάδα!

ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

Αμφότερες ομάδες ξεκίνησαν με διάθεση την αναμέτρηση, θέλοντας να πετύχουν γρήγορο γκολ. Ωστόσο αμυντικά και οι δύο έδειξαν καλά δείγματα και τουλάχιστον για 20 λεπτά, δεν υπήρξε, αξιοσημείωτη φάση. Στο 19 ο Ζιελίνσκι έβγαλε καλή μπαλιά για τον Ζιρκόφσκι στον άξονα, ήταν ουσιαστικά μόνος του απέναντι στον αντίπαλο πορτιέρε, όμως παραπάτησε και έδωσε την ευκαιρία στους αμυντικούς της Ουαλίας να προλάβουν τη μπάλα και να σώσουν τον κίνδυνο.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς, ήρθε για την Πολωνία. Στο 25 ο Ζιελίνσκι εκτέλεσε το φάουλ και ο Λεβαντόφσκι με κεφαλιά τέσταρε τα αντανακλαστικά του Χένεσεϊ.

Στο 31 ο Τζέιμς άγγιξε το γκολ! Ο παίκτης της Ουαλίας έκανε καταπληκτική κούρσα από τ΄αριστερά, αλλά νικήθηκε σε δύο προσπάθειες από τον Σέζνι! Στο 39, ο Μπέιλ από το ύψος της περιοχής έκανε πλασέ αλλά ο Σέζνι μάζεψε σταθερά!

Μερικά δευτερόλεπτα αργότερα ο Χένεσεϊ, κάνοντας κακό κοντρόλ, λίγο έλλειψε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, όμως με διπλή προσπάθεια κατάφερε ν΄απομακρύνει! Ο Ζιελίνσκι στο 40, έπιασε καλό, δυνατό σουτ, με τον Ουαλό πορτιέρε να μαζεύει σταθερά.

Η Ουαλία, ένα λεπτό αργότερα πλησίασε στο γκολ!Ο Τζόνσον έκανε σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στα πόδια του Τζέιμς και πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Σέζνι που δεν μπορούσε ν΄αντιδράσει.

ΛΥΣΗ ΜΕ ΣΒΙΝΤΕΡΣΚΙ

Στο δεύτερο ημίχρονο, στο 51, οι Ουαλοί διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, σε μαρκάρισμα του Γκλικ στον Τζέιμς με τον διαιτητή να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στο 58 η Πολωνία βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα!

Ο Κίβιορ βρήκε τον Λεβαντόφσκι, αυτός πανέξυπνα με τη μια βρήκε τον Σφιντέρσκι και αυτός νίκησε τον Χένεσεϊ για το 1-0!

Ο Πέιτζ άλλαξε το σύστημα του προκειμένου η Ουαλία να γίνει πιο επιθετική και να ψάξει την ανατροπή. Ο προπονητής των γηπεδούχων έβγαλε αμυντικό, τον Νόρινγκτον Πέιτζ, βάζοντας επιθετικό, τον Μουρ, κάνοντας ουσιαστικά την διάταξη 3-4-3. Στο 60, ο Τζόνσον από τα δεξιά έκανε καλό σουτ με τον Σέζνι να παραχωρεί με δυσκολία το κόρνερ!

Απίθανη ευκαιρία για την Ουαλία στο 77ο λεπτό! Ο Τζέιμς έκανε σέντρα από τ΄αριστερά με τη μπάλα να παίρνει φάλτσο και ο Σέζνι με τα δάχτυλα κατάφερε να την διώξει σε κόρνερ!

Στο 85 ο Τζέιμς και στο 86 ο Κόλγουιλ, απείλησαν με σουτ τον Σέζνι, με τον Πολωνό πορτιέρε να μαζεύει σταθερά και στις δύο περιπτώσεις.

Στις καθυστερήσεις η Ουαλία έχασε την μεγαλύτερή της ευκαιρία με τον Μπέιλ! ο Τόμας έκανε τη σέντρα ο Μπέιλ πήρε την κεφαλιά με τη μπάλα να τραντάζει τ΄οριζόντιο δοκάρι!

Η Ουαλία πίεζε στα τελευταία λεπτά για το γκολ της ισοφάρισης, με την Πολωνία να δυσκολεύεται ν΄απομακρύνει σωστά τη μπάλα.

Ουαλία: Χένεσεϊ, Ρόμπερτς, Ροντόν, Καμπάνγκο, Νόρινγκτον-Ντέιβις(58΄Μουρ), Τζέιμς, Μόρελ, Λέβιτ(72΄Κόλγουιλ), Γουίλιαμς, Τζόνσον, Μπέιλ

Πολωνία: Σέζνι, Κίβιορ, Γκλικ, Μπεντνάρεκ, Ζαλέβσκι, Ζουρκόφσκι(83΄Σιμάνσκι Σεμπάστιαν), Κριχόβιακ, Μπερεζίνσκι(90΄Γκούμνι), Σφιντέρσκι(65΄Πίατεκ), Ζιελίνσκι, Λεβαντόφσκι

Διαιτητής: Άντρις Τρεϊμάνις

Κίτρινη: Κριχόβιακ, Νόρινγκτον-Ντέιβις, Γουίλιαμς, Μπερεζίνσκι, Γκλικ, Τζόνσον, Μουρ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ – GROUP 4

ΓκολΒαθμοί1) Ολλανδία14-6162) Βέλγιο11-8103) Πολωνία6-1274) Ουαλία 6-111
Keywords
Τυχαία Θέματα