Ολυμπιακός: Όχι άλλα… δάκρυα, μόνο σαμπάνια για τους πρωταθλητές!

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” (20.00, NS Prime) σε ένα ματς – ορεκτικό της φιέστας που ακολουθεί. Η ομάδα του Πειραιά έκανε 47 τους τίτλους πρωταθλητή και μάλιστα ο δεύτερος ΠΑΟΚ έρχεται με διαφορά 19 βαθμών στο φαληρικό γήπεδο. Παρά τη μεγάλη διαφορά που

έχουν αποκτήσει οι “ερυθρόλευκοι”, το θέαμα που παρουσίασε η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς δεν έχει πείσει πολλούς. Οι λόγοι της αγωνιστικής αρρυθμίας είναι πολλοί, ωστόσο το κοινό διψάει για θέαμα και δεν έχει χώρο και χρόνο για δικαιολογίες.

Παρ’ όλα αυτά ο Ολυμπιακός διέθετε φέτος το κύριο συστατικό επιτυχίας για το συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Κυνισμό και συνέπεια. Με μια σειρά νικηφόρων παιχνιδιών σε κομβικά ματς, απέκτησε μια διαφορά που γκρέμισε τα όνειρα των κύριων διεκδικητών του τίτλου. Χωρίς φρεσκάδα, χωρίς ποδοσφαιρικές ιδέες, χωρίς νέα πρόσωπα, ο Ολυμπιακός φτάνει στον στόχο του. Ο Μαρτίνς στα τέσσερα χρόνια, μετράει τρία πρωταθλήματα και δείχνει πως μπορεί να τα καταφέρει με όλους τους τρόπους. Εκεί που πολλοί πιστεύουν πως ο κύκλος έχει κλείσει, ο Πορτογάλος αφήνει να εννοηθεί πως ανοίγει ένας καινούργιος.

Για μια ομάδα που πάλεψε πιο πολύ με τον εαυτό της για να κατακτήσει το πρωτάθλημα απαιτεί τον σεβασμό από τους φίλους της. Μπορεί τα 47 πρωταθλήματα να δημιουργούν μια ευχάριστη ρουτίνα για το κοινό των “Πειραιωτών”, ωστόσο κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει πως το παλμαρέ μιας ομάδας γιγαντώνεται μέσα και από κακές χρονιές. Η παντοδυναμία του Ολυμπιακού απ΄τα μέσα της δεκαετίας του ’90 καλά κρατεί, όμως κανένα τρόπαιο δεν πρέπει ν’ απαξιώνεται ή να θεωρείται δεδομένο. Οπότε καλή η κριτική, αλλά καλύτερη η φιέστα. Ακόμα και μετά από ατυχές αποτέλεσμα, οι παίκτες και οι προπονητές του Ολυμπιακού αξίζουν ζεστό χειροκρότημα!

Keywords
Τυχαία Θέματα