Ο περυσινός Λιβάγια, ο φετινός Μάρκο

Ο Μάρκο Λιβάγια διανύει τη δεύτερη χρονιά του στην ΑΕΚ και οι απαιτήσεις προς το πρόσωπο του Κροάτη έχουν αυξηθεί από τους «κιτρινόμαυρους». Ο έμπειρος επιθετικός της Ένωσης με τις εξαιρετικές του εμφανίσεις στο περυσινό πρωτάθλημα υποχρέωσε την ΠΑΕ να δαπανήσει σχεδόν 1.8 εκατ. Ευρώ για να τον αποκτήσει από την Λας Πάλμας.

Ο Λιβάγια βοήθησε σημαντικά την ΑΕΚ για
να προκριθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ όμως η τιμωρία των τεσσάρων αγωνιστικών για τα όσα έκανε με τη λήξη του αγώνα κόντρα στη Βίντι του στέρησαν την παρουσία στην κορυφαία διοργάνωση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Κροάτης να αποκτήσει νευρικότητα, η οποία δυστυχώς για την ΑΕΚ και τον ίδιο φαίνεται και στα παιχνίδια της ομάδας.

Το Novasports.gr επιχειρεί να ρίξει μια ματιά στους αριθμούς του Κροάτη επιθετικού στις δύο χρονιές του στο πρωτάθλημα. Τι έκανε πέρυσι στις πρώτες 10 αγωνιστικές και τι έχει κάνει φέτος στο αντίστοιχο 1/3 του πρωταθλήματος.

Όσο παράξενο και αν σας φαίνεται οι αριθμοί του Λιβάγια είναι καλύτεροι συγκριτικά με πέρυσι. Φέτος έχει βάλει 3 γκολ και πέρυσι δύο λιγότερα, ενώ έχει ακριβώς τις ίδιες ασίστ (2). Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως φέτος τα τρία γκολ δεν έκριναν καμία αναμέτρηση υπέρ της ΑΕΚ, αφού σημειώθηκαν όταν τα ματς είχαν κριθεί, ενώ πέρυσι το πρώτο γκολ του Κροάτη ήρθε την 10η αγωνιστική στο 1-0 επί του ΠΑΟΚ.

Οι τελικές είναι 21 σε 9 ματς φέτος, τη στιγμή που πέρυσι σε ένα παιχνίδι παραπάνω ήταν 23.
Καλύτερος φέτος και στα σουτ εντός εστίας με 12 έναντι 11, περισσότερα λάθη πέρυσι, λιγότερα φέτος, ενώ τα αγωνιστικά λεπτά φέτος είναι περισσότερα απ’ ότι πέρυσι: 815 έναντι 707.

Δείτε αναλυτικά τους αριθμούς του Μάρκο Λιβάγια:
Μάρκο Λιβάγια – 2018/19
Αγώνες: 9
Γκολ: 3
Ασίστ: 2
Τελικές: 21
Σουτ εντός: 12
Σουτ εκτός: 6
Λάθη: 44
Κλεψίματα: 2
Κίτρινες: 4
Λεπτά: 815

Μάρκο Λιβάγια - 2017/18
Αγώνες: 10
Γκολ: 1
Ασίστ: 2
Τελικές: 23
Σουτ εντός: 11
Σουτ εκτός: 5
Λάθη: 58
Κλεψίματα: 8
Κίτρινες: 4
Λεπτά: 707
Keywords
Τυχαία Θέματα