Οριο για το Ευρωπαϊκό η Ντρισμπιώτη στα 20 χλμ. βάδην

Τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου εξασφάλισε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, καθώς κατάφερε να πιάσει το όριο πρόκρισης στα 20 χλμ. βάδην, σε αγώνα που έγινε στο Αλίτους της Λιθουανίας. Η αθλήτρια του Φωκιανού Καρδίτσας κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 1 ώρα 32:33, επίδοση πολύ καλύτερη από το όριο πρόκρισης (1ωρ.34:30).

Στον ίδιο αγώνα, ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (ΑΟ Μυκόνου), ο οποίος έχει εξασφαλίσει την
παρουσία του στο Βερολίνο, κατέλαβε την έκτη θέση στα 20αλμ. με 1ωρ.24:55. Στην ίδια απόσταση στους Άνδρες ο Κώστας Σταμέλος (Φίλιππος Βέροιας) πραγματοποίησε καλή εμφάνιση, αφού τερμάτισε σε 1 ώρα 37.10 και κατέλαβε την 14η θέση. Αντίθετα, ο Ζαχαρίας Τσαμουδάκης (Φωκιανός Καρδίτσας) εγκατέλειψε στο 15ο χιλιόμετρο, ενώ ο Γιάννης Βαΐτσης (ΓΑΣ Ιλισσός) ακυρώθηκε.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών καλή παρουσία πραγματοποίησε η Αγγελική Μακρή (ΑΕ Ολυμπιάς Πατρών), που ήταν πέμπτη με 1ωρ.42.18, την 8η η Αθανασία Βαΐτση (ΓΑΣ Ιλισσός) με 1ωρ.49.07 και την 9η η Ζωή Κόρκου (ΓΑΣ Ιλισσός) με 1ωρ.51.55. Στα μισά της διαδρομής εγκατάλειψε η Παναγιώτα Τσινοπούλου (Βέλος Π. Φαλήρου), ενώ τον αγώνα της σταμάτησε και η Ευσταθία Κουρκουτσάκη (ΓΑΣ Ιλισσός).

Στα 5χλμ. Κορασίδων η Δέσποινα Κελεμένη (Αθλοκίνηση Μυτ.) ήταν δεύτερη με 53.44, ενώ η Μαρία Σεφεριάδη (ΑΕ Ολυμπιάς Πατρών) εγκατέλειψε, ωστόσο θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία αύριο να κάνει κι άλλη κούρσα και να κυνηγήσει το όριο για το Γκιορ.

Στους αγώνες πήρε μέρος και ο βετεράνος Ησαΐας Τσίτογλου, που ήταν νικητής στα 10χλμ με 52.52.
Keywords
Τυχαία Θέματα