Ο ΠΑΟΚ, η Γιούβε, η Λίβερπουλ και οι άλλες

Οι φίλοι της Μάντσεστερ Σίτι είχαν το όνειρο κατάκτησης της Πρέμιερ Λιγκ από την ομάδα τους χωρίς να γνωρίσουν την πίκρα της... ήττας. Στο Στάμφορντ Μπριζ το σύνολο του Γκουαρντιόλα έφυγε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν χωρίς να κατακτήσει ούτε το βαθμό της ισοπαλίας. Το αήττητο είναι πλέον παρελθόν... Την προηγούμενη αγωνιστική, μία ακόμα ομάδα που όχι απλά δεν είχε ηττηθεί, αλλά είχε μόνο τρίποντα στη σεζόν, γνώρισε τη πρώτη της απώλεια: Η PSV ηττήθηκε στο Ρότερνταμ από τη Φέγενορντ. Πλέον, στον ευρωπαϊκό χάρτη υπάρχουν εφτά
ομάδες, από εφτά διαφορετικές χώρες, που προχωρούν χωρίς ήττα. Μία απ' αυτές είναι ο ΠΑΟΚ. Ο "δικέφαλος του βορρά" όχι μόνο ανήκει σ' αυτό το κλειστό κλαμπ συλλόγων, αλλά μαζί με τη Γιουβέντους, είναι οι μόνες αήττητες με τις ελάχιστες απώλειες που θα μπορούσαν να έχουν. Οι δύο "ασπρόμαυροι" έχουν νίκες και μόλις μία ισοπαλία!

Τέσσερις απ' τις εφτά ομάδες προέρχονται από τα κορυφαία πρωταθλήματα της ηπείρου: Στην Αγγλία είναι η Λίβερπουλ. Η ομάδα του Κλοπ έχει απολογισμό 13 νικών και 3 ισοπαλιών και εκμεταλλευόμενη την ήττα της Σίτι πέρασε στην πρώτη θέση της κατάταξης. Στην Ιταλία, όπως προαναφέραμε, η Γιουβέντους φαίνεται πως δεν έχει αντίπαλο. Η παρέα του Κριστιάνο επικράτησε και της Ίντερ, κράτησε για όγδοη φορά ανέπαφη την εστία της και στις πρώτες 15 αγωνιστικές, είδε μόνο τη Τζένοα να της κόβει το τρίποντο και μάλιστα στο Τορίνο. Στη Γερμανία η Μπορούσια Ντόρτμουντ πέρασε νικηφόρα από το Γκελσενκίρχεν και το ντέρμπι του μίσους. Η επικράτηση με 1-2 επί της Σάλκε, ήταν η εντέκατη στη σεζόν - καταγράφονται και τρεις ισοπαλίες -, με την ομάδα του Λουσιάν Φαβρ να προηγείται εννέα βαθμών της Μπάγερν Μονάχου και δέκα της Γκλάντμπαχ, η οποία όμως, έχει έναν αγώνα λιγότερο.

Στη Γαλλία, η υπόθεση τίτλος δεν τίθεται προς αμφισβήτηση. Η Παρί Σεν Ζερμέν έχει αποσπαστεί ήδη 14 βαθμών από τη Λιλ και μέχρι τους αγώνες στις 2 και 5 Δεκεμβρίου, με Μπορντό και Στρασμπούργκ αντίστοιχα, είχε μόνο νίκες. Πλέον, εκτός των 14 νικών, στον απολογισμό της προστέθηκαν και δύο ισοπαλίες. Στη Σερβία, η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς αποδεικνύει ότι... χωράνε δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη. Στον όμιλο του "θανάτου", με Παρί, Λίβερπουλ, Νάπολι, έχει φτάσει στην τελευταία αγωνιστική με συγκομιδή 4 βαθμών, διεκδικώντας να παίζει στο Europa league τον Φεβρουάριο. Εντός των τειχών σε 20 αγώνες, έχει 18 νίκες και 2 ισοπαλίες. Τελευταία αήττητη ομάδα της Ευρώπης είναι η Σάλτσμπουργκ, η οποία επίσης έχει ουσιαστικά κατακτήσει το πρωτάθλημα, με διαφορά από τη δεύτερη της κατάταξης 14 βαθμών.

Χώρα αήττητες ομάδες Ν-Ι
Αγγλία: Λίβερπουλ 13-3
Ιταλία: Γιουβέντους 14-1
Γερμανία: Ντόρτμουντ 11-3
Γαλλία: Παρί Σεν Ζερμέν 14-2
Αυστρία: Σάλτσμπουργκ 14-3
Ελλάδα: ΠΑΟΚ 11-1
Σερβία: Ερυθρός Αστέρας 18-2
Keywords
Τυχαία Θέματα