ΟΦΗ-ΑΕΚ 3-3: Ανατροπή ο ΟΦΗ, “αυτοκτόνησε” η ΑΕΚ (hls)

Επιβλητική εμφάνιση της ΑΕΚ για 75 λεπτά στο “Γεντί Κουλέ“, όπου προηγήθηκε με 3-0 ακόμα και αν αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 36′, όμως ο ΟΦΗ στο τελευταίο τέταρτο έβγαλε αντίδραση και με τρία γκολ (2 του Νέιρα) έκανε το 0-3, 3-3!

Μετά την αλλαγή του Τσούμπερ η ΑΕΚ

κατέρρευσε αγωνιστικά, δίνοντας πολλά δικαιώματα στον ΟΦΗ και στο φινάλε το πλήρωσε ακριβά.

Πολλά παράπονα από την ΑΕΚ, η οποία σε ενημέρωσή της αναφέρεται στην άσχημη φιλοξενία του ΟΦΗ, την αποβολή του Γκαρσία από τον Φωτιά, την κόκκινη που δεν δόθηκε στον Καμάου για χτύπημα στο πρόσωπο του Χατζισαφί με το πόδι και το επιθετικό φάουλ που γίνεται στον Βράνιες στη φάση του 1-3.

Τα πλάνα των προπονητών

Με 4-3-3 παρέταξε τον ΟΦΗ ο Νίκος Νιόπλιας βάζοντας στην εστία τον Επασί, δεξιά τον Βούρο, αριστερά τον Κοροβέση και στόπερ τους Διαμαντή, Πασαλίδη. Ντε Γκούζμαν, Γκαγέγκος, Νέιρα η τριάδα των χαφ, αριστερά ο Λάμπρου, δεξιά ο Καμάου και κορυφή ο Καστάνιος.

Βράνιες και Τζαβέλλας αποτέλεσαν ξανά το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της ΑΕΚ. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς επίλεξε ξανά σύστημα 4-2-3-1 με δεκάρι τον Τσούμπερ. Κάτω από την εστία βρέθηκε ο Στάνκοβιτς, δεξιά ο Μισελέν, αριστερά ο Χατζισαφί και στόπερ οι Τζαβέλλας–Βράνιες. Ο Λε Ταλέκ με τον Σιμάνσκι αμυντικά χαφ, μπροστά τους ο Τσούμπερ, στα δύο άκρα οι Γκαρσία–Άμραμπατ και στην κορυφή ο Αραούχο.

Σημαντικό προβάδισμα η ΑΕΚ, ακίνδυνος ο ΟΦΗ

Η ΑΕΚ έδειξε από την αρχή τις προθέσεις της και μόλις στο 2ο λεπτό έχασε την πρώτη της ευκαιρία, με τον Λιβάι Γκαρσία να “κρεμάει” τον Επασί, αλλά τη μπάλα να καταλήγει άουτ.

Αυτή ήταν και η μοναδική ευκαιρία στο ματς μέχρι το 15ο λεπτό, όταν η επιμονή του Σέρχιο Αραούχο έφερε το γκολ για την Ένωση, με τον Αργεντινό να σουτάρει από το ημικύκλιο της περιοχής και να νικά τον Επασί για το 0-1 με το πρώτο του φετινό τέρμα.

Ο Σέρχιο Αραούχο πανηγυρίζει το πρώτο του φετινό τέρμα με τη φανέλα της ΑΕΚ. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Τρία λεπτά μετά, συνεργασία Άμραμπατ με Γκαρσία ο τελευταίος είδε το overlap του Μισελέν, με τον Γάλλο να σουτάρει άουτ. Ο ΟΦΗ δεν είχε τρόπο να απειλήσει με την πρώτη τελική να καταγράφεται στο 21′ με το σουτ του Λάμπρου να καταλήγει στην αγκαλιά του Στάνκοβιτς.

Στο 27′, ο Άμραμπατ έκανε διαγώνιο σουτ, ο Τζαβέλλας πετάχθηκε στην πορεία της μπάλας, την οποία δεν βρήκε για ελάχιστα εκατοστά.

Το ματς γενικώς ήταν ήρεμο, όμως στο 35ο λεπτό τα… αίματα άναψαν για τα καλά, όταν μετά από παρατεταμένο τράβηγμα του κρεμασμένου Λάμπρου στον Γκαρσία, ο επιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο αντέδρασε με αποτέλεσμα να προκληθεί σύρραξη. Ο Γκαρσία στα νεύρα έσπρωξε τον Νέιρα και ο Φωτιάς απέβαλλε τον επιθετικό της ΑΕΚ.

Τέσσερα λεπτά μετά ο Λάμπρου προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα, όταν μετά από λάθος στην άμυνα της ΑΕΚ, ο Στάνκοβιτς ήταν εκτός θέσης, με το πλασέ του επιθετικού του ΟΦΗ να περνάει λίγο πάνω από την εστία του Αυστριακού.

Η ΑΕΚ παρά τα γεγονός ότι έπαιζε με δέκα παίκτες βρήκε και δεύτερο γκολ, όταν από γύρισμα του Σιμάνσκι, ο Τσούμπερ μάζεψε υπέροχα τη μπάλα, την έστρωσε ωραία στον εαυτό του και με σουτ νίκησε τον Επασί για το 0-2.

Το ημίχρονο έκλεισε με μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία της Ένωσης, με τον Μισελέν να εκτελεί απευθείας φάουλ, τον Επασί να διώχνει άσχημα και τον Τζαβέλλα στο ριμπάουντ να στέλνει τη μπάλα άουτ.

Ο Ανσαριφάρντ το 0-3, ο ΟΦΗ την… ανατροπή!

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με δύο αλλαγές για τον ΟΦΗ, με τον Νιόπλια να περνά Ουές και Ντουρμισάι και να κάνει το σύστημα 4-4-2. Οι γηπεδούχοι έγιναν πιο απειλητικοί και είχαν εγκατασταθεί μόνιμα έξω από την περιοχή της ΑΕΚ, την οποία απείλησαν στο 53′ με τον Νέιρα να εκτελεί φάουλ και τον Διαμαντή με κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα άουτ.

Ο Ντουρμισάι ήταν πολύ κινητικός και σε δύο περιπτώσεις στο 55′ και στο 58′ τον πρόλαβαν Τζαβέλλας και Βράνιες αντίστοιχα παραχωρώντας κόρνερ με προβολή στα σουτ του επιθετικού του ΟΦΗ.

Στο 59′ ο Άμραμπατ νικήθηκε από τον Επασί, όμως ο Μαροκινός ήταν σε θέση off side και στο 61′ ο Μιλόγεβις “πάγωσε” τον ρυθμό με τις αλλαγές του Ανσαριφάρντ και του Σάκχοφ αντί των Αραούχο και Άμραμπατ και στο 64′ μετά από ωραία αντεπίθεση της ΑΕΚ, ο Μισελέν έκανε το γύρισμα με τον Διαμαντή να προλαβαίνει τον Ανσαριφάρντ.

Οι “κιτρινόμαυροι” έμειναν ψηλά, ο Σάκχοφ έκλεψε τη μπάλα, έδωσε στον Ανσαριφάρντ, ο οποίος με ωραία ατομική ενέργεια πέτυχε ένα παλικαρίσιο τέρμα, κλειδώνοντας τη νίκη για την ΑΕΚ.

Στο 69′, ο Γκαγέγκος σούταρε, ο Στάνκοβιτς δεν είχε καλό οπτικό πεδίο, με τον Βαν Ντούινεν να παρεμβάλλεται και να στέλνει τη μπάλα άουτ.

Στο 75′ έφυγε από το ματς ο Τσούμπερ, για να περάσει ο Μάνταλος και τρία λεπτά αργότερα, από φάουλ του Γκαγέγκος, ο Νέιρα μείωσε σε 1-3 με κεφαλιά. Γκολ που ελέγχθηκε από το VAR και μέτρησε κανονικά, με την ΑΕΚ να διαμαρτύρεται για φάουλ στον Βράνιες.

Ο Χουάν Νέιρα με τα δύο γκολ που σημείωσε ηγήθηκε της ανατροπής του ΟΦΗ. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Στο 82′ ένα σουτ του Ανσαριφάρντ πέρασε ψηλά από την εστία του Επασί και δύο λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να διώξουν τη μπάλα από την περιοχή τους, αυτή έφτασε στον Νέιρα, ο οποίος με σουτ που κόντραρε μείωσε ακόμα περισσότερο, 2-3.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο ΟΦΗ έφτασε και σε τρίτο τέρμα, όταν από φάουλ του Γκαγέγκος, οι αμυντικοί της ΑΕΚ δεν μπόρεσαν να διώξουν και ο Πραξιτέλης Βούρος με σουτ από κοντά ισοφάρισε σε 3-3!

Η στιγμή που ο Βούρος στο 93′ χαρίζει την ισοπαλία στον ΟΦΗ. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Οι συνθέσεις:
ΟΦΗ: (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Κοροβέσης, Πασαλίδης (46′ Ουές), Διαμαντής, Βούρος, Γκαγέγος, Νέιρα, Ντε Γκούζμαν, Λάμπρου (71′ Γρίβας), Καμάου (46′ Ντουρμισάι), Καστάνιος.

ΑΕΚ: (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Στάνκοβιτς, Μισελέν, Χατζισαφί, Βράνιες, Τζαβέλλας, Λε Ταλέκ, Σιμάνσκι (88′ Σβάρνας), Τσούμπερ (75′ Μάνταλος), Άμραμπατ (62′ Ανσαριφάρντ), Λιβάι Γκαρσία, Αραούχο (62′ Σάκχοφ).

Keywords
Τυχαία Θέματα