Όλοι οι μεγάλοι ζωγράφοι στην ίδια έκθεση

Τσαρούχης, Εγγονόπουλος, Μόραλης, Χατζηκυριάκος Γκίκας και πολλοί ακόμα σπουδαίοι έλληνες καλλιτέχνες, με πολύτιμα έργα ζωγραφικής από το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου, παρουσιάζονται στις αίθουσες του Ιδρύματος Θεοχαράκη στην Αθήνα.

Τη Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου στις 20.00 εγκαινιάζεται η έκθεση «Πολύτιμα έργα ζωγραφικής από το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου» με περισσότερα από ενενήντα σημαντικά έργα ελληνικής ζωγραφικής, κυρίως του 20ου αιώνα.


Μετά την πραγματοποίηση της παρουσίασης των

κορυφαίων συλλογών Ευάγγελου Αβέρωφ, Γιώργου Ι. Κατσίγρα, Αλίκης και Νέστορα Τέλλογλου, των ομώνυμων Πινακοθηκών και Μουσείων, τώρα στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη παρουσιάζεται η λαμπρή συλλογή του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου.


Γιάννης Γαΐτης, Παρέλαση, 1974, Λάδι σε Μουσαμά

Οι συλλογές αυτές από το Μέτσοβο, τη Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη και τη Ρόδο συνέβαλαν άμεσα στη στερέωση της φυσιογνωμίας της Νεοελληνικής τέχνης και ενδυνάμωσαν την αίσθηση μας ότι η τέχνη είναι απέραντη. Επίσης, ότι το όραμα των ιδρυτών τους έχει γίνει πλέον και δικό μας αφού οι συλλογές ανήκουν στο κοινωνικό σύνολο και κατ’ επέκταση αυτό θα ισχύει για πάντα.


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα