Όσα σκέφτεται ο Αναστασιάδης για την εντεκάδα

Η Εθνική ομάδα δίνει τον πιο σπουδαίο αγώνα των τελευταίων ετών απέναντι στην Ιταλία στο Ολυμπιακό Στάδιο το Σάββατο στις 21.45. Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χωρίς νέα προβλήματα μετά από αυτό του Δώνη και ο Άγγελος Αναστασιάδης καλείται να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ομάδα απέναντι στην "σκουάντρα ατζούρα".

Στο μυαλό του υπάρχουν διάφορες σκέψεις αναφορικά με το σύστημα και τα πρόσωπα που θα αγωνιστούν από την αρχή,
αλλά η τακτική θα είναι ίδια. Απόλυτη συγκέντρωση στο πρώτο κομμάτι του αγώνα, θωράκιση στα μετόπισθεν και "χτύπημα" στις αδυναμίες της ιταλικής άμυνας με τάχιστες μεταβάσεις. Ποιοι είναι λοιπόν οι κατάλληλλοι για να ανταποκριθούν σε αυτά;

Ακόμα και ο Άγγελος Αναστασιάδης δεν έχει κατασταλλάξει. Το πιο πιθανό είναι πως θα παρατάξει την ομάδα με τρία στόπερ. Σιόβας, Παπασταθόπουλος και Μανωλάς αναμένεται να είναι στο αρχικό σχήμα.

Μαυρίας ή Ζέκα δεξιά, Σταφυλίδης ή Κούτρης αριστερά

Ο έμπειρος τεχνικός προβκηματίζεται για τις δύο θέσεις στα άκρα, αλλά κυρίως για τη δεξιά πτέρυγα, διότι ανάλογα με το που θα αγωνιστεί ο Ζέκα θα κριθούν κι άλλες θέσεις στοο γήπεδο. Στα αριστερά Κούτρης ή Σταφυλίδης δεν αλλάζουν σε κάτι το πλάνο.

Σε σύστημα 3-6-1

Αν λοιπόν ο Ζέκα αγωνιστεί στο δεξί άκρο της άμυνας (μπακ-χαφ), τότε στην τριάδα των χαφ θα προστεθεί ο Μπουχαλάκης στους Κουρμπέλη και Σάμαρη. Ο Φορτούνης θα είναι μπροστά τους και ένας εκ των Μασούρα, Κουλούρη και Κολοβού θα πάρουν θέση στην επίθεση.

Αν ο Ζέκα παίξει στον άξονα με Κουρμπέλη και Σάμαρη, τότε μένει εκτός ο Μπουχαλάκης και ο Μαυρίας θα παίξει δεξί μπακ-χαφ (σενάριο πιο δύσκολο πάντως).

Σε σύστημα 3-5-2

Υπάρχει ακόμα η προοπτική να παίξει ο Ζέκα δεξιά ως μπακ χαφ και στους Κουρμπέλη, Σάμαρη να μην προστεθεί τρίτο χαφ, αλλά να παίξει ο Φορτούνης δεκάρι και να προστεθεί ένας επιθετικός. Δηλαδή να πάιξουν μπροστά Μασούρας-Κουλούρης (ή Κολοβός).

Φυσικά δεν αποκλείεται με βάση τα όσα έχει δει στις προπονήσεις ο έμπειρος τεχνικός να χρησιμοποιήσει κάποιον ποδοσφαιριστή που απέδωσε καλά. Από τη στιγμή που σε όλα τα διπλά οι παίκτες διάλεγαν τους συμπαίκτες του, συμπεράσματα βγαίνουν μόνο από κάποιες ασκήσεις τακτικής.

Η πιθανή εντεκάδα λοιπόν είναι η εξής:

Βλαχοδήμος (Πασχαλάκης), Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Μανωλάς, Ζέκα, Σταφυλίδης (Κούτρης), Κουρμπέλης, Σάμαρης, Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Μασούρας

Όπως και να' χει, όποιοι κι αν παίξουν αύριο, καλούνται να δώσουν ό,τι έχουν ώστε να καταφέρει η Εθνική να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα που θα την διατηρεί πολύ δυνατά στο παιχνίδι της πρόκρισης στο EURO 2020.
Keywords
Τυχαία Θέματα