Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο απολογισμός των Ελλήνων (31/7)

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ προκρίθηκε στον τελικό των 50μ. ελεύθερο. Μάλιστα ο Έλληνας αθλητής ολοκλήρωσε την προσπάθεια του δεύτερος στη δεύτερη ημιτελική σειρά και τελικά πέρασε στην τελευταία φάση με τον τρίτο του χρόνο. Την Κυριακή (1/8, 04:30π.μ) ο Γκολομέεβ θα διεκδικήσει ένα μετάλλιο για τη χώρα μας.

Συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις η Εθνική ομάδα πόλο. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου επικράτησε με 28-5 επί της Νότιας Αφρικής, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής για τον Α’όμιλο του ολυμπιακού τουρνουά υδατοσφαίρισης.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρίσκεται στην πρώτη θέση μαζί με την Ιταλία. Τα ξημερώματα της Δευτέρας (2/8, 05:20π.μ) θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ και θα περιμένει να μάθει τον αντίπαλο της για το κρίσιμο προημιτελικό της Τετάρτης (4/8).

Ο Μίλτος Τεντόγλου προκρίθηκε στον τελικό του άλματος εις μήκος μόλις με την πρώτη προσπάθεια. Ο Έλληνας πρωταθλητής σημείωσε επίδοση 8,22μ και ελπίζει σε ένα Ολυμπιακό μετάλλιο ανεξάρτητα από το χρώμα. Μάλιστα ο αθλητής κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον προκριματικό πίσω από τον Κουβανό Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαριά, ο οποίος σημείωσε επίδοση 8,50μ.

Τυχερή η πρώτη συμμετοχή του Εμμανουήλ Καραλή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο 22χρονος άλτης σημείωσε επίδοση 5,75 μέτρα καταταγεί τέταρτος στο πρώτο προκριματικό γκρουπ και όγδοος στο σύνολο. Έτσι πήρε το “εισιτήριο” για τον τελικό.

Άτυχος ήταν ο Κώστας Φιλιππίδης με άλμα 5,50 μέτρα δεν κατάφερε να βρεθεί στο τελευταίο στάδιο και να διεκδικήσει ένα ολυμπιακό μετάλλιο. Στο β’ προκριματικό γκρουπ κατετάγη 12ος και συνολικά 22ος.

Παράλληλα εκτός από τον τελικό της δισκοβολίας έμεινε και η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου. Η επίδοση 59,18 μέτρα την οδήγησε στην έβδομη θέση και στην 19η συνολικά.

Αντίο στο Τόκιο είπε και η Ελισάβετ Πεσιρίδου, η αθλήτρια των 100μ. εμπόδιου. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μετείχε στην τρίτη προκριματική σειρά, ωστόσο τραυματίστηκε πριν το πρώτο εμπόδιο και εγκατέλειψε την προσπάθειά της.

Στο άθλημα της ιστιοπλοΐας ο Ιωάννης Μιτάκης παρέμεινε στην 11η θέση της γενικής κατάτξης Finn με 63 βαθμούς ποινής. Ο Έλληνας αθλητής στην 7η ιστιοδρομία τερμάτισε 11ος και στην 8η στην 8η θέση.

Ο Θοδωρής Ιακωβίδης ολοκλήρωσε την προσπάθεια του στην 11η θέση για την άρση βαρών. Ο Έλληνας πρωταθλητής μετείχε στο β΄ γκρουπ (κατετάγη τρίτος), στο πλαίσιο του οποίου σήκωσε 156 κιλά στο αρασέ, 182 κιλά στο ζετέ και 338 κιλά στο σύνολο.

Keywords
Τυχαία Θέματα